Hermann tilbake – har en god plan – Drammen

Hermann tilbake – har en god plan

Hermann Gabriel Vildalen elsker å kaste ballen hardt i mål. Både på trening og i kamp. Det gikk bra helt til kroppen sa at nå var det nok. Det var etter semifinale to mot ØIF Arendal i sluttspillet 6. mai. Så sent som i mars spilte han A-landskamper mot Spania, Frankrike og Danmark, og bare uker etter at han hadde vært toppscorer og kåret til banens beste i borteseieren over Elverum i sesongens siste seriekamp var det altså bråstopp. Ikke før DHK møtte Sandnes på bortebane søndag 6. november var han tilbake igjen. Da ble det med drøye kvarteret før pause før et hardt hallgulv satte et stopper for comebacket. Skulderskaden voldte ham ingen problemer den tiden han var på banen.
– Målet med kampen var at jeg skulle teste ut skulderen i kamp, og avfyre åtte skudd med maksimal kraft. Det hadde fungert bra på trening over en lang periode nå, og vi var klare for å prøve det på ordentlig igjen. Jeg rakk ett skudd før knærne sa at det ikke var spesielt lurt å holde på utpå der, forteller Hermann.
Han tok ikke noe sjanser med kneet som hadde vært gjennom en jumpers knee-operasjon i 2019, og slo seg til ro på benken med at hans 20-16-scoring ble hans bidrag i 44-27-seieren.
Søndag er han veldig klar for å møte gamle kamerater i Kristiansand på hjemmebane.

Det er alle skuddene med full kraft som provosert fram betennelsen bak i skulderen. Nå er målet at Hermann G. Vildalen skal opptre litt mer rutinert på treningene, og porsjonere ut de harde skuddene.

Skaden som har holdt ham unna spill i nesten et halvt år er en betennelse i en sene på baksiden av skulderen. Rett og slett en ren overbelastning.
-Den kom som et resultat av alle skuddene jeg avfyrer med all kraft både på trening og i kamp. Jeg har tenkt at det jeg gjør på trening må være så tett opp mot det som kreves i kamp, og som skytter må jeg jo avfyre et visst antall skudd på treningene. Vi har også to så gode målvakter i Andrè (Bergsholm Kristensen) og Andreas (Björkman-Myhr) at 80 prosent holder ikke mot dem på trening. Det ble rett og slett for mye, sier 27-åringen.
Han har fått tett oppfølging på NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt) av fysioterapeut Stig Haugsbø Andersson med doktorgrad i forebygging av skulderskader i håndball.
– Jeg har vært veldig tålmodig, og har gjennomført et justert treningsprogram tilpasset skade og belastning over tid nå. Vi har landet på at jeg deltar for fullt på tre håndballøkter i uken i tillegg til èn kamp, og så er jeg delvis med på de andre øktene. Det funker, og det føles bra. Og så er det opp til meg å opptre litt mer rutinert på treningene. Jeg må holde igjen litt, og trenger ikke dra til på hvert eneste skudd på trening. Kampene er tross alt det viktigste, mener Hermann.

Plan A for å holde skaden i sjakk, og bli enda friskere, er at Hermann Gabriel Vildalen gjennomfører tre håndballtreninger i uken, i tillegg til kamp. Her fra en av treningene denne uken.

Som skrevet så tar DHK i mot Kristiansand i Drammenshallen søndag klokken 18.00. Sørlending som Hermann er, møter han nok en gang flere kompiser på den andre banehalvdelen. Kristiansand har nok overrasket litt så langt i høst, og er nummer fem på tabellen. Onsdag sto de igjen som vinnere etter 32-31 på hjemmebane i lokaloppgjøret mot ØIF Arendal. Foran 1690 tilskuere i Aquarama scoret Øyvind Frigstad, kompis av Hermann og tidligere DHK-spiller, vinnermålet 42 sekunder før slutt.
Det imponerte Hermann.
-Det var helt sjukt. Samtidig som de er blitt et mye mer spillende lag med mange flere strenger å spille på, så hadde de evnen til på krige ØIF i senk, registrerte Hermann.

I to andre kamper onsdag vant Elverum 38-32 borte over Runar, mens Nærbø-Halden endte 27-27.
Neste serierunde er spredd over tre dager.
Søndagens kamper er: DHK- KRS, Elverum-Sandnes, ØIF Arendal- Bækkelaget, Halden -Haslum.
Tirsdag 15.11 spiller Kolstad-Runar, mens Fjellhammer-Nærbø møtes onsdag 16. 11.

Kolstad leder med full pott etter åtte serierunder. DHK er nummer to med tolv poeng på sine ni kamper. Runar, Elverum og Kristiansand følger deretter, alle med ti poeng på åtte kamper.