Ola med 11 mål da DHK slo Sandnes med 17 – Drammen

Ola med 11 mål da DHK slo Sandnes med 17

Alle utespillerne scoret, og Ola Hoftun Lillelien scoret flest da Drammen HK nedsablet nykomlingen Sandnes hele 44-27 på bortebane søndag kveld.
Og Ola ble tett fulgt av både Sindre Aho og August Olsen Storbugt som begge stoppet på ni mål.
-Det har ikke akkurat vært min høst så langt, derfor føles det deilig å være tilbake i flytsonen etter noen gode kamper. Kanskje skal jeg ha hummer på menyen kvelden før kamp fremover også. Det ser ut som det gjorde susen, forteller Ola.
Han dro en dag tidligere til Stavanger for å møte svigerfamilien, og det var der hummer sto på menyen lørdag kveld. Svigerfamilien som fikk se Olas prestasjon fra tribuneplass denne gangen.
– Jeg følte tidlig at det var en kamp som passet meg med mye løping, mange kontringer og korte angrep. Da de i tillegg sto ganske offensivt i forsvar, var jeg ikke vond å be om å komme på løp innover i banen med ballen. Fint at vi sto opp som vi gjorde i det som vi selv definerte som en medaljekamp, forteller Ola.

Det med medaljekamp trenger en liten nærmere forklaring. Sandnes er nyopprykket i eliteserien, og ligger nest sist på tabellen med to poeng.
-Jeg frykter likevel slike kamper. Det hjelper ikke å vinne toppkampene hvis du taper mot antatt svakere lag. Jeg snakket i to dager før denne kampen om at vi skulle gjøre den til en medaljekamp. For skal vi henge med der oppe, kan vi ikke tillate oss feiltrinn mot lag som Sandnes. Derfor er jeg veldig fornøyd med tilstedeværelse og innsats. I perioder var det fremragende. Og så glapp vi litt i forsvar noen ganger, sier trener Kristian Kjelling.
Glapp det i forsvar, så var Andreas Björkman-Myhr på plass veldig mange ganger og rettet opp feilene som ble gjort foran ham. Hele 19 redninger på 46 skudd på mål ble regnskapet for ham denne kvelden. Det betyr en redningsprosent på over 40!
At det likevel ble 27 baklengsmål forklarer Kjelling med at det ble en kamp med veldig mange ballbesittelser. DHK har sjelden spilt en kamp med så lite spilletid i etablert angrep. Det var forsvarsspill og kontringer med mål. Og de gangene Sandnes scoret, var DHK-spillerne i ryggen på dem umiddelbart etter avkast, og scoret på ny. Derfor ble det totalt 71 mål i kampen.
– I tillegg til alle målene vi løp inn, var vi veldig effektive i det etablerte angrepsspill. Vi hadde vel nesten ikke bomskudd, mener Kjelling.

Andreas Björkman- Myhr imponerte med en redningsprosent på 41 mot Sandnes. Foto Roy Johnsen.

Lagene bytte mål i starten på kampen, og hjemmelaget følte de var med. Men ikke lenger enn ti minutter ut i kampen. Da gikk DHK fra 8-7 til 17-10. Björkman-Myhr hadde mange redninger på rad, og DHK løp på alt. I etablert forsvar forsøkte hjemmelaget å stå høyt, men DHK hadde løsningene mot det også. Selv om det både ble uvante konstellasjoner blant bakspillerne i angrep i Viktor Petersen Norbergs skadefravær (satt på benken, og var klar hvis det ble nødvendig), og i midtforsvaret der Hermann Gabriel Vildalen var tilbake for første gang denne sesongen, fikk DHK bedre og bedre tak på det hele.
Kun da Sandnes-spillerne begynte å skyte lave skudd i hoftehøyde på DHKs storvokste forsvarere, hadde de litt problemer.
23-14 sto det til pause, og da hadde Hoftun Lillelien scoret ti ganger!
-Ola var rett og slett outstanding, mener Kjelling.

August Olsen Storbugt spilte mye forsvar, men var av de raskeste i kontringene, og endte med ni spillemål i DHKs 44-27-seier borte over Sandnes. Foto Roy Johnsen.

Som skrevet, Ola fikk kamp om toppscorertittelen etter pause. Da bidro han selv med ett til, i tillegg til at han skaffet to syvmeterkast. Men Sindre Aho og August Olsen Storbugt var ikke ferdigspilt.
August har utviklet seg til å bli en av de viktigste forsvarsspillerne i laget, men i angrep må han dele spilletid med Kristian Rammel og Espen Gommerud Våg. Mot Sandnes var han DHKs ivrigste kontringsspiller ved siden av Hoftun Lillelien. Til slutt sto han igjen med ni mål på ni forsøk.
-Det er god tall, da, og i dag var det både gøy og deilig. Faktisk har jeg aldri scoret så mange mål i noen kamp, uansett nivå. Jeg føler selv jeg har utviklet med til en enda mer komplett spiller, og det er deilig å få det til defensivt. Der føler jeg at jeg har vært både stabil og stødig, sier August.
Han og er veldig klar på viktigheten av den innstillingen hele laget kom med til kamp mot et lag de normalt skal vinne greit over.
-Det var en ekstra prøvelse i dag, og vi besto den testen med glans, mener August Olsen Storbugt.
Særping (fra Sarpsborg) som han er, vil han gjerne snakke om at Sparta er serieleder i ishockey, men der stopper vi ham.
Om den andre omgangen er det bare å si at Kristian Rammel scoret mål nummer 30, og Espen Gommerud Våg nummer 40. Det siste kvalifiserer til nok et bidrag på en klasse med leskende drikke til neste sosiale lagsaktivitet. Fra før har Ole-Henry Dahl og Kristian Rammel kvalifisert seg for det samme.
Sondre Ovid Skovli fikk også spilletid denne gangen, og med sitt andre mål for kvelden, fastsatte han det hele til 44-27.
Markus Foslund var ikke med til Sandnes på grunn av en kneskade.

Kolstad slo Haslum 34-25 på bortebane, mens Bækkellaget slo Fjellhammer33-23 på hjemmebane.
Runar, Nærbø og ØIF Arendal benyttet for øvrig helgen til å avansere i europacupene de deltar i.
-Supert av de tre, og viktig at det er andre norske lag som viser at klubbhåndball på herresiden har tatt steg, sier Kristian Kjelling.

Kampfakta, eliteserien:
Sandnes – Drammen HK 27-44 (14-23)

Sandneshallen – 275 tilskuere.
Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal.
DHK: Andreas Björkman- Myhr og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristian Rammel 1, Sindre Aho 9, Kristoffer Raastad-Hoel 1, Hermann Gabriel Vildalen 1, August Olsen Storbugt 9, Viktor Petersen Norberg, Sondre Ovid Skovli 2, Gøran Sørheim 2, Espen Gommerud Våg 4, Ola Hoftun Lillelien 11, Oskar Olafsson, Ole-Henry Dahl 2, Trym Korperud Johnsen 2.
Toppscorer Sandnes: Morten Pedersen 5.