Årsbeste holdt ikke – tapte med tre mål for Elverum – Drammen

Årsbeste holdt ikke – tapte med tre mål for Elverum

DHK spilte sin beste så langt i 2023, men rutinerte og fysisk sterke Elverum vant til slutt den jevne kampen i Drammenshallen 26-23. Elverum sikret seg med det sølvmedaljene foran hele 2185 tilskuere.

Hermann Gabriel Vildalen var tilbake fullt restituert etter skulderskaden som har holdt ham unna angrepsspill nærmest hele sesongen. Med kjæresten og familie på tribunen var han DHKs beste utespiller denne torsdagskvelden. Med til historien hører også at han pådro seg rødt kort 38 sekunder før slutt, og så ble torsdagskvelden i Drammenshallen forlenget med en dopingkontroll.
– Det var vel min første ordentlig kamp siden i mai i fjor, og gøy både med masse folk i hallen og at vi gjorde en god kamp. Vi er på stigende formkurve, men har fortsatt litt å gå på. I dag misbrukte vi altfor mange sjanser, og selv om Emil (Kehri Imsgard i Elverum-målet) var god, så burde vi kunnet satt flere baller bak ham, mener Vildalen.
DHK-trener Kristian Kjelling likte også det han så av sørlendingen.
-Det var gøy å se Hermann tilbake på dette nivået igjen, og et langt steg i retning av det spillet som gjorde ham til toppscorer og årets spiller i fjor, mener Kjelling.

Nikolai Wiig ble kåret til hjemmelagets beste med en redningsprosent på 36 mot Elverum.

Nå ble det en målfattig førsteomgang der også DHKs målvakt Nikolai Wiig bidro sterkt til at det kun sto 12-12 halvveis. Og 23-26 til slutt. Wiig endte opp med en redningsprosent på 36, Kehri Imsgard noe høyere, og for det ble målvaktene kåret til sine lags beste spillere.
DHK-spillerne tok Elverums utfordring og langt på vei fulgte dem i deres fysiske spill, og i løpet av kampen var det mange som strøk hverandre på listen over hvem som vil få jule kort i desember. August Olsen Storbugt hadde noen durabelige sammenstøt både med Endre Langaas og svenske Daniel Blomberg. Men det flotte var at da (de svake) dommerne blåste av kampen, var alle raske til å strekke fram hånden, klappe hverandre på skuldrene og takke for oppgjøret.
-Vi ble litt yngre og litt svakere mot et helproft Elverum-lag. Vi skal ikke glemme at de hadde åtte seriegull på rad foran denne sesongen, og de er nummer to nå. De spiller mesterliga, og tar med seg nivået derfra. Men vi prestere uten tvil de beste 60 minuttene så langt i 2023, og må måle oss etter det, og ikke henge oss opp og henge med hodene fordi vi tapte med tre mål for Elverum, sier Kjelling.

Nevnte Vildalen var DHKs beste bakspiller, men han klarte ikke dra med seg de andre bakspillerkollegaene. Gøran Sørheim forble målløs, Oskar Olafsson scoret to, Viktor Petersen Norberg hadde ett mål i hver omgang, mens Sindre Aho også stoppet på to mål. Best bak Vildalen av utespillerne var strekspilleren August Olsen Storbugt med sine fem mål, og venstrekanten Kristoffer Raastad-Hoel med tre mål på fire forsøk. Klapp på skulderen skal også Ole-Henry Dahl som var feilfri på de fem forsøkene han fikk mot Kehri Imsgard fra syvmetermerket.

-Det ble en kamp preget av få mål, spesielt før pause. Igjen var det det etablerte angrepsspillet vårt som manglet noen prosent, og i kveld fikk vi ikke de nødvendige bidragene fra alle våre bakspiller. Ikke det at de ikke forsøkte det de kunne, men Elverum leverte på et høyt fysisk nivå, og vi sleit med å komme til gode sjanser. Emil i deres mål fikk dermed god hjelp, og avslutningene våre ble ikke gode nok til å overliste ham mange nok ganger, mener Kjelling.
Han lover at han skal analysere kampen godt for å se hvor det er Elverum var tre mål bedre enn DHK denne kvelden. Torsdag kveld hentet Elverum fram sitt syv mot seks-spill da DHK pustet dem i nakken for alvor, og i de periodene viste også Tobias Grøndahl hvilken kapasitet han har i det offensive spillet sitt. Det visste selvfølgelig alle i DHK før kampen, men likevel verdt å legge seg på minnet, for det kommer jo et sluttspill senere denne våren.

Kampfakta, eliteserien herrer:
Drammen HK – Elverum 23-26 (12-12)

Drammenshallen – 2185 tilskuere.
Dommere: Ronny A. Helle og Morten Isachsen.
DHK: Nikolai Wiig og Isak Steinsson – Kristian Rammel, Kristoffer Raastad-Hoel 3, Sindre Aho 2, August Olsen Storbugt 5, Gøran Sørheim, Viktor Petersen Norberg 2, Ola Hoftun Lillelien, Markus Foslund Niva 1, Sondre Skovli, Hermann G. Vildalen 3, Oskar Olafsson 2, Ole-Henry Dahl 5.

Øvrige resultater torsdag: Fjellhammer – Haslum 28-23, Halden-Kristiansand 26-26.
Spilt onsdag: ØIF Arendal – Kolstad 23-29 Bækkelaget-Sandnes 27-29, Nærbø-Runar 26-19.
Kolstad er seriemester med tre runder igjen å spille. Elverum er nummer to, Runar nummer tre og DHK nummer fire, poenget bak Runar. Fjellhammer, ØIF Arendal og Kristiansand, alle med 17 poeng, kjemper om de to siste sluttspillplassene. Haslum bunner i øyeblikket tabellen, og ligger an til å måtte spille kvalifisering mot lag nummer tre i 1. divisjon for å beholde plassen i eliteserien.