Viktor klar for to nye år i DHK – Drammen

Viktor klar for to nye år i DHK

Viktor Petersen Norberg har signert en ny toårskontrakt med DHK. Flere utenlandske klubber var interessert i ham, men Viktor valgte å forlenge med klubben.

-Jeg trives veldig godt både i klubben og med spillergruppen. Jeg vet jeg vil få mye spilletid, og jeg føler at jeg fortsatt har mye å lære av trener Kristian Kjelling, forklarer Viktor Petersen Norberg.
At samboeren hans også er ferdig med studier og allerede har fått jobb i Drammen, veide også veldig tungt da han tok avgjørelsen om å bli værende, og ta to nye år i blått.
Viktor legger ikke skjul på at han var fristet av utlandet, men at den utviklingen den norske ligaen nå har, med mange store profiler allerede tilbake, og flere på vei hjem, gjør at han tror det kan bli både spennende og morsomt med spill i Norge en stund til for ham.
– Men på et eller annet tidspunkt kunne det jo vært morsomt å prøve seg i en utenlandsk klubb, sier han.
Viktor studerer bedriftsøkonomi ved siden av å utøve idretten sin, og var veldig fornøyd med eksamenene før jul.
-Det har vært krevende med fullt studie kombinert med håndball, og kanskje redusere jeg med ett fag etter hvert, antyder han.

Viktor Petersen Norberg var god under turneringen i Halden nylig, han har vært god på trening over tid , med det som bakteppe er det blitt 19 mål på de to første seriekampene i 2023. Nå er han også blitt enig med klubben om en ny ny toårskontrakt.

Trener Kristian Kjelling er selvfølgelig veldig fornøyd med at en viktig brikke i hans fremtidsplaner med laget har falt på plass.
-Viktor har utviklet seg veldig bra siden han kom til oss, og passer veldig godt inn i vår måte å spille håndball på. Han er en av landets mest talentfulle venstrehendte bakspillere, og han vet han vil ha en stor rolle i DHK de neste sesongene, sier Kjelling.
Han og tror at utviklingen og fremtidsplanene i den norske ligaen var en medvirkende årsak til at Viktor valgte å bli i Norge.
-Totalpakken med det vi gjør i DHK, og utviklingen i norsk herrehåndball, der flere og flere klubber nå ruster opp, var nok med på at utlandet ble satt på vent denne gangen, mener Kjelling.

DHK åpnet andre del av seriespillet med bortekamp mot Kristiansand, og da bidro Viktor med ni av målene da det ble et noe overraskende femmålstap for sørlendingene. I forrige serierunde slo DHK voldsomt tilbake da Bækkelaget ble slått hele 46-26, og da sto Viktor bak hele ti mål. Med 19 mål på de to siste seriekampene krøp han også oppover på toppscorerlisten i eliteserien, og han er nå nummer seks med sine 88 spillemål. Tre av spillerne foran ham på listen har også en anselig mengde med syvmetermål.
Viktor er klar toppscorer i DHK så langt, der Ole-Henry Dahl er nummer to med sine 74 mål. 45 av hans mål har kommer fra syvmetermerket.

DHK har spillefri i helgen, og møter Nærbø på bortebane onsdag. Laget er nummer tre på tabellen med sine 23 poeng på 16 kamper. Kolstad er fortsatt ubeseiret etter 16 kamper, mens Elverum nå er nummer to med 26 poeng på 17 kamper. DHK er tre poeng foran Runar på fjerde (20 poeng).
Slik spilles søndagens kamper: Kristiansand-Kolstad, Sandnes-Haslum, Bækkelaget-Elverum.
Onsdag: Runar-Halden og Nærbø-DHK.