Sindre Aho tar to nye år i DHK – Drammen

Sindre Aho tar to nye år i DHK

Sindre Aho lot interesser fra både inn – og utland være det det var, og har skrevet under en ny toårskontrakt med Drammen HK.

– Selvfølgelig var det noe som fristet, spesielt fra utlandet, men jeg trives, og med en større rolle i laget neste sesong ønsker jeg å være med på å bygge noe stort og spennende i Drammen, forklarer Aho.
– Sportslig er jeg der jeg utvikler meg best akkurat nå, legger han til.
Med større rolle tenker han på at Gøran Sørheim gir seg etter denne sesongen. De to har hatt nærmest lik rolle både offensivt og defensivt i DHK. Spilleoppleggere fremover, og begge har fått tillit på toerplassen i forsvar av trener Kristian Kjelling.
-Jeg har vært her i tre sesonger nå, og føler at jeg er en del av fundamentet i laget. Det er viktig når vi nå får noe utskiftninger og det blant annet kommer noen nye, unge spillere inn fra blant annet IL ROS, sier Sindre.

Sindre Aho har scoret tredjeflest mål i DHK så langt denne sesongen, men han utmerker seg også med mange målgivende pasninger.

Han mener selv at han er blitt en mer moden spiller i løpet av tiden i den blå DHK-drakten. At han har tatt steg framover og blitt mer skarp i alt han gjør i den delen av spillet. Og så er han glad for at han også får lov til å ta del i forsvarsspillet.
-Jeg har helt klart tatt steg i den delen av spillet også, mener han.
Sindre legger ikke skjul på at karakteristikken som en liten bajas fulgte ham inn i DHK da han kom for tre sesonger siden.
– Men jeg tror tror Kjelling raskt så at det bare var iver fra min side. At jeg ville så mye.
Kristian Kjelling har registrert en stor utvikling hos 25 – åringen siden han kom, og at Aho nå er godt inne i den håndballen Kjelling ønsker at laget hans skal spille.
– Sindre bringer energi og fyring i laget, og det var aldri noen tvil om at jeg ønsker ham med videre. Men det var også andre interessenter, derfor har det tatt litt tid å få på plass en ny kontrakt, forteller Kjelling.

Sindre Aho ble kåret til banens beste i hjemmeseieren over ØIF Arendal i begynnelsen av sesongen. Da ble han så glad.

Sindre Aho har bidratt med 70 mål (65 spillemål + 5 syvmetere) så langt, i tillegg til at han har levert 75 målgivende pasninger til lagkameratene. 70 mål gir ham tredjeplassen på DHKs interne målscorerliste, etter Viktor Petersen Norbergs 90 spillemål og Ole-Henry Dahls 79 ( 45+34).
På assist-listen har han bare Gøran Sørheim foran seg med 81 målgivende pasninger.

Tidligere har Viktor Petersen Norberg og August Olsen Storbugt forlenget med DHK. Nikolai Moen kommer tilbake til klubben etter en periode i Fjellhammer, mens målvaktstalentet Oskar Larsen Syvertsen fra Runar har signert en treårskontrakt med klubben. Så langt er det bare Gøran Sørheim som har varslet at han legger opp etter denne sesongen.