Viktor reddet poeng i nytt Fjellhammer-drama – Drammen

Viktor reddet poeng i nytt Fjellhammer-drama

Syv sekunder før slutt reddet Viktor Petersen Norberg ett poeng for DHK i kampen mot Fjellhammer.
-Det er vel enda riktigere å si at vi ranet til oss det ene poenget, mener trener Kristian Kjelling.

Viktor Petersen Norberg på en uvanlig visitt over på venstresiden. Men en god sjanse ble det da også.

For DHK så lenge ut som et taperlag. Først på slutten av første omgang da gjestene ledet 14-11, men DHK spurtet best inn til pause og hvile med 16-16. Så sleit de nesten hele andre omgang også. DHK ledet kun en kort periode på fire minutter, på stillingen 18-17, 19-18, 20-19 og 21-20 , mens de resten av omgangen jaget ett og to mål etter Fjellhammer.
Først og fremst fordi de skjøt Fjellhammer målvakt Loke Peter Brasen til sitt lags bestemann. Men også fordi de sleit med veldig mange tekniske feil. Og to ganger bommet de på åpent mål med skudd fra egen banehalvdel.
-Vi brente gode sjanser fra kant og fra seks meter, og det er uvanlig fra vår side. Hadde vi satt halvparten av de nærskuddene vi bommet på, så hadde vi vunnet komfortabelt, mener Kjelling.
Målvakt Brasen endte opp med 14 redninger. Nå skal det nevnes at også DHKs Andreas Björkman-Myhr reddet 14 av Fjellhammers skudd, og for det ble han fortjent kåret til hjemmelagets beste.

Andreas Björkman-Myhr hadde en redningsprosent på 36 etter pause og bidra veldig da DHK jaget poeng på slutten.

Kanskje var det en naturlig konsekvens at det var Ola Hoftun Lillelien og Ole-Henry Dahl, de to kantspillerne på Månedens lag i eliteserien, som startet scoringsrekken til hjemmelaget. Resten av laget fulgte opp, og det sto raskt 5-1 til DHK. Ganske avgjørende for kampen ble det da Ola måtte hjelpes av banen etter et sammenstøt på en kontring allerede noen minutter ut i andre omgang.
Kneet kranglet, og han forlot hallen på krykker etter kampslutt.
Ole-Henry, som har vært bunnsikker fra syvmetersmerket, bommet to ganger på rad på Brasen. Med Ola ute ble han flyttet over på høyrekanten, mens Kristoffer Raastad-Hoel kom inn på venstrekanten. Ingen av dem kan være fornøyde med deres bidrag da det dro seg til, og kampen skulle avgjøres. At heller ikke en småsyk August Olsen Storbugt kom ut fra garderoben etter pause, var også dumt for hjemmelaget, for da måtte Oskar Olafsson vikariere på streken.
-Vi sleit med å finne løsninger som kunne stå begge veier, altså både i forsvar og angrep. Flere hadde sine gode perioder, men det varte ikke over så lang tid at vi følte at nå var vi der, sier Kjelling.
Og tenker nok litt på Viktor Petersen Norberg og Sindre Aho som begge bidro med fem mål hver denne kvelden.

Trym Korperud Johnsen fightet godt, og bidro sterkt da DHK sikret ett poeng til slutt mot Fjellhammer.

En som også kan gå av banen med hevet hode, er Trym Korperud Johnsen. Han har hatt en treg start i DHK-drakten, men Fjellhammer-kampen var nok hans beste opptreden så langt. Et halvvondt kne, som han beskriver det selv, har voldt ham litt problemer etter at han kom fra Sverige. Mot Fjellhammer scoret han to mål i hver omgang, blant annet 12-14-målet i åpent mål fra egen banehalvdel. Viktigst var kanskje 25-26-målet hans.
-Kneet er godt nok når det føles bra og jeg kan trykke litt til i finter og gjennombrudd. Fjellhammer er et lag som passer meg bra, med litt store og tunge spillere som jeg kan bruke fart og tempo mot, og ja, jeg er absolutt med på at det er min beste kamp så langt. Bare noe dritt at det kommer på en slik dag. Men vi står sammen, vi kriger, og det er ikke mange lag som klarer å komme tilbake og redde ett poeng etter å ha ligget under 15 sekunder før slutt, mener Trym.
– Der viste vi fram en god egenskap, legger han til.

Og det måtte noen gode egenskapet til da Fjellhammer har ballkontroll på ledelsen 28-27 med kun 15 sekunder igjen å spille. Men skuddet til Mirko Vicentijevic ble presset utenfor, Kjelling tok raskt time out, og et spill blir avtalt. Björkman-Myhr forlot selvfølgelig målet, og i spill syv mot seks satte Sindre Aho opp Viktor Petersen Norberg, og på et halvveis gjennombrudd scoret han sitt femte mål for kvelden.
og kanskje det viktigste.
-Vi skal ta med oss at vi hadde kalde hoder helt til det siste, og dermed vant vi et poeng, mener Trym.
Poenget gjorde at DHK beholder andreplassen på tabellen. Bak Kolstad, og foran Runar og Elverum.

Ola Hoftun Lillelien får lov til å avslutte denne historien fra nok en dramatisk kamp mot Fjellhammer. Den andre denne sesongen. Ola fikk ikke lov til å være med og avgjøre oppgjøret. Da lå han på benken i garderoben med sitt vonde kne, og ble undersøkt av fysioterapeut Anders Knapstad. Og så ble det krykker på veien hjem onsdag kveld.