-Vil ikke ha noe nytt Fjellhammer-drama – Drammen

-Vil ikke ha noe nytt Fjellhammer-drama

Viktor Petersen Norberg husker godt den dramatiske avslutningen da DHK fikk en god start på sesongen med ettmålsseieren borte over Fjellhammer.
-Vi skal ikke gjøre det så spennende som vi gjorde det sist. Men det var jo tidlig i sesongen, og vi slurvet da det hele skulle avgjøres. Nå er vi godt ut i sesongen, vi er blitt både bedre og mer stabile, og vi skal ikke ha noe nytt Fjellhammer-drama onsdag, sier Petersen Norberg.

DHK har nemlig hatt en egen evne til å spille jevne kamper på bortebane mot Fjellhammer, for så å slå kraftig tilbake på hjemmebane. Forrige sesong ble det til og med tap i Lørenskoghallen, mens det ble 40-24 til DHK i Drammenshallen. Året før, høsten 2020 vant DHK 25-23 borte etter at Oskar Olafsson scoret DHKs to siste mål. Det aldri ble spilt noen returkamp på grunn av koronaepidemien.
I serieåpningen i år vant DHK 30-29 etter en dramatisk avslutning på kampen i Lørenskoghallen 31. august. Hjemmelaget ledet 25-23 kvarteret før slutt, men det dro seg til, og et Viktor Petersen Norberg-mål, to ganger Gøran Sørheim og Ole-Henry Dahl snudde til 29-26-ledelse med seks minutter igjen å spille. Da Oskar Olafsson ordnet 30-27 med sin syvende scoring for kvelden med under fem minutter igjen, syntes mye gjort. Men det var DHKs siste mål for kvelden, og hjemmelaget startet sluttspurten. DHK fikk ballkontroll på stillingen 30-29 da Petersen Norberg fintet seg gjennom men skjøt utenfor med elleve sekunder igjen å spille, og Fjellhammer fikk en siste sjansen. På et direkte frikast med tiden ute, skjøt Eirik Köpp Oskar Olafsson rett i ansiktet. Det ble en amper avslutning på det hele, og Köpp fikk direkte rødt kort.
Olafsson var lenge plaget med ettervirkninger av skuddet til hodet, og ble igjen i garderoben etter første omgang da DHK møtte Kolstad på hjemmebane fem dager senere.

Viktor Petersen Norberg (bildet) og Oskar Olafsson var mestscorende med henholdsvis seks og syv mål da DHK slo Fjellhammer 30-29 på bortebane 31.august. Viktor er DHKs toppscorer så langt denne sesongen med 57 mål, alle spillemål.

Det er historie nå når lagene møtes i Drammenshallen onsdag klokken 18.00. Mens Fjellhammer hadde en god oktober måned, var november knalltung. Nevnte Köpp har vært langtidsskadet, laget har tapt og tapt, og de ble nylig slått ut av NM på hjemmebane av Kristiansand. Det endte med at trener Kristian Bliznac og klubben ble enige om å skille lag. I Drammenshallen onsdag er det Tarjei G. Sundal, håndballtrener ved idrettslinjen på Drammen videregående skole, som leder laget.

De mistet noen sentrale spillere etter forrige sesong, og den fine utviklingen de hadde de siste sesongene stoppet litt opp. Nå har de ikke hatt så bra flyt i det siste, og vi er selvfølgelig spente på hva de kommer med til Drammenshallen. En treneravgang sånn midt i sesongen kan slå begge veier. Det er jo de samme spillerne som spiller hjemmekamper for dem i Lørenskoghallen, som også spiller bortekamp i Drammenshallen. Men vi har hatt god kontroll på dem hjemme etter at de kom opp i eliteserien igjen, sier trener Kristian Kjelling.
Petersen Norberg mener DHK bare må legge skader og sykdom til side, og komme heltente på banen onsdag.
-Det er alltid de som står igjen på banen som må gjøre jobben, forsikrer han.
Og kanskje får han og de andre spillerne igjen hjelp fra publikum. De som ikke kom inn da DHK arrangerte Kronekampen mot Nærbø for en uke siden, er invitert med gratis inngang til denne kampen, og tirsdag hadde nærmere 1000 meldt sin ankomst. Så er det opp til alle andre å hjelpe til med å fylle opp hallen denne gangen også.

I tillegg til DHK-Fjellhammer spilles Kolstad-Bækkelaget og Runar-Sandnes onsdag kveld.
DHK avslutter høstsesongen med hjemmekamp mot Sandnes 18. desember.