Markus bytter arena – takker for seg i DHK – Drammen

Markus bytter arena – takker for seg i DHK

Markus Foslund Niva var i tvil om han i det hele tatt skulle spille mer håndball da han skrev under for DHK for to år siden. Og han var i tvil da han forlenget kontrakten for ett år siden. Et spennende jobbtilbud sendte ham i tenkeboksen nå også, men denne gangen ender han opp med å si nei takk til mer spill i Drammen Håndballklubb.

-Jeg har ikke angret på noen av de andre valgene jeg har tatt, så jeg håper jeg treffer riktig denne gangen også, sier Markus.
Etter to sesonger i DHK-drakten lar han håndball være håndball, og begynner etter sesongslutt som digital journalist i Viaplay Sport. Der skal han blant annet styre Viaplay Sports synlighet på sosiale medier og andre plattformer. Ettermiddags- og kveldsarbeide gjør at det vanskelig kan kombineres med toppidrett.
-Det er dette studiet jeg er i ferd med å avslutte nå med å skrive bacheloroppgaven denne våren. Jeg har akkurat gjort meg ferdig med åtte ukers praksis hos Viaplay Sport, og det var gjennom den perioden at muligheten for fast jobb åpnet seg.
-Sånn sett har jeg vært i en unik situasjon der jeg har kunnet velge mellom to så interessante fremtidsretninger som topphåndball og en jobb i media, forklarer Markus.

Markus Foslund Niva har slitt litt med skader denne sesongen. Han fikk blant annet et opphold på tribunen etter bortekampen mot Bækkelaget i november der dette bildet er fra.

Han er veldig rask til å påpeke at de to sesongene i DHK har vært det beste som har skjedd ham innenfor håndballen. Han hadde bestemt seg for å legge opp som håndballspiller i Bækkelaget da DHK-trener Kristian Kjelling kom på banen og inviterte ham med på noen treninger sommeren for to år siden. Det endte med en ettårskontrakt. På vårparten i fjor var han igjen litt usikker på hva han ville, men det endte opp med en forlengelse av kontrakten.
Noen han altså aldri har angret på.
– Det har først og fremst vært helt fantastisk å ha Kjelling rundt seg som trener hver eneste dag, og de mulighetene og den tilliten han har gitt meg, har gjort at jeg har kunnet bidra med masse jeg aldri tidligere har klart å få ut som håndballspiller.

Markus lurer på om det er mulig å gi elleve på en skal til ti når han skal beskrive lagkameratene, støtteapparatet og supporterne til klubben.
-Det å gi slipp på garderoben og livet og kulturen der er nok det tøffeste ved å ta den avgjørelsen jeg nå har tatt. Og det var det mest skremmende tanken, at når sesongen er over, så vil jeg ikke være en del av det livet der, innrømmer han.
Markus er den tredje spilleren som nå signaliserer at han gir seg etter denne sesongen. Gøran Sørheim var først ute, fulgt av Oskar Olafsson. Som de to andre, er Markus topp motivert for å få med seg noe ut garderobedøren når det hele er over.
-Bronsemedalje i serien og så mange kamper som mulig i sluttspillet er det som gjelder nå.

Gull og sølv i serien er allerede fordelt til Kolstad og Elverum, mens DHK og Runar kjemper om bronsemedaljene. Runar leder med ett poeng på DHK med tre kamper igjen å spille. DHK møter Halden hjemme onsdag kveld, mens Runar skal opp mot Bækkelaget på hjemmebane. Så møtes lagene til en innbyrdes helt avgjørende kamp i Runarhallen torsdag 30. mars.

Slik spilles eliteserien onsdag: DHK-Halden, Runar-BSK, Kolstad-Fjellhammer, Haslum-Nærbø.