Espen solgt til portugisisk toppklubb – Drammen

Espen solgt til portugisisk toppklubb

Espen Gommerud Våg, vanligvis ett av trener Kristian Kjellings sikreste kort både i forsvar og i angrep, forble sittende på sidelinjen i samfulle 60 minutter i hjemmekampen mot Kristiansand. På tribunen satt en gjeng med forventningsfulle 16-åringer. De hadde kommet for å se treneren sin spille kamp. Espen gjennomførte oppvarmingen som normalt, men spill ble det ikke på ham. Ikke var han skadet, ikke var han syk og ikke hadde han havnet i kulda hos trener Kjelling.
Der og da visste Espen at han mandag morgen skulle sette seg på flyet til Portugal, og bli Sporting Clube de Portugal, Lisboa-spiller. Sent fredag kveld kom henvendelsen fra Sportings trener om å få kjøpe Espen ut av kontrakten han har i DHK. En av deres nøkkelspillere var langtidsskadet, og med gruppespill i European League i tillegg til hjemlig serie- og cupspill, var behovet for en erstatter akutt.
Løsningen fant de i Gommerud Våg.
-Der og da tenkte jeg bare at dette må jeg bare gjøre. Det er antageligvis en mulighet jeg aldri vil få igjen. I mine øyne er Sporting en veldig stor klubb som denne sesongen har kvalifisert seg for gruppespillet i European League, forteller Espen.

Espen Gommerud Våg i garderoben etter kampen mot Kristiansand søndag. Kristian Kjelling er i ferd med å informere de andre spillerne om at Espen forlater klubben umiddelbart, og blir proff i Portugal.

Han er veldig glad for at DHK gir ham denne muligheten.
-Jeg er jo under kontrakt, og DHK kunne sagt at de forholder seg til den. Men både Kristian og klubben har sagt de unner meg denne sjansen, og lar meg reise nedover.
-Det var ingen lett avgjørelse, for jeg er jo glad i alle både i og rundt klubben, forteller han.
Lei seg for at han ikke fikk tatt et skikkelig farvel med IL ROS` kvinnelag i 4. divisjon som han trener. Det ble tidlig lagt lokk på saken, og Espen kunne ikke si noe til noen. Først onsdag kveld klokken 18.00 ble overgang offisielt bekreftet.

At alle unner ham dette kom også til uttrykk i garderoben etter seieren over Kristiansand søndag kveld. Bortsett fra Espen og trener Kjelling var det ingen som visste noe om Portugal-løsningen, og da treneren informerte medspillerne om det i garderoben, utbrøt det spontan applaus og jubel, og det ble både klapping, klemming og sang for den nye utenlandsproffen.
Et rørende øyeblikk for Espen også som holdt en like rørende tale tilbake.
-Jeg er vel inne i min ellevte sesong i klubben, og det er ikke lett å ta farvel med denne gjengen. Så det er rart å ta farvel, men jeg har veldig lyst til dette, sa han til lagkameratene.

Lagkaptein Gøran Sørheim som selv har spilt profesjonelt i Danmark, unner Espen dette av hele sitt hjerte.
-Espen skal ta denne muligheten. Greit at vi mister en veldig god spiller og god venn, men jeg er dypt imponert over utviklingen hans, og han er bare blitt bedre og bedre, sier Gøran.
Gommerud Våg fikk sjansen på det norske rekruttlandslaget i våres.
Trener Kristian Kjelling er veldig klar på at man erstatter ikke en klubblegende som Gommerud Våg over natten. Og at Espen etterlater seg et tomrom på mange måter.
-Han er jo en av våre bautaer og et arbeidsjern. Sånn sett kan vi si at sjansen Espen får nå viser at hardt arbeid kan slå alt. Jeg tror ikke det er noen andre spillere de andre gutta og jeg synes fortjener denne sjansen bedre enn Espen, sier Kjelling.

Sporting Clube de Portugal som klubben offisielt heter, er 21 ganger portugisisk seriemester, de har vunnet cupen 16 ganger, Supercupen tre ganger og Challenge Cup to ganger. De er i øyeblikket serieleder med syv strake seire, og har åpnet gruppespillet i European League med en seier og et tap.