Slo Halden – møter IFK Skövde lørdag – Drammen

Slo Halden – møter IFK Skövde lørdag

Drammen HK slo Halden 33-30 i semifinalen i Grimsrudcup i grensebyen sent fredag kveld, og møter svenske Skövde i finalen lørdag klokken 15.00. Svenskene slo Elverum med ett mål i sin semifinalekamp.

Vegard Saua debuterte som hovedtrener i denne perioden hans i klubben, og er en av få DHK-trenere som har gått ut av Remmenhallen med seier i bagasjen.

-Treneren er veldig fornøyd. Dette laget er faktisk ubeseiret med meg som trener, ler Vegard Saua.

Sjef i Kristian Kjellings VM-fravær.

Fredag kveld så han to jevne omganger, med mange mål i de første 30 minuttene (20-18), og litt færre mål i den andre. Da ble det 13-12. Og dermed tremålsseier til DHK.

-Vi kom dårlig i gang. Brannalarmen gikk i hallen rett før kampstart, og vi måtte evakuere ut i minus åtte grader. Andreas startet i mål, og var på veldig mange av skuddene, men vi fikk ikke redningene. Nikolai Wiig debuterte i mål etter pause, og han storspilte, og var med på å gi oss en seksmålsledelse. Men både Oskar (Olafsson) og Gøran (Sørheim), var syke, og måtte gi seg etter hvert, og dermed sto vi igjen med kun to friske bakspillere, forteller Saua.

Han fremhever lagmoralen, og måten spillerne tok utfordringene. Både med brannalarmen og den forstyrrelsen, og da det ble tynt med bakspillere i andre omgang.

-Vi fordelte spilletiden på de som var friske, og det holdt inn, sier Saua.

DHK møter som skrevet IFK Skövde som slo Elverum 26-25 i sin semifinale. Kampstart er 15.00, og dessverre blir heller ikke den kampen streamet