Ole-Henry liker å leke litt på syvmeterkastene – Drammen

Ole-Henry liker å leke litt på syvmeterkastene

De som så kvinnenes EM så hvor viktig det var å ha en spiller som hadde god uttelling på syvmeterkast. Nora Mørks prikkskyting var blant de avgjørende bidragene da Norge vant gullet. DHK har også et spill som ofte ender opp med situasjoner der dommerne til slutt peker på syvmetermerket, og denne sesongen er det Ole-Henry Dahl som har fått trener Kristian Kjellings tillit på straffekastene.
Den tilliten har han tatt godt vare på.
-Det er litt tilfeldig det hele, for Hermann (Gabriel Vildalen) er i utgangspunktet DHKs førstevalg fra syvmetermerket. Men har var ikke klar fra seriestart, og da fikk jeg sjansen. Sikkert fordi jeg også tok en del syvmeterkast i Fjellhammer i fjor, forteller Ole-Henry.
Tilliten han fikk har resultert i 19 fulltreffere, flest blant alle de andre straffeeksekutørene i eliteserien etter ti serierunder. Nærmest er Kristiansands Mikkel Mortensen med 18. På minussiden står tre-fire bomskudd, mener han.
-For meg så gjelder det å våge å være litt leken i selve avviklingen av syvmeterkastet. Får jeg bevegelse på målvaktene henter jeg som oftest fram en litt leken tilnærming til selve utførelsen, røper han.
19 syvmetermål og 27 spillemål gjør også at Ole-Henry deler den interne skytterligaen i DHK sammen med Viktor Petersen Norberg. Han har også 46 mål på samvittigheten. Alle spillemål.
-Jeg følger litt med på statistikken, og hadde fått med meg at Viktor og jeg for øyeblikket kniver om toppscorertittelen. Men at jeg også toppet syvmeterstatistikken i eliteserien, det var jeg ikke klar over.

Ole-Henry Dahl kjemper med Viktor Petersen Norberg om den interne toppscorertittelen i DHK. Så langt står begge med 46 seriemål. Her er han i ferd med å prikke inn storformen på lagets siste trening før onsdagens bortekamp mot Bækkelaget.

Ole-Henry har også registrert at det faktisk er ganske mange kantspillere som stiger fram når lagene blir tildelt syvmeterkast.
Hvorfor det er sånn, er han ikke sikker på. Men ofte er det bakspillere og strekspillere som er involvert når laget blir tildelt syvmeterkast, og da går jobben til en kantspiller.
– Vi står jo bare nede i hjørnene der og venter på ballen, og er uthvilte og klare i hodene når sjansen byr seg. Og så har det kanskje noe med at vi er vant til å skyte på små åpninger og med dårlige vinkler, antyder 22-åringen.
Han mener Elverums Emil Kheri Imsgard er den målvakten i eliteserien som har gitt ham størst utfordringer når han har stilt seg opp ved syvmetermerket.
-Alle målvaktene står med forskjellig teknikk på straffene, men Emil er den som har lest meg best så langt, røper han.

Før sesongstart så lå det an til å bli en kamp om spilletiden på venstrekantene mellom Ole-Henry og Kristoffer Raastad-Hoel. Så langt har den duellen vippet Dahls vei.
– Jeg føler at jeg har prestert greit så langt, og Kjelling har gitt meg tillit. At jeg valgte et studieår i Drammen, og ikke lenger tilbringer tiden på europaveiene mellom studier i Horten, hjemmet i Drammen og spill for Fjellhammer på Lørenskog, slik det var forrige sesong, har gitt meg overskudd til å prestere både med skolearbeidet og håndballen, mener han.

Onsdag står han og de andre DHK-spillerne overfor formlaget i eliteserien for øyeblikket. Bækkelaget har ikke tapt siden 9. oktober da Kristiansand slo dem 32-26. Etter det er det blitt uavgjort mot Halden og Nærbø, og seire over Fjellhammer, ØIF Arendal og nå sist bortetriumf over Elverum. Den var det ikke mange som så komme. Viktig bidrag til den sterke seieren var målvakten Simen Westby Johansen som reddet hele 21 skudd da BSK vant 38-34.
– Jeg skal gjøre det jeg kan for å lure ham litt onsdag, lover Ole-Henry.

DHK-trener Kristian Kjelling har selvfølgelig full kontroll på BSKs flott triumfer den siste måneden.
-De har en lang rekke nå med gode resultater, og det er ikke lenger nok å tenke sånn at stopper vi målmaskinen Emil Midtbø Sundal, så er mye gjort. Emil er borte, men BSK fremstår nå som et solid kollektiv der drammenseren Peter Dahl Christensen styrer veldig mye av det som skjer. Så har de hentet to dansker som virkelig har levert å langt denne sesongen, forteller Kjelling.
Han tenker på bakspilleren Jens Dobloug Plougstrup og strekspilleren Christoffer Tofte Langerhuus. De sto bak 16 av BSKs mål mot Elverum.
-For oss handler det først og fremst om å løse deres etablerte forsvarsspill slik at de ikke får kontret så mye. De ønsker fart, og det gjør jo vi også, og blir det en slik kamp, har vi vært veldig flinke til å få det til å vippe vår vei på slutten.
DHK kommer til kamp etter en ti dagers pause fra seriespillet, noe Kjelling ikke er overbegeistret for.
– Vi er som best når kampene kommer tett. Onsdag, søndag, onsdag er optimalt for oss, mener han.
Da passer det jo bra at det er Bækkelaget onsdag, Kolstad i kvartfinale i NM borte søndag, før Nærbø kommer til Drammenshallen for å spille den så mye omtalte Kronekampen onsdag om en uke.

Kampstart onsdag er 18.30 i Nordstrand Arena.