Andrè solgt – blir lagkamerat med Gommerud Våg – Drammen

Andrè solgt – blir lagkamerat med Gommerud Våg

Andrè Bergsholm Kristensen er solgt til portugisiske Sporting Lisboa, og allerede lørdag trekker han drakt nummer 20 over hodet, og er klar for semifinalen i Iberico Cup.

Målvakten har skrevet under en to og et halvt års kontrakt, og blir lagkamerat med Espen Gommerud Våg som forlot DHK tidligere i høst. Hovedårsaken til at han blir hentet nå, er at Sporting Lisboa akkurat solgte en av målvakten sine til en fransk klubb.

-Det kom veldig brått på, og jeg har egentlig ikke rukket å tenke så mye over dette. Det har aldri vært noen hemmelighet at jeg har hatt en drøm om å spille utenlands, og jeg er veldig takknemlig overfor DHK og trener Kristian Kjelling for at jeg fikk den sjansen allerede nå. De hentet meg da jeg trengte å få en endring, og jeg er veldig glad for den hjelpen både Kjelling og målvaktstrener Mads Fjelddalen har gitt meg på veien, forteller Andrè.
-Jeg tok et smart valg da jeg valgte DHK, og jeg håper jeg har gjort det samme nå når jeg nå får sjansen i Portugal.

Overgangen til portugisiske Sporting Lisboa skjedde så raskt at Andrè Bergsholm Kristensen (t.h.) aldri rakk å si ha det målvaktskollega Andreas Björkman-Myhr (t.v.) eller noen av de andre lagkameratene i DHK.

At det skjedde raskt er ingen overdrivelse. Mandag kveld kom henvendelsen fra Portugal, så var det litt fram og tilbake tirsdag der han i det ene øyeblikket var klar, og så var han ikke. Før det onsdag løste seg, og han skulle flydd ned. Men på grunn av forsinkelser landet han først i Lisboa torsdag formiddag. Da var også bagasjen på avveie, men etter medisinsk sjekk og mye administrativt, var han klar til trening klokken 17.00.
– Da sjansen kom, måtte jeg bare hoppe i det. Jeg rakk å sjekke opp litt med Espen om hvordan han hadde opplevde klubben så langt, og han hadde bare gode tilbakemeldinger. Jeg var forberedt på at jeg skulle innlosjeres på hotell, men ble kjørt rett til en leilighet som sto klar. Det er mye å ta inn over seg, men det hjelper at det synes som det meste er på stell, mener målvakten.

Han opplever det som en tillitserklæring og at klubben har så tro på ham at de ville signere ham for to og et halvt år.
-Det er morsomt at de ser meg i et slikt tidsperspektiv, og at det ikke bare var for resten av sesongen fordi de trengte en målvakt akkurat nå, sier han.
Og vet at han har noen utfordringer foran seg utenfor banen. For han bråreiste både fra kjæresten og studiene han har ett og et halvt år igjen av.
-Kjæresten min kjenner drømmene mine som håndballspiller, og er stolt og glad på mine vegne for at dette ble en realitet allerede nå. Studiene må jeg bare finne ut av hvordan skal løses.


Trener Kristian Kjelling er klar på at de sender med Andrè alle gode ønsker om det som venter, men han er også veldig klar på at de mister en stor ressurs i det som så langt har vært en veldig god sesong for DHK.
-Det var daglig leder Kjelling med administrativt ansvar som tok både styringen og den store avgjørelsen her, og ikke trener Kjelling med ansvaret for det sportslige. Vi mister selvfølgelig en veldig god målvakt som under ledelsen til målvaktstrener Mads Fjelddalen har utviklet seg, og vokst til en målvakt for de virkelig store kampene. Han har alltid vært regnet som et kjempetalent, men satt mye på benken i ØIF Arendal. Men han tok stegene raskt etter overgangen til oss, og som spiller og en fantastisk person har han bidratt med mye glede og positivitet i gruppen, sier Kjelling.

Bergsholm Kristensen var på utgående kontrakt, og daglig leder Kjelling hadde ennå ikke rukket å komme i gang med samtaler med målvakten om den videre fremtiden i klubben. Nå må han på målvaktsjakt, men han føler han har god tid. Han har fått hjelp fra målvakt fra samarbeidsklubbene til DHK inn mot søndagens seriekamp mot Sandnes. Så er det en kort juleferie før spillerne igjen møtes foran oppkjøringen til del to av serien som starter med bortekampen mot Kristiansand 5. februar 2023. I hele januar er det spilleopphold på grunn av forberedelsene til, og selve VM i Polen og Sverige for det norske herrelandslaget.