Kjelling: -Det ligger ikke for meg å gi opp – Drammen

Kjelling: -Det ligger ikke for meg å gi opp

Treningsleiren før seriestart ble avlyst, daglig leder forsvant ut døren nesten før alvoret startet, økonomiske utfordringer, skader på sentrale spillere, et halvt lag på utgående kontrakter og salg av to viktige spillere midt i sesongen.
Samlet skulle dette være nok til at en annen trener på dette nivået strakk armene i været, og meldte at nok er nok.
Men ikke Kristian Kjelling.
-Det ligger ikke for meg å gi opp. Jeg føler et eierskap til klubben og spillergruppen, og er blitt så sterkt knyttet til alle her. Det er jo jeg som har hentet, forhandlet og skrevet kontrakter med alle spillerne som er her nå, og det at også så mange andre av våre samarbeidspartnere og frivillige stiller opp nå for å få klubben på fote igjen, det motiverer meg veldig, sier Kjelling.

Han gikk selv inn og tok over som daglig leder etter at Vegard Svalebjørg forsvant.
-Jeg fikk ja fra styret i at daglig leder trumfer treneren i alle spørsmål om sport, og det er daglig leder Kjelling som slapp både Espen Gommerud våg, og denne uken Andrè Bergsholm Kristensen til proffspill i portugisisk håndball midt i sesongen. Trener Kjelling så det selvfølgelig fra en annen side, innrømmer Kjelling.
Alle de nevnte utfordringene i starten av saken til tross, DHK ligger på 2. plass i eliteserien etter 13 serierunder. Riktig nok er det slått ut av europacupspill og de er ikke blant de fire som spiller NM-sluttspill i Arendal i februar. Hardt satsende Kolstad ble for sterke i begge konkurransene.
-Ut fra rammebetingelsene til topplagene Kolstad, Elverum og ØIF Arendal har vi levert en fremragende start på sesongen. Da vi møtte Kolstad i europacupen i slutten av august var vi fortsatt litt rystet over at treningsleiren i Danmark i den siste fasen av oppkjøringen ble avlyst. Men vi skal også ta med at Kolstad hadde veldig mange nye de skulle spille inn i laget, forklarer treneren.
Da lagene møttes til seriekamp i Drammenshallen en drøy måned senere hadde DHK serieleder på gaffelen, men i jakten på to poeng, mistet man også det ene poenget man hadde kontroll på med kun sekunder igjen å spille. Kolstad vant 30-29.
De to andre serietapene så langt har kommet i bortekampene mot Elverum og ØIF Arendal.

I årene under Kjellings ledelse sitter nok mange kjennere igjen med en følelse at han aldri har kunnet stille med det aller beste laget. Ofte har sentrale spillere, spesielt på bakspillerplass, vært utilgjengelige på grunn av skader. Det er jo ikke uvanlig i toppidrett, men med manglende bredde i spilletroppen, har det ofte vært utslagsgivende for DHK.
Hermann Gabriel Vildalen og Ola Romsaas har for eksempel bare bidratt tidvis, og ikke på sitt aller beste, den siste perioden. To spillere som på sitt beste er i landslagsklassen.
Trym Korperud Johnsen ble hentet på lån fra svensk eliteserie i høst for å styrke laget på bakspillerplass. Han har trengt litt tid for å komme i kampform, og leverte kanskje sin beste kamp i DHK-drakten sist mot Fjellhammer. Men så meldte en kranglete kne at noe burde gjøres, og i forrige uke ble han meniskoperert.
-DHKs fremste styrke under meg har hele tiden vært det kollektive. Og i dette kollektivet har alle hatt sine toppkamper, for så å være rollespillere i andre kamper. Sånn sett har vi ikke vært så hardt rammet hvis en har vært ute med skade. Andre har etter tur tatt hovedrollen. Og så har vi for andre sesongen på rad hatt eliteseriens beste målvaktspar helt til Andrè nå ble solgt til Sporting Lisboa. Men en veldig stabil og god Andreas (Björkman-Myhr) i mål, et sterkt etablert forsvar og kontringene våre skal fortsatt være våre fremste våpen i kampen om en ny eliteseriemedalje, mener Kjelling.

Han har alltid vært veldig på forskudd med tanke på å fylle opp laget etter spillere som har forlatt klubben etter at kontraktene har gått ut. Eller at de er blitt solgt underveis. Derfor har han flere ganger allerede i januar kunnet offentliggjøre nye DHK-spillere.
At spillere som Oskar Olafsson, Sindre Aho, August Olsen Storbugt, Markus Foslund Niva og Viktor Petersen Norberg alle nå er på utgående kontrakter, i tillegg til at Gøran Sørheim legger opp, og Gommerud Våg og Bergsholm Kristensen er blitt solgt, gir daglig leder Kristian Kjelling noen utfordringer under arbeidet med å få på plass en solid grunnmur igjen.
-Jeg er i dialog med flere av dem med tanke på en forlengelse, som det heter, røper Kjelling.

Kristian Kjelling må klare seg uten Trym Korperud Johnsen og Markus Foslund Niva, men både Hermann Gabriel Vildalen, Ola Romsaas og Ola Hoftun Lillelien er klarert for spill mot Sandnes søndag.

Den første utfordringen han står overfor som trener, er å lede laget inn til sesongens tiende serieseier når ellevteplasserte Sandnes kommer til Drammenshallen søndag kveld. Da lagene møttes på Jæren 6. november vant DHK hele 44-27 etter elleve mål av Ola Hoftun Lillelien og ni mål hver av både Sindre Aho og August Olsen Storbugt.
-Vi var gode, men de hadde også en veldig dårlig dag på hjemmebane. Vi må være på jobb, og skal ikke undervurdere dem. De har flere, små raske spillere, og et offensivt forsvarsspill som kan gi oss utfordringer, mener Kjelling.
Sandnes som har bokført elleve tap og to borteseire over Haslum og Kristiansand så langt i debutsesongen.

Sandnes – kampen søndag er en del av et dobbeltarrangement med Glassverket som møter Storhamar Bredde til seriekamp i 1. divisjon klokken 16.00. GIF er nummer ni og SIL nummer 11 på tabellen med henholdsvis 10 og 9 poeng.