Kjelling skimter et svakt lys i tunnelen – Drammen

Kjelling skimter et svakt lys i tunnelen

Kristian Kjelling ser lys i tunnelen, som har velger å utrykke det, men innrømmer at også resten av inneværende sesong blir tøff å komme gjennom økonomisk for Drammen Håndballklubb.
Da uttaler han seg med daglig leder-hatten i DHK på. Senere skal han ikle seg både trener-hatten og ekspert-hatten.
Men først den økonomiske situasjonen i klubben.
-Det er fortsatt tøft, men vi hadde noen fine måneder i november og desember som gjør at vi er optimistiske for resten av sesongen. Krisen er ikke over, men to spillersalg både reduserte lønnskostnadene og ga noe inntekter. Det er positivt for de to spillerne, det er positivt for klubben økonomisk, men vi vil jo merke det sportslig at Espen (Gommerud Våg) og Andrè (Bergsholm Kristensen) er borte, sier Kjelling om de to som signerte kontrakter med portugisiske Sporting senhøstes .
-Men alle monner drar, og med noen sterke partnere på vei inn, ser det helt annerledes ut for 2023/2024-sesongen, kan han røpe.

Kjelling har brukt hele sitt nettverk i jakten på flere samarbeidspartnere som vil bistå DHK, og han opplever at mange er glade i DHK, men at mange i det private næringslivet selv opererer i et marked under stort økonomisk press.
-Vi merker at markedet er trangt, og det gjør også veldig mange andre håndballklubber jeg snakker med. For DHK er målet å jobbe hardt for å skape et solid fundament som gir en trygg hverdag over for alle som er knyttet til klubben. Vi jobber ikke for å få råd til å signere et par toppspillere, men stabil, fornuftig drift av klubben over tid er prioritert.
Den daglige lederen brukte slutten av 2022 til å få den store oversikten over utfordringen DHK står overfor. Ikke bare økonomisk, men også administrativt. Han har fått trukket med flere folk for å bistå ham og Tale Lind på kontoret, han har fordelt oppgaver og han har tydeliggjort ansvarsområder.
-Alt må ikke innom meg som daglig leder. Omstruktureringen frigjør også mer tid for meg til det sportslige, mener Kjelling.

Trener Kristian Kjelling innstiller overfor daglig leder Kjelling som tar de store avgjørelsene når det gjelder den fremtidige spillerlogistikken.

Og da tar han på seg trener-hatten. Eller det er vel mer riktig å si at han vil sjonglere med daglig leder-hatten og trener-hatten. For som trener vil han spille inn overfor daglig leder hvilke av spillerne som er på utgående kontrakter han mener det vil være av helt avgjørende betydning å ha med videre i den sportslige satsingen.
-Jeg håper at vi kan kunne gå ut med flere forlengelser i løpet av veldig kort tid, mener han.
Alle de årene Kjelling har vært trener i DHK har han vært veldig flink til å rekruttere inn nye spillere for den kommende sesongen, og det har ofte skjedd rundt denne tiden her. Så langt har det begrenset seg til Nikolai Moe som kommer tilbake til DHK etter to sesonger med mye spilletid i Fjellhammer.
-Alt som har med spillerlogistikk å gjøre har stått litt på vent til vi var sikre på klubbens fremtid, sier Kjelling.
Han sendte en målvakt ut på proffeventyr før jul, og har saumfart markedet etter en makker til Andreas Björkman- Myhr. Og da har det først og fremst dreid seg om leiemarkedet. For Kjelling er veldig klar på at økonomien ikke tillater at det brukes mye på en spiller akkurat nå.
-Kanskje ender vi opp med å løse det lokalt, antyder han.

DHK er godt i gang med treningene etter den korte juleferien, og det skal legges et godt grunnlag for resten av sesongen gjennom nok trening i januar. Laget er invitert til en fire-lagsturnering i Halden fredag 20.1 og lørdag 21.1. Ryktene sier at det blir deltakelse av Halden, svenske Skövde og ØIF Arendal og DHK. Lagene spiller semifinaler og finale/bronsefinale.
Uken etter, torsdag 26. januar spiller DHK treningskamp borte mot Fjellhammer.
Serien starter opp igjen med bortekamp mot Kristiansand søndag 5. februar.

Kristian Kjelling øver på å mene noe om håndball foran Norges VM-deltakelse i Polsen og Sverige som starter denne helgen.

Og da er det på med ekspert-hatten for Kristian Kjelling. For like tradisjonelt som det er at det er et internasjonalt herremesterskap i januar, like tradisjonelt er det blitt at Kristian Kjelling overlater DHK- treningene til sin assistent, i dette tilfellet Vegard Saua, og kler seg pent og blir ekspertkommentator under mesterskapet. Denne gangen er det VM i Polen og Sverige, og Norge kaster i gang mesterskapet fredag med første puljekamp mot Nord-Makedonia. 15.1 venter Argentina, mens Nederland er siste motstander i innledningspuljen 19. januar.
Norge vi spille sine kamper i Polen helt til eventuelle plasseringskamper i Göteborg.
-Norge vinner den puljen, enkelt og greit, mener ekspertkommentatoren.
– Det er bare å se på hvilke klubber spillerne i Norges startoppstilling spiller for. Nå har flere sentrale spillere manglet de siste mesterskapene, men nå er alle med, og de er alle blitt et år eldre og mer erfarne. Holder disse seg friske gjennom mesterskapet, og midtforsvaret fra Kolstad og målvakt Torbjørn Sittrup Bergerud holder nivået, blir det morsomt, forklarer Kjelling.
Norges pulje kobles med lagene fra en pulje med Tyskland, Serbia, Qatar og Algerie i hovedrunden.
-Norge spiller semifinale, mener eksperten Kjelling.

Vegard Saua har hovedansvaret for det sportslige i DHK mens Kristian Kjelling er ekspertkommentator under VM.