Trym blir Drammen-spiller i to nye år – Drammen

Trym blir Drammen-spiller i to nye år

Trym Korperud Johnsen er DHK-spiller nå, men bare på lån. Nå har han sagt opp kontrakten med svenske IFK Kristianstad fra sommeren av, og blir fullverdig DHK-spiller de to neste sesongene.

Trym har vært på utlån fra svenskene siden tidlig i høst, men benytter seg nå av en mulighet til å avslutte kontraktsforholdet med dem, og har signert med oss.
– Det oppleves deilig å vite at jeg nå skal være DHK-spiller permanent de to neste sesongene. Nå skal jeg bruke vårsesongen til å suge til meg all den kunnskapen jeg kan fra Gøran (Sørheim) som legger opp etter denne sesongen, og få en flying start på neste sesong, forteller Trym.
Trener Kristian Kjelling er selvfølgelig kjempefornøyd med signeringen. Det er jo en grunn til at han hentet Trym på lån da muligheten ga seg tidlig i fjor høst.
– Han er ønsket hos oss, og jeg er kjempeglad for at han ønsker å fortsette i DHK. Trym er jo en strålende gutt og håndballspiller, men skadene i høst har gjort at han ikke har fått spilt ut hele sitt potensial. I det siste har han igjen begynte å hente fram det trykket i spillet sitt som han er kjent for, og i tillegg har han vist en spilleforståelse som passer perfekt inn i vår måte å tenke håndball på, sier Kjelling.
– Trym skal få tid og rom over tid til å vise seg fram med alt det han kan, lover treneren.

Trym Korperud Johnsen er veldig fornøyd med en toårskontrakt i DHK fra sommeren av, og det er også trener Kristian Kjelling ( i bakgrunn) også glad for.

Trym legger ikke skjul på at DHK og Kjellings tanker om hvordan håndball skal utøves, med ballvinnende forsvar, og fart og duellstyrke i det offensive spillet, fascinerer ham.
– Jeg har lenge har sett for meg å spille her en gang. Jeg har god kontakt og kjemi med Kjelling, og klubben var et soleklart førstevalg da sjansen bød seg i høst, forteller den tidligere Bækkelags-spilleren.
Han forlot Oslo-klubben i fjor sommer til fordel for spill i den svenske eliteserien proppfull med selvtillit etter en kjempesesong i eliteserien for Bækkelaget året før. Utfordringene kom da daværende Kristianstad-trener Jonas Wille, som hentet Trym, ble norsk landslagssjef, og den tidligere DHK-spilleren Stian Tønnesen ble ny trener hos svenskene. Tønnesen kom med lang fartstid i tysk Bundesliga, og i hans tanker passet ikke Trym inn i det spillet han ønsket å få til.
– Jeg angret ikke på at jeg tok sjansen da den bød seg i Sverige. Men jeg havnet litt på sidelinjen, og selvtillit er ferskvare, og hos meg fikk den seg en liten smell. Men jeg fant tilbake gleden ved håndballspillet da jeg kom til DHK i høst, men fikk en ny smell da jeg måtte gjennom en kneoperasjon.
-Det opplevdes tungt, men det var godt å ha alle i DHK rundt seg, og jeg ble backet opp fra alle hold. Det var et tungt halvår, men samholdet i gruppa var til avgjørende hjelp med en karrieretruende skade hengende over meg. Hodet har alltid vært min styrke, og under fantastiske omgivelser i Drammen, har jeg brukt tiden godt i vinter til å fylle kontoen igjen med selvtillit og trygghet.

Trym Korperud Johnsen har noen økter på ergometersykkelen det siste halvåret, men nå er han tilbake med trykk i spillet sitt igjen.

Trym er glad for at han fikk den muligheten han fikk i DHK gjennom årets utlånsavtale fra Kristianstad. Det gjør alt så mye enklere inn mot neste sesong.
– Folk er blitt kjent med meg og jeg er blitt kjent og komfortabel med alt i DHK, og det gjør at jeg har et forsprang når jeg nå går inn i en toårskontrakt med klubben. Jeg trenger ikke å starte opp en ny prosess i en ny klubb gjennom noen korte sommermåneder før alvoret starter i august. Jeg er allerede godt i gang, og gleder med til serieavslutningen og sluttspillet, sier Trym.
Selv om hans første utenlandsopphold ikke ble slik han håpet, er ikke ambisjonene om en gang å spille utenlands lagt på hylla.
– Absolutt ikke, men norsk herrehåndball fylles nå opp med så mange profiler, og kvaliteten på alt heves, så det skal bli kult fortsatt å være med på å bygge opp et lag for dette i Drammen. Jeg har landslagsambisjoner også, jeg, røper Trym
Kontoen for selvtillit er i ferd med å fylles opp igjen, den.