Nikolai Wiig klar for DHK – Drammen

Nikolai Wiig klar for DHK

Målvakten Nikolai Wiig avslutter kontrakten i Bækkelaget, og blir DHK-spiller ut sesongen. Han overtar plassen til Andrè Bergsholm Kristensen som ble profesjonell i portugisiske Sporting på slutten av 2022.

-Jeg var på utgående kontrakt i Bækkelaget, og vi ble enige om å avslutte samarbeidet nå, forteller Nikolai.
24-åringen har i flere sesonger hatt ord på seg for å være en av de beste norske målvaktene i eliteserien, men en muskelskade i den siste treningskampen mot Halden før årets seriestart satte ham ut av spill hele høstsesongen. Først mot Haslum 11. desember var han tilbake på benken, og han fikk også med seg spill mot Fjellhammer 18.desember. I hans skadefravær har Simen Westby Johansen, som kom til BSK fra Kolstad foran denne sesongen, gjort en god jobb i BSK-målet, og Nikolai hadde lyst til å prøve noe annet resten av sesongen.
-Jeg har hatt fem og et halvt fantastiske år i Bækkelaget, og har hatt mange flott folk rundt meg i klubben. Det har vært en ære å få være en del av spilletroppen i denne perioden. Men nå var det på tide å prøve noe annet, og på utgående kontrakt grep jeg sjansen da mulighetene i DHK dukket opp, forteller han.

24-åringen er opprinnelig Haslum-gutt, og har hatt både Kristian Kjelling og Vegard Saua som lærere og trenere ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, og Nikolai tok kontakt med Kjelling da han skjønte at DHK trengte en målvakt til dra Bergsholm Kristensen reiste til Portugal.
-Kristian åpnet døren for meg, og det tror jeg kan bli en fin løsning for alle parter. Jeg begynner å nærme meg full bevegelighet og styrke etter å ha trent med opp etter hamstringskaden, og jeg vil være tilbake der jeg var når serien kastes i gang igjen i begynnelsen av februar, mener Wiig.
Med en avtale ut sesongen vil Wiig ha muligheten til å vise seg fram på kort sikt, for så å se fram mot de neste sesongene.
– Jeg er 24 år, og langt fra ferdig som håndballspiller, forsikrer han.
Wiig er faglærerutdannet i kroppsøving, og bor i Sandvika og jobber på Dønski videregående skole.

Trener Kristian Kjelling er selvfølgelig kjempefornøyd med at han fant en løsning på målvaktsutfordringen slik at han kan gå inn i andre halvdel av serien med to meget kvalifiserte målvakter. Andreas Björkman-Myhr har levert fantastisk spill så langt denne sesongen.
-I Nikolai får vi en målvakt som i form og skadefri vil være en av de fem beste norske målvaktene i eliteserien. At det åpnet seg en mulighet for å hente ham nå fra Bækkelaget var et drømmescenario for oss. Det var både god business i form av at vi får ham gratis, og det er en veldig god sportslig løsning, sier Kjelling på telefon fra Polen der han er ekspertkommentator for Viaplay under det pågående verdensmesterskapet.
Nikolai Wiig vil ha sin første trening med sine nye lagkamerater torsdag, og fredag og lørdag venter turneringsspill i Halden. DHK møter hjemmelaget Halden fredag klokken 19.30, og lørdag klokken 15.00 er det finale, eller bronsefinale klokken 13.00 mot et av lagene lag fra oppgjøret Skövde-Elverum. De møtes fredag klokken 17.30.
Alle kampene i Remmenhallen.

Torsdag 26. januar er det treningskamp borte mot Fjellhammer, mens Kristiansand venter i årets første seriekamp, borte søndag 5. februar.
En uke senere, søndag 12. februar kommer nettopp Wiigs gamleklubb Bækkelaget på besøk i Drammenshallen. Som en del av avtalen for den rekordraske overgangen så spiller ikke Wiig den kampen for DHK.
DHK er nummer to på tabellen, syv poeng bak ubeseirede Kolstad, ett poeng for Elverum og tre poeng foran Runar på fjerdeplass.