Kledde vel ikke av Nærbø, men ……… – Drammen
DHK spilte lenge drakta av Nærbø i den første omgangen, men hjemmelaget fikk ikke tak på jærbuenes syv mot seks-spill etter pause, og det ble jevnt helt til slutt. Men DHK vant 28-25, og beholder 2. plassen på tabellen.

Kledde vel ikke av Nærbø, men ………

-Årets kuleste kamp, mente Kristian Rammel etter at DHK hadde slått Nærbø 28-25 foran det noen mente var nærmere 2900 tilskuere i Drammenshallen onsdag kveld.
Mest kul på grunn av rammene, men også kul fordi det ble en jevn kamp for tilskuerne. Og selvfølgelig var det kult at det var DHK som sto igjen som vinnere. For lenge så det ut til at det ikke skulle bli en jevn kamp. DHK ledet hele 14-8 til pause etter en veldig god forsvarsomgang, og med en god Andrè Bergsholm Kristensen i mål (redningsprosent på 35 totalt). Bortelaget, som har vært på oppadgående formkurve den siste tiden, virket lenge litt rystet, og det gikk hele 14 minutter fra de scoret mål nummer syv til nummer åtte var et faktum.
-Vi sto på det vi hadde planlagt, og fikk lokket dem inn i sekken der vi både har fysikk og høyde, og vi var flinke til å ta høyde da det var nødvendig, forklarer Rammel.

Kristian Rammel er ikke bare god når det er høye skuddene som skal blokkes i midtforsvaret. Mot Nærbø var frekvensen i føttene høy, og selv fotrappe Kasper Lohte kom til kort da Nærbø forsøkte å isolere Rammel alene i forsvar.

Ti minutter ut i andre omgang endret kampen fullstendig karakter. DHK ledet 19-13, og Nærbø-trenerne tok ut målvakten, og sendte laget ut i syv mot seks- spill. Det sto de med resten av kampen. Målvakten Halvor – Elias Nærland som kom inn på slutten av førsteomgang hadde vært veldig god, men de siste 20 minuttene løp han intervaller mellom mål og benken da laget hans løp i angrep. DHK klarte aldri å utnytte Nærbøs åpne mål da de vant ballen, de evnet aldri å løpe kjapt etter, og den eneste gangen det ble forsøk på et skudd fra egen seks meter, bommet Gøran Sørheim på målet.
-Det er helt annerledes å spille konstant i undertall, og vi sleit veldig med å finne ut av det. Og da vi kom i etablert angrep var vi nok litt småirriterte på oss selv over feilene defensivt. Og da kom det både bom og tekniske feil, forteller Rammel.
Trener Kristian Kjelling har også en forklaring på hvorfor det ble som det ble etter pause.
– Det syntes veldig tydelig at vi ikke har brukt så mye på å trene forsvar mot syv spillere så langt i sesongen. Samtidig ble jeg feig på benken, og burde nok ha byttet litt mer enn jeg gjorde da det dro seg til, mener Kjelling.

Det var både glede og lettelse da seieren var sikret, og pengene i boks i hjemmekampen mot Nærbø.

Nærbø kom til gode sjanser, de fant ut av Bergsholm Kristensen i mål, og scoret jevnt med mål. Kvarteret før slutt ledet likevel DHK 21-15, men så rant det på. Både etter feil og bomskudd.
-Angrepsspillet ble hakkete, og vi fikk ikke med hele laget. Heldigvis for oss var Ole-Henry veldig god etter pause, og vi fikk med oss en sterk seier mot et lag som virkelig har vokst den siste tiden, mener Kjelling.
– Og så ga vi jo de fremmøtte litt spenning, da, legger han til.
Kjelling glemte selvfølgelig ikke det som var bra før pause, og delte ut klapp på skuldrene både til Viktor Petersen Norberg (7 mål) og Gøran Sørheim.
-Og så var Andrè i mål lenge god så lenge vi spilte seks mot seks i forsvar, sier Kjelling.

Ole-Henry Dahl ble helt fortjent kåret til banens beste etter solid forsvarsspill og ti mål på samvittigheten til slutt. Syv spillemål, og tre mål fra syvmetermerket. Igjen var han feilfri på straffene.
-Det var for det første veldig gøy å spille under slike rammer. Skikkelig trykk på tribunen var det. Og selvfølgelig var det morsomt å sette sjansene jeg fikk når det var full Drammenshall. Og syvmeterkastene skal jo i mål de også, sier Dahl.

Ole-Henry Dahl ble både toppscorer, og kåret til banens beste etter syv spillemål og tre mål fra syvmetermerket.

Alle mål er selvfølgelig viktige i en håndballkamp, men Dahls 25-23 mål med fire og et halvt minutt igjen å spille, og 26-24-scoringen med to minutter igjen å spille, var særdeles viktig for utfallet av kampen. Og så fikk Oskar Olafsson lov til å score kampens siste mål slik at det ble en tremålsseier.
-Det var så deilig, mente Olafsson, for det var en omstilling i hodet da vi måtte spille undertall i forsvar de siste 20 minuttene. Det sleit vi med å løse, og vi fikk heller ikke løpt på dem, eller satt ballen i det tomme målet. Og når vi ikke får løpe, så preger det resten av spillet vårt også, forklarer han.

Viktor Petersen Norberg leverte en veldig god førsteomgang, og gikk av banen med et smil om munnen og armene i været da DHK holdt unna på slutten, og til slutt vant 28-25.

Kampfakta, eliteserien:
Drammen HK – Nærbø 28-25 (14-8)

Drammenshallen – ca 2900 tilskuere.
Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen og Andreas Björkman- Myhr – Kristian Rammel 3, Kristoffer Raastad-Hoel, Sindre Aho 1, Hermann Gabriel Vildalen, Ola Romsaas, August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 7, Gøran Sørheim 2, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 2, Ole-Henry Dahl 10, Trym Korperud Johnsen.
Toppscorer Nærbø: Tord Haugseng og Theodor Svensgård, begge 5.

Øvrige eliteserieresultater onsdag: Haslum-Sandnes 29-30, ØIF Arendal-Fjellhammer 33-30, Kolstad-Kristiansand 39-25, Halden- Runar 27-30.
Ubeseirede Kolstad topper foran DHK, Elverum og Runar. Haslum sank helt til bunns på tabellen etter hjemmetapet for tabellnabo Sandnes. Vinnermålet kom 31 sekunder før slutt etter at hjemmelaget hadde ledet med fem mål på det meste i andre omgang..