Full hall inspirerer og motiverer foran Kronekampen mot Nærbø – Drammen
Det var mange tilskuere da DHK spilte hjemme i europacupen mot Nærbø i slutten av april. Onsdag fylles hallen til siste sete når lagene møtes i årets Kronekamp.

Full hall inspirerer og motiverer foran Kronekampen mot Nærbø

DHK-spillerne finner alltid mye motivasjon i å spille kamper, men to ting gir ekstra motivasjon inn mot onsdagens Kronekamp mot Nærbø.
Det blir stappfullt i Drammenshallen, og spillerne ønsker å revansjere søndagens vonde opplevelse da målvakten Torbjørn Sittrup Bergerud nesten på egenhånd sendte DHK ut av NM med 31-21-tapet for Kolstad i kvartfinalen.
-Vi har prøvd å glemme Kolstad-kampen, og ønsker å vise så raskt som mulig at det var et engangstilfelle. Nå får vi sjansen bare noen dager senere, og det er alltid gøy med mange tilskuere. Drammenshallen er med sine store flater en type hall som trenger mange innenfor dørene for at det skal bli litt trykk. Og det blir det onsdag når over 2500 tilskuere har meldt sin ankomst, mener August Olsen Storbugt.
DHK har over 600 tilskuere på venteliste, men 2500 er det antall tilskuere brannforskriftene tillater.
-Jeg kan love alle som kommer at vi gleder oss alle sammen, sier strekspilleren.

August Olsen Storbugt satte noen baller bak Nærbøs målvakt sist de møttes. Da var det snakk om europacup, nå er det seriekamp.

Trener Kristian Kjelling legger heller ikke skjul på at publikumstilstrømningen motiverer, og han ønsker selvfølgelig at laget finner tilbake til seg selv, og henter nye, viktige seriepoeng.
-Uansett hvem som er motstander i disse Kronekampene, så ønsker jeg å vinne foran så mange tilskuere fra nærområdet vårt. 2500 tilskuere på tribunen blir til den 8. spilleren vår på banen i slike kamper, og gir oss masse energi, sier Kjelling.
Han er sikker på at alle som var med på kampen i Kolstad Arena søndag kveld ønsker å revansjere seg, og vise seg fra en annen side enn det som var tilfelle da.
-Nå ble det noen spesielle omstendigheter rundt forberedelsene som preget oss, men vi brukte mandagen til å legge det bak oss. Da var vi flinke til å hente fram det som tross alt var veldig bra mot Kolstad. Det etablerte forsvaret og de avtalene vi hadde der fungerte veldig bra, og når motstanderens målvakt har en redningsprosent opp mot 60, så betyr det også at vi har kommet til veldig mange gode sjanser i vårt angrepsspill. Men følelsen spillerne satt igjen med sånn umiddelbart var jo preget av alle bomskuddene våre, og den motløsheten som bredte seg da Kolstad bare løp inn målene sine, forklarer han.

Trener Kristian Kjelling har selvfølgelig alltid en plan når han sender spillerne ut til kamp. Så også mot Nærbø på hjemmebane onsdag.


Kjelling har alltid sagt at Nærbø er et lag han liker. Selv om det var jærbuene som slo ut DHK med minste mulige margin på syvmeterkast i semifinalen i europacupen i våres.
Da hadde de en spiller i sin midte som heter Andreas Haugseng, men han valgte spill i Elverum foran denne sesongen.
-Laget har brukt høsten til å bli vant til å spille uten Andreas som alltid har vært der. Nå begynner de å finne formen på det, og fremstår mye bedre nå enn det 9. plassen på tabellen kan antyde.
-De kan som oss spille litt forskjellig forsvar, men Andreas var den som kunne gjøre de uventede småtingene i angrep ut fra de store systemene deres. Hans kreativitet var den største utfordringen med Nærbø. De kommer fortsatt med mye energi og flere lovende unggutter, og hovedtrekkene i spillet deres er de samme. Men de mistet noe i Andreas, mener Kjelling.

August Olsen Storbugt mener DHK i Kolstad Arena søndag fikk smake noe av det samme de selv ønsker å få til: Mange målvaktsredninger bak et solid, etablert forsvar, og så mange kontringer og trykk i ankomstfasen.
-Skytterne er Nærbøs største ressurs, og holder vi oss til avtaler, og er lojale i vårt forsvarsspill slik at vi kan få løpt mye, skal Nærbø få noe å jobbe med, sier Olsen Storbugt.

Kampstart i Drammenshallen er 18.30.

Det spilles flere kamper onsdag kveld: Kolstad-Kristiansand, bunnoppgjøret Haslum-Sandnes, ØIF Arendal-Fjellhammer og Halden-Runar.
Elverum er opptatt med europacupspill.

For de som ønsker å se mer håndball onsdag kveld, så er det faktisk et dobbeltarrangement i Drammenshallen. Etter at DHK-Nærbø er slutt, er det klart for Glassverket – Nordstrand i kvinnenes 1. divisjon. Med kampstart 20.30.