Målvaktstalent klar for DHK – Drammen

Målvaktstalent klar for DHK

Målvakten Oscar Larsen Syvertsen, med aldersbestemte landskamper, har signert en treårskontrakt med DHK fra neste sesong av. Oscar startet sesongen som Runar-spiller, men skal spille vårsesongen for Haslum før han blir en del av DHK-troppen.

18-åringen (bursdag 20.desember) er fra Porsgrunn og har spilt for Hei, Urædd og Larvik Turn før han flyttet videre til Sandefjord og ble Runar-spiller. Der har han vært tredjevalget i mål på A-laget, og derfor valgte han å takke ja til et tilbud fra Haslum i november om å spille resten av sesongen hos dem.
-DHK er en tradisjonsrik klubb, og har vært flinke til både å slippe til, og utvikle unge spillere. Også målvakter. Jeg er sikker på de også kan matche meg på en fornuftig måte framover, sier Oscar.
Han beskriver seg selv som en person som ikke gjør så veldig mye ut av seg.
-Men jeg er en glad person så jeg skal nok bidra med med mye positivitet. Og så skal jeg bli bedre på distanseskudd, og selvfølgelig redde mange skudd, lover han.

Oscar vil pendle fra hybelen i Sandefjord til i Haslum denne våren, for så å flytte til Drammen. Der håper han at han kan fortsette som lærling som barne- og ungdomsarbeider.
Mens han spiller og utvikler seg i DHK.

-At vi nå henter en 18-åring er i tråd med klubbens filosofi. Vi henter dem unge, skolerer dem, lar dem få spilletid, og er de gode nok så står vi ikke i veien dersom mulighetene for spill i utlandet dukker opp, forklarer trener Kristian Kjelling.
Både han og målvaktstrener Mads Fjelddalen har veldig tro på Oscar. Fjelddalen kjenner ham i egenskap av landslagstrener, og var faktisk rådgiver da unggutten sent i høst fikk tilbudet om å bytte fra Runar for å spille resten av sesongen i Haslum. Der ble Oscar kåret til hjemmelagets beste da de riktig nok tapte for Kristiansand.
-Jeg har tro på at vi nå henter en av landets mest talentfulle unge målvakter til klubben, forsikrer Fjelddalen.

Målvaktstreneren, som kjenner Larsen Syvertsen best, ser en spennende unggutt med stor rekkevidde. Oscar er 203 centimeter høy, har bra fysikk og er veldig bra koordinert til å ha passert tometeren.
-Oscar behersker i tillegg flere teknikker og er flink til å omsette tilbakemeldinger til praksis på banen, sier Fjelddalen.
-Mange unge spillere sier at de skal bli gode, men jeg er sikker på at Oscar er villig til å gjøre den jobben som trengs for å blir virkelig god. Jeg er virkelig glad for at vi nå signerer ham.