Klar for DHK – Drammen

Klar for DHK

Bildet gir kanskje et inntrykk av det, men DHK har ikke begynt å gjøre som mange fotballklubber ned på kontinentet, nemlig å signere tolv år gamle talenter. Men bildet passet bra for å illustrere hvor dypt DHK-følelsene sitter hos Nikolai Moe.
Og nå er Nikolai igjen klar for en ny periode i DHK. Etter to sesonger i Fjellhammer ikler han seg den blå DHK-draktene igjen neste sesong. Og tre år fremover.
– Jeg er blodfan av DHK, jeg fikk min eliteseriedebut her, og jeg føler meg hjemme i Drammenshallen. DHK vil alltid være klubben min, fastslår Nikolai.

Trener Kristian Kjelling syns Nikolai Moe har hatt en flott utvikling mens han har spilt for Fjellhammer. Nikolai har hele tiden vært med i hans fremtidsplaner, og nå er han glad for at unggutten igjen ikler seg den blå DHK-drakten.

Han fyller 21 år i løpet av året, og står med 21 eliteseriekamper totalt for DHK etter debuten i 2019-sesongen. Riktig nok veldig mange av dem på benken. Han forlot klubben etter den amputerte 2020-21 – sesongen, og han har fortsatt en halv sesong igjen i Fjelhammer.
-Jeg var en av tre midtspillere i DHK og trengte spilletid for å utvikle meg videre. I Fjellhammer var jeg en av to, og der fikk jeg både spilletid og lov til å å feile. Jeg trives veldig med alle der oppe, og jeg har hatt en fin trenings- og kamphverdag. Jeg har følt at jeg har utviklet meg hver eneste dag etter at jeg kom dit, og fra å ha vært en elitespiller som fikk gjøre noen innhopp i noen kamper, føler jeg nå at jeg har tatt steget til å bli en elitespiller som kan starte kamper, og som kan stå der i de avgjørende kampene og situasjonene, mener Nikolai.
I den første sesongen i Fjellhammer spilte han alle kampene, og ble klubbens nest mestscorende spiller med 85 mål. Kun venstrehendte Benjamin Berg bidro med flere mål den sesongen. Denne sesongen startet trått med et rift i patellarsenen som forbinder kneskålen med skinnebeinet, en skade som lenge holdt ham unna både trening og kamp. Med smerter har han spilt i tolv kamper, scoret 21 mål og levert 44 målgivende pasninger.
-Jeg skal bruke senvinteren nå godt til å komme tilbake til nivået jeg har vist at jeg har inne, slik at jeg får en fin avslutningen på sesongen og tiden i Fjellhammer, sier Nikolai.

DHK trener Kristian Kjelling er veldig klar på at han får tilbake en playmaker som har utviklet både fysikken og spillet sitt.
-Nikolai er blitt to år eldre, og kommer tilbake bedre i alle spillets faser. Han har hele tiden vært en del av våre fremtidsplaner, og kommer tilbake i en perfekt alder, mener Kjelling.
Og timingen er nok ikke tilfeldig heller, for i høst ga Gøran Sørheim beskjed om at denne sesongen var hans siste som DHK-spiller. Og da trenger man ikke være en Albert Einstein for å skjønne at Nikolai er påtenkt å fylle hullet etter ham.
-Gøran har vært mitt forbilde helt siden han trente oss ROS-spillerne, og jeg har kikket mye til ham. Det blir gøy å gå i hans fotspor
Men både Nikolai og Kjelling er veldig klare på at det er en Nikolai Moe med sine kvaliteter og sitt spill som kommer tilbake til DHK. Og ikke en Gøran Sørheim-kopi.
-Jeg kommer med mitt spill og mine kvaliteter. Gøran kan gjøre ting jeg ikke er i nærheten av å få til, mens det er andre ting i spillet som jeg også kan veldig godt, sier Nikolai.
Kristian Kjellings håndballøyne ser forskjeller, men også likheter.
-De er like store, og de har veldig mange av de samme fysiske forutsetningene, med fart og intensitet om x-faktorene. Men de er helt forskjellige typer selv om de i spillet også kan bidra med veldig mye av det samme. Men vi skal huske at Gøran har 15 års eliteserieerfaring i hodet, mens Nikolai fyller 21 år i løpet av sesongen og er i starten på å bygge sin karriere, sier Kjelling.

Nikolai Moen har signert en treårsavtale med DHK. Daglig leder Kristian Kjelling passer på at signaturen kommer på rett linje.


Nikolai legger ikke skjul på at det har vært en form for DHK-påvirkning fra tidlig håndballalder av. Først gjennom deltakelse på klubbens håndballskole på sommerstid, så gjennom ordningen med DHK-spillere som reiste ut og hadde treninger i klubbens samarbeidsklubber. I Nikolais tilfelle var det barndomsklubben IL ROS. Og så hjalp det nok kanskje på at pappa Svein Tore lenge har hatt et stort engasjement i og rundt DHK.
-DHK-spillerne som hjalp til på håndballskolen og som kom hver mandag og trente oss i ROS var våre forbilder. Det de gjorde og sto for gjorde at det vokste fram et stort, blått hjerte, og for meg er det naturlig at det er her jeg ønsker å spille. Og de to årene i Fjellhammer gjør at jeg kommer tilbake med både mer erfaring og mer selvtillit, lover Nikolai.

For 10-åringen Nikolai Moe var dette festantrekket mens mamma Nadia ikledde seg bunad på 17. mai.