Hjemmedebut med en redningsprosent på 47 – Drammen

Hjemmedebut med en redningsprosent på 47

I sin første hjemmekamp for DHK, mot gamleklubben Bækkelaget, leverte målvakten Nikolai Wiig så til de grader. Med en redningsprosent på 47 ble han kåret til banens beste da DHK vant med hele 20 mål, 46-26 over tabellåtteren.

Nikolai Wiig fikk premien som banens beste av DHKs Tale Lind.

-Jeg hadde det vondt følelsesmessig inn mot møtet med gamle lagkamerater. Oppe i alt så sklei jeg på isen og slo ryggen her om dagen, og var faktisk usikker til kampen. Det var også rart med videoforberedelsene når jeg nå skulle se det hele fra en helt annen side, og analysere godt kjente spillere sett fra motsatt side. Men da kampen endelig kom i gang, var jeg raskt over i sonen, og var konsentrert om det som kom, forteller Nikolai Wiig.
Nyervervelsen mellom stengene kom fra nettopp BSK, og signerte for DHK i VM-pausen som en erstatning for Andrè Bergsholm Kristensen som ble solgt til portugisisk håndball før jul. Wiig fikk sin debut mot Kristiansand for en uke siden. Da slapp DHK inn 40 mål da de litt overraskende tapte for sørlendingen på bortebane. Denne gangen fikk Wiig sin første redning først da det var spilt åtte minutter. Men da sto det til gjengjeld 7-0 til DHK etter en fantastisk start på kampen. Topp forsvarsspill blokkerte skudd, snappet innspill eller presset BSK-spillerne til tekniske feil.
-Nok en gang fikk vi bekreftet at det hjelper å trene. Januar var en fæl måned for oss med mye sykdom og skader, og det preget oss mot Kristiansand. Nå fikk vi en veldig god treningsuke der vi fikk på plass noen viktige detaljer i vårt forsvarsspill, og det vi viste i dag er nok noe av det beste vi har gjort defensivt. Nikolai fikk mye mer hjelp av forsvaret, og gjør en kjempekamp. Fremover klaffet veldig mye samtidig, og i tillegg til de 46 målene spilte vi oss til veldig mange gode sjanser, forteller trener Kristian Kjelling.

BSKs første mål kom på stillingen 11-0 etter 14 minutter. Da hadde BSK-trener Jørgen Laug allerede brukt opp lagets to time outer i første omgang. Den først ba han om allerede etter 3.23 spilte minutter på stillingen 4-0.
-Det var en helt annen trygghet i laget denne gangen. Gøran var tilbake, og Hermann var med og spilte forsvar, og det var viktig for alle å revansjere seg etter Kristiansand-tapet. Jeg tror alle syntes det var godt å få denne kampen og prestasjonen på kontoen så raskt etter på, mener målvakten.

Som regel bruker man alle de som ikke var med som en forklaring på hvorfor man taper, men DHKs rekordstore seier kom faktisk med spillere som målvakten Andreas Björkman-Myhr (lyskeskadet), August Olsen Storbugt (syk) og Trym Korperud Johnsen (belastningsskade i leggen) på tribunen. I tillegg overrasket Hermann Gabriel Vildalen med å vikariere litt på strek i Storbugts sykefravær, mens flere gode bytter i midtforsvaret nok var det viktigste bidraget fra ham. Ola Romsaas kom ikke lenger enn til innbytterbenken denne gangen.
Så til tross for det, så scoret laget 46 mål mot et Bækkelaget som ikke har sluppet inn over 40 mål siden en bortekamp mot Fyllingen i 2018. Dette i følge Nikolai Wiig som husker den kampen godt.

DHK stilte med tre tidligere BSK-spillere i kampen, og det kunne vært fire med Korperud Johnsen. Wiig reddet altså 19 av 40 skudd på mål, og Kristian Rammel scoret seks mål fra streken. I tillegg var hans bidrag i forsvaret upåklagelig. Kantspilleren Markus Foslund Niva på si side scoret fire mål på gamleklubben.
-Jeg tenkte ikke så mye på at det var Bækkelaget. Det var mer jakten på en revansje etter det vi presterte sist borte mot Kristiansand. Med 40 baklengs mot Kristiansand var det ingen tvil om hva som var hovedfokus mot BSK. Nå fikk vi en god treningsuke med flere spillere tilbake, vi var godt forberedt, og fikk gevinst i form av veldig bra spill og en stor seier. Alle hadde en god dag, og vi som er på beina kan virkelig være stolte av det vi leverte denne gangen, mener Rammel.

Kristian Rammel har levert en solid førstesesong i DHK så langt, og mot gamleklubben Bækkelaget scoret han seks spillemål.

Viktor Petersen Norberg er i storform for tiden. Han scoret ni mål mot Kristiansand sist, og fulgte opp med ti mål mot Bækkelaget. Gøran Sørheim viste håndballkunst i samtlige 60 minutter, scoret fem og hadde syv målgivende pasninger.
Morsomt var det at trener Kristian Kjelling slapp til debutanten Andreas Tjellaug Oustorp. Med fersk 18-årsdag som balast viste han både mot og ferdigheter, og scoret tre ganger på tilmålt tid.
-Andreas tilhører jo en av partnerklubbene våre, og har stilt opp og tatt alle kjipe oppgaver med et smil når vi har trengt hjelp på treningene. Han viste at han både er offensiv i hodet, og at han våger på dette nivået, sier Kjelling.
Han slapp til målvakten Isak Steinsson fra IL ROS på et syvmeterkast borte mot Kristiansand sist, men denne gangen fikk han lov til å avslutte kampen mot BSK. Fire redninger på åtte skudd – det er 50 prosent det.

Andreas Tjellaug Oustorp debuterte for DHK i eliteserien med tre mål.

Kampfakta:
DHK-Bækkelaget 46-26 (23-11)

Drammenshallen – 684 tilskuere.
Dommere: Erik Abrahamsen og Mads Myhrstad.
DHK: Nikolai Wiig og Isak Steinsson – Kristian Rammel 6, Kristoffer Raastad-Hoel 3, Sindre Aho 4, Hermann Gabriel Vildalen, Ola Romsaas, Viktor Petersen norberg 10, Markus Foslund Niva 4, Gøran Sørheim 5, Osakr Olafsson 4, Ola Hoftun Lillelien 2, Andreas Tjellaug Oustorp 3, Ole – Henry Dahl 5.
Toppscorer BSK: John Viktor Hedin 8.

Øvrige eliteserieresultater søndag: Elverum-Kristiansand 39-27, Halden – Fjellhammer 30-37.