Første serietapet for Nærbø – Drammen

Første serietapet for Nærbø

DHK hadde aldri tapt for Nærbø i en seriekamp. Inntil onsdag 22. februar 2023. Med to sekunder igjen å spille scoret John Thue sitt sjuende for kvelden på en avtalt flyver i spill syv mot seks. Kampens siste mål ga hjemmeseier 26-25.

Etter kampen var DHK – trener Kristian Kjelling mest frustrert over dommerparet Håvard Kleven/Lars Jørum som han føler ikke har noen forståelse for hvordan DHK spiller forsvar. DHK ønsker å presse fram og framprovosere feil hos motstanderne ved å være offensive, uten å takle, men hver gang en Nærbø-spiller hadde brukt opp skritt og stuss, så blåste dommerne likevel frikast til fordel for hjemmelaget.
-Vi er det eneste laget i Norge som spiller et slikt forsvar, men opplever at vi ikke får betalt for det i det hele tatt. Dommerne skjønner ikke hva vi prøver på. Kanskje må vi begynne å spille annerledes, sier Kjelling.
Da han hadde lagt frustrasjonen rettet mot dommerne til side, var han veldig klar på at DHK ikke vinner kampen uten å ha trent sammen. Foran Kristiansand-kampen ble det dårlig med samtrening på grunn av mye sykdom og skader i troppen, og et klart tap på bortebane. Foran hjemmekampen mot Bækkelaget fikk han en hel treningsuke med hele laget, og DHK vant med 20 mål.
– Denne uka har tre bakspillere vært ute av trening på grunn av skader og familieforøkelse, og det er så enkelt at de som skal bære laget, de må trene, mener Kjelling.

Oskar Olafsson nedlegger mye arbeid i forsvarsspillet. Mot Nærbø måtte han også ta stort ansvar i angrepsspillet, og med seks spillemål ble han kåret til DHKs beste da de tapte for Lars Erik Larsens (t.v.) Nærbø . Her et bilde fra hjemmekampen i november.

-Det var bra så lenge Oskar orket, men belastningen på ham med spill begge veier blir veldig høy, forklarer DHK-treneren.
Olafsson spilte veldig bra defensivt, spesielt sammen med Kristian Rammel i midtforsvaret, og ble i tillegg DHK toppscorer med seks mål. Men hans siste mål kom med over 15 minutter igjen å spille, til 21-21, og etter det fikk han et syvmeterkast og han leverte en assist til Hermann G. Vildalens 25-25-scoring.
– Det er som sagt en naturlig forklaring til at vi sleit i det etablerte angrepsspillet, sier Kjelling.
DHK åpnet kampen veldig bra med mange redninger av Nikolai Wiig og godt forsvar. Men fremover var det en slitekamp fra første angrep. Likevel kunne de lede hele veien fram til pause, på det meste 8-4 og 13-9. Innstillingen før kamp var at det måtte løpes mye og fort, men det første kontringsmålet kom først ved Ola Hoftun Lillelien etter 21 minutter.
Det er også verdt å merke seg at Viktor Petersen Norbergs eneste mål i denne kampen kom etter 28 minutters spill. Han var som en skygge av seg selv etter 19 mål på de to siste kampene.
Han fikk da også klar beskjed fra Kjelling i en time out med 12 minutter igjen å spille, på stillingen 23-21 til Nærbø.
-Nå må du gi gass, hvis ikke har vi ingen sjanse, sa Kjelling.
Unggutten, som signerte ny toårskontrakt med klubben rett før helgen, ble revet ned i et angrep rett etter, holdt seg til skulderen, og ble byttet ut.

DHK hadde likevel sjansen på slutten , men noe mer enn uavgjort syntes vanskelig da det gikk inn i kampen siste minutter. Kun åtte mål de siste 30 minuttene gjorde det vanskelig. Nærbø hadde aldri ledet med mer enn to mål etter pause, men klarte på sitt vis å få tiden til å gå gjennom alle frikastene dommerne lot dem få da DHK spilte sitt offensive, ballvinnende forsvar.
Ole-Henry Dahl bommet på et syvmeterkast på stillingen 25-23, mens Nikolai Wiig hadde en fantastisk redning rett etter at Sindre Aho hadde redusert til 25-24. Wiig, som hadde en redningsprosent på nesten 50 mot Bækkelaget sist, stoppet på rundt 30 denne gangen.
Hermann Gabriel Vildalen ordnet 25-25 med et lurt skudd med tolv sekunder igjen å spille, men i den påfølgende time outen la Nærbø-treneren en plan som skulle ende opp med en flyverpasning ut til venstrekanten Jon Thue.
Og han feilet som allerede forklart, ikke.

I og med at Runar slo Halden hele 37-27 er de nå kun poenget bak DHK som fortsatt innehar 3. plassen på tabellen bak Kolstad og Elverum. DHK har 23 poeng, Runar 22. Begge lag har spilt 17 kamper. De to lagene møtes for øvrig i Sandefjord 29. mars, etter at DHK har gjort unna kampene mot Kolstad borte og Elverum hjemme.