To nye år i DHK for August – Drammen

To nye år i DHK for August

August Olsen Storbugt kom til DHK med en merkelapp som sa innsats, fightervilje og glød. Snart to år senere legger trener Kristian Kjelling til spilleforståelse på karakteristikken av 22-åringen, og signerer strekspilleren for to nye sesonger.

August selv mener også smartness er et ord som kan komme med på merkelappen. I hvert fall i følge ham selv. Og viser til statistikkene som sier at han scorer flere mål og han pådrar seg færre utvisninger enn han gjorde i Halden. Der var det forsvarskompetansen hans som først og fremst ble verdsatt. Under Kristian Kjelling har han fått både tid og tillit fremover på banen også. En tillit han har tatt godt vare på.
– August har utviklet seg til å bli en av våre beste forsvarsspillere. Han utviklet seg veldig i en ny rolle og en annen måte å spille forsvar på enn det han var vant til i Halden. Samtidig har han tatt store steg fremover på banen, han er en god kontringsspiller for oss, og han er nå en strekspiller med smart bevegelsesmønster som ofte setter ham i gode avslutningssituasjoner, forklarer Kjelling.

August Olsen Storbugt tar fortsatt godt for seg i forsvarsspillet, men har redusert antall utvisninger med 50 prosent siden tiden i Halden.

Han mener det ikke var noe å lure på når det gjaldt å resignere sarpingen for to nye år i klubben.
August selv forteller at det har vært dialog om den nye kontrakten en stund, men at magefølelsen hans hele tiden sa DHK.
– DHK er en klubb som spiller om medaljer, og det er jo det man har lyst til. Og derfor ønsker jeg å fortsette i klubben. Jeg har stor tro på prosjektet, vi er fortsatt et ungt og spennende lag, og det føles veldig trygt å være under Kristian Kjellings vinger, sier August.
Til østfolding å være er han superoptimist og positiv til det meste, og selv med tap i to av de tre første kampene etter VM-pausen i januar, føler han at solen skinner på ham. Han har ny kontrakt i lommen, han har flyttet til Oslo der han har kjæresten, Sparta Hockey kjemper om medalje i eliteserien med en serierunde igjen å spille etter overtidsseieren over Vålerenga torsdag, og han skal fortette med å trene lag på jentesiden i Konnerud sammen med Gøran Sørheim.
Det eneste han fortsatt har lagt på is er studiene i økonomi og administrasjon han startet på høyskolen i Halden da han spilte der.
– Jeg trives i DHK, jeg trives i Oslo og jeg trives med treningene på Konnerud. Med studiene på vent er sjansene for å optimalisere hverdagen med tanke på å prestere enda bedre, mener han.

Smarte bevegelser og god treffsikkerhet har slått positivt ut på uttellingsprosenten fra strek for August Olsen Storbugt. I tillegg har han vært god i DHKs kontringsfase denne sesongen.