August med ni mål da DHK slo formlaget Bækkelaget – Drammen

August med ni mål da DHK slo formlaget Bækkelaget

• DHK og Bækkelaget glemte forsvarsspill, og byttet bare mål i starten av kampen, og før det var gått ti minutter var det scoret 15 mål. Dermed var det bare å forberede seg på målfest. Og det ble det. Hele 70 mål ble det til sammen denne onsdagskvelden i Nordstrand Arena. 38 til DHK og 32 til BSK. Strekspilleren August Olsen Storbugt, som lenge har vist at han er blitt en av Kristian Kjellings mest betrodde forsvarsspillere, har over en periode nå også vist at han har både fart og rask oppfattelsesevne. Det har gjort ham til en av lagets viktigste kontringsspillere.
    Mot BSK stoppet han ikke før han hadde scoret ni mål.
    Og med det ble han fortjent kåret til banens beste spiller.
    – Det gir en god følelse, det. Nå fikk jeg jo løpt inn mange mål også, og det gjør jo at totalen blir ganske høy. Vi fikk bedre og bedre tak på dem etter hvert som mer av vårt spill hang sammen, og de ble slitne. I tillegg var vi gode mot flere av deres beste spillere, sier August.
  • -Det var deilig å slå et slikt formlag, og det blir viktig å holde dette nivået i kampene som venter nå, legger han til.
Blir du kåret til banens beste, ja da følger det TV-intervju med på kjøpet. August Olsen Storbugt fikset den delen også.

DHK-trener Kristian Kjelling innrømmer at han har vært litt stresset i forkant av bortekampen mot Bækkelaget onsdag. Stresset fordi han liker at kampene kommer tett. Og nå var det ti dager siden forrige kamp, hjemme mot Kristiansand. Og han var stresset fordi sykdom og småskader i denne perioden gjorde at han måtte låne spillere fra IL ROS for å gjennomføre treninger med mening.
Men Kjelling fikk svar fra en spillesugen gjeng som scoret hele 38 mål, og som tok med to poeng hjem fra bortekampen mot formlaget Bækkelaget.
– Halve laget var jo indisponert i friperioden, og det preget meg. Og det preget meg inn mot kampen også. Bækkelaget hadde levert fremragende resultater over tid, og er et lag som liker å løpe. Nå ble det en slik kamp, og vi liker jo å løpe vi også, så da ble det gøy, mener Kjelling.
Lagene byttet som sagt mål i starten, og det så en stund ut til at DHK skulle skyte BSKs målvakt Simen Westby Johansen til helt i denne kampen også. Slik han ble det mot Elverum sist.
Men DHK skjøt etter hvert lurere på ham, samtidig som Andreas Björkman- Myhr hadde kommet inn i DHK – målet for Andrè Bergsholm Kristensen. Sistnevnte fikk lite hjelp av forsvaret foran seg, men leverte heller ingen bonusredninger. Målvaktsbyttet endret kampbildet noe, og med et forsvar som provoserte fram mange BSK-feil, var plutselig DHK i ledelsen for første gang da Trym Korperud Johnsen scoret 14-13 – målet etter 23 minutter.

Andreas Björkman-Myhr overtok for Andrè Bergsholm Kristensen i DHK-målet etter 16 minutters spill, og leverte 18 redninger på 37 skudd de neste 44 minuttene. Det gir en redningsprosent på 48, det!

-Etter at vi fikk redningene og styr på forsvaret, satte kampen seg litt. Så malte og malte vi bare på, og det gir en god følelse som trener når du nå vet at du har spillere å bytte på. Med Hermann (Gabriel Vildalen ) og Trym på plass kan vi rullere mer blant bakspillerne. 38 mål betyr også at vi hadde mange gode ballbesittelser, mener Kjelling.

Sindre Aho fikk mye spilletid, og var veldig god. Og humøret var atskillig bedre nå enn da han gikk skuffet av banen etter Kristiansand – kampen sist.
– Det er jo ikke gøy å trene og trene, og ikke få spille, sier han om den saken.
Han fikk mye tillit denne gangen, brettet opp ermene, og utfordret BSK-forsvaret gang på gang slik bare han kan. Han scoret seks mål, og han klarte det kunststykket å bli registrert med en redning! DHK hadde en spiller utvist, og spilte med åpent mål. Laget mistet ballen i angrep, BSK-kontret og skjøt fra langt hold mot det åpne målet. Aho løp som gal, kastet seg inn i målgården, og mens han var i lufta klarte han å slå ballen til hjørnekast.
– Det var jo en kamp der vi måtte fighte hele veien. De har hatt flyt lenge nå, og vi måtte jage i starten. Men vi holdt oss til planen, vi malte på, og det er vel første gangen jeg kan si at nå har vi mange spillere å spille og bytte på. Og vi er i form, mener Aho.

Sindre Aho svarte på tilliten da han fikk mye spilletid mot Bækkelaget. Han var hele tiden en trussel for BSK-forsvaret, og scoret til slutt seks mål. I tillegg fikk han registrert en redning!

Med kvarteret igjen å spille hadde begge lag hatt en periode preget av både tekniske feil og utvisninger. Det ga litt urytme i spillet, og DHK ledet bare 27-25. Men Björkman-Myhr reddet, Olsen Storbugt løp inn noen mål, og Ole-Henry Dahl satte inn noen viktige mål fra syvmetermerket, og de syv-åtte siste minuttene hadde DHK veldig god kontroll.
Det var kanskje ikke så morsomt for Bækkelags-publikummet, men på dagens DHK-lag er det fire spillere som alle har en bakgrunn fra nettopp BSK. Og Kristian Rammel, Markus Foslund Niva, Oskar Olafsson og Trym Korperud Johnsen scoret alle mål på gamlelaget denne kvelden. Men å si at det var mot gamle lagkamerater blir å overdrive litt, for hjemmelaget avsluttet kampen uten en eneste lokal spiller på banen. Da var det en trønder, to dansker, en drammenser og noen bergensere som sto på banen i gult og blått .

Markus Foslund Niva har trøblet litt med en skade i det siste, men var tilbake og scoret mot gamleklubben Bækkelaget.

Seieren sendte DHK igjen opp på 2. plassen på tabellen med sine 16 poeng. Kolstad leder med sine ti strake seire, og Elverum er nummer tre med 14 poeng.
DHK møter nå Kolstad på bortebane i kvartfinalen i NM søndag 27.november, mens Nærbø kommer til Kronekampen i Drammenshallen onsdag 30. november.

Kampfakta, eliteserien:
Bækkelaget SK – Drammen HK 32-38 (17-20)

Nordstrand Arena – 451 tilskuere.
Dommere: Morten Isachsen og Ronny A. Hell.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen og Andreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel 2, Kristoffer Raastad-Hoel 2, Sindre Aho 6, Hermann Gabriel Vildalen 2, Ola Romsaas, August Olsen Storbugt 9, Viktor Petersen Norberg 5, Markus Foslund Niva 1, Gøran Sørheim 4, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 1, Ole-Henry Dahl 3, Trym Korperud Johnsen 1.
Toppscorere BSK: Peter Dahl Christensen og Jens Dolberg Plougstrup, begge 9 mål.