Her blir det tomt – Oskar takker for seg – Drammen

Her blir det tomt – Oskar takker for seg

Denne plassen i DHK-garderoben blir tom når årets sesong blir blåst av en gang i løpet av våren 2023. Så har du ennå ikke fått med deg Oskar Olafssons eminente og smarte forsvarsspill, må du finne veien til Drammenshallen så fort du kan. Kanskje allerede torsdag kveld når Elverum kommer på besøk.

Oskar Olafsson holdt på å takke nei til DHK da Kristian Kjelling tok kontakt med ham våren 2016 og sa at han ønsket ham til eliteserieklubben som var i ferd med å reise seg etter at prosjektet Drømmen om Drammen brast året før . Olafsson følte han var i ferd med å få en viktig rolle i 1. divisjonslaget Follo, og at det lå litt usikkerhet i det å bytte klubb. Men det fristet å få Kristian Kjelling som trener, og Oskar slo til.
-Min beste avgjørelse, kan han si i dag.
Og så vet han foreløpig ikke om den avgjørelsen han har tatt nå, at han takker for seg som DHK-spiller etter denne sesongen, vil konkurrere med valget i 2016 om å være «best ever».
Han har i vært fall vært veldig bestemt på at nå er det slutt på topphåndball for hans del, og Kjellings mange forsøk på å overtale ham, har rent ut i sanden.
-Det går på lyst og motivasjon, forteller han.
Og har et klart ønske om å kunne bruke mer tid sammen med kjæresten Sofie (Hoftun Lillelien, ja da, søsteren til Ola) og fritidsaktiviteter med såpass klare ytterpunkter som toppturer med randonee og rusleturer rundt i byen.
-Det jeg er helt sikker på er at jeg i hvert fall ikke kommer til å bli håndballtrener, men jeg kommer nok til å finne meg et lavere nivå der jeg kan kose meg med håndball så kiloene ikke bare renner på, røper han.

Oskar Olafsson i kjent positur; denne gangen i duell med Nærbøs strekspiller Lars Eirik Larsen.

Oskar Olafsson har fått massevis av tillit fra trener Kjelling helt fra dag èn i DHK-drakten. Han spilte samtlige seriekamper i debutsesongen 2016-17, og scoret 88 spillemål. Med det var han nummer tre på den interne toppscorerlisten i klubben. Litt overraskende, for Kjelling hentet ham først og fremst for hans forsvarsegenskaper.
-Jeg er veldig lei meg for at Oskar nå sier at nok er nok. Jeg har jo vært forberedt på at han en dag ville gi seg, men jeg har like vel prøvd alle triksene i boken for å overtale ham, sier Kristian Kjelling.
-Oskar var den første spilleren jeg signerte da jeg tok over som trener i klubben, og det har vært en fryd å ha med ham å gjøre. Som menneske har han nytt stor respekt både hos meg og i resten av spillergruppen, og på banen har han vært hjernen i utviklingen av vårt forsvarsspill sammen med Espen Gommerud Våg. Først forsvant Espen til Portugal, og nå legger Oskar opp. De to kan ikke erstattes verken på eller utenfor banen. Nå må jeg jobbe hardt for å finne nye, og utvikle andre relasjoner, forklarer Kjelling.

De defensive kvalitetene har Kjelling og Olafsson i felleskap foredlet slik at snart 29 år gamle Oskar i dag regnes som en av eliteseriens beste midtforsvarere. Duoen Olafsson og Espen Gommerud Våg var synonymt med betong.
-Det er to spillere jeg plasserer høyest på min liste over medspillere som har imponert meg. Det er Gøran Sørheim. Han har imponert meg hver enste dag på treninger og kamp. Så nøye og så dedikert. Og så er det Gommis (Espen Gommerud Våg). Den tålmodigheten han har vist og den utviklingen han har hatt er det bare å ta av seg hatten for. Jeg opplevde at jeg mistet venstrehånden min da han forlot oss, men jeg gleder meg så over det han opplever nå som profesjonell i Portugal, sier Oskar.
-Vi hadde plass ved siden av hverandre i garderoben, og vi spilte sammen i midtforsvaret. Som Gommis selv sa det, han var musklene og jeg var hjernen, ler islendingen.

Oskar Olafsson fremstår ofte som en lun fyr, og smilet er aldri langt unna. Har er veldig klar på at han vil savne både livet og kulturen i DHK-garderoben når han en gang denne våren pakker sammen sakene sine, og overlater plassen til noen andre.

Da penser han også greit over på det han kanskje vil savne mest når han nå forlater DHK og toppidretten.
Garderoben.
Og garderobepraten.
-Den oppdragelsen du får i en idrettsgarderobe, de vennskapene du knytter og den sosiale interaksjonen mellom mennesker som skal prestere er verdifull å ta med seg til livet utenfor idretten. Det er nok det tomrommet som blir vanskeligst å fylle. Jeg har nok av annet å finne på som skal fylle dagene, men garderobepraten og livet innenfor de veggene vil bli savnet, mener Olafsson.

Han setter naturlig nok NM-gullet etter seieren over Bodø i Oslo Spektrum 29. desember 2017 høyt. DHK vant 28-23, og Oskar scoret fire spillemål foran statsminister Erna Solberg og 5171 andre tilskuere. Han er stolt over å ha vært med på både europacup og sølv – og bronsemedaljer i serien, har har vært med i landslagstroppen til Island, og han vil gjøre alt han kan for at DHK-spillerne avslutter denne sesongen også med hodene høyt hevet.
Seriegullet havnet i Trondheim etter at Kolstad onsdag slo ØIF Arendal borte, og sølvet er på vei til Elverum med tre og fire kamper igjen å spille. Runar er i øyeblikket nummer tre med sine 24 poeng etter 19 kamper, mens DHK, etter noen svake kamper mot Kristiansand og Nærbø, står på 23 etter sine 18 kamper. Onsdag kveld fikk DHK litt hjelp da Runar tapte 26-19 borte for Nærbø.
– Vi skal kjempe for bronsemedaljene, og så skal vi avslutte sesongen med et veldig godt sluttspill, lover Oskar Olafsson.

Mange setter likhetstegn mellom Oskar Olafsson og forsvarsspill, men islendingen scoret faktisk 88 mål i debutsesongen sin i DHK. Her på vei mot ett av sine 44 spillemål så langt denne sesongen, i hjemmekampen mot Nærbø i desember.

DHK avslutter serien med Elverum (h), Halden (h), Runar (b) og Haslum hjemme i siste serieomgang 2. april.
Runar har i tillegg til hjemmekampen mot Drammen, disse motstanderne i serieavslutningen: Bækkelaget (h) og ØIF Arendal (b). I tillegg henger de fortsatt med i europacupen og skal ut i to kamper mot tsjekkiske HCB Karvina nå i mars.