DHK-jubel etter dramatisk avslutning – Drammen

DHK-jubel etter dramatisk avslutning

Ingen av de 1012 tilskuerne skal klage på dramatikken i Drammenshallen onsdag kveld. På det meste ledet DHK med seks mål på serietoer Runar, og med under tre og et halvt minutt igjen å spille sto det 29-25 til hjemmelaget. Men Runar gamblet med åpent mål og spill syv mot seks, og spurtet best. Og de hadde banens beste spiller i målvakten Anton Hellberg. Men DHK hadde også en kjempegod målvakt denne kvelden, og da DHK trengte det som mest, med ett sekund igjen å spille, reddet Andrè Bergsholm Kristensen kveldens aller siste, desperate skudd fra veteranen Kenny Boysen. Andrès 14. redning for kvelden må få status som matchvinneredningen da DHK til slutt vant 29-28.

Trener Kristian Kjelling var raskt ute på banen og gratulerte spillerne, og ga Andrè Bergsholm Kristensen en god bamseklem som takk for storspill og den matchvinnende redningen i sluttsekundet. Foto Roy Johnsen.

-Den siste redningen var j….. deilig, og selvfølgelig kveldens viktigste. Et poengtap her ville vært for et ran å regne, for jeg følte vi hadde så god kontroll på dem. Men de kom tilbake, og kriget bra, så sånn sett var det sterkt å dra i land seieren her, mener Andrè.
Sandefjord-gutt som han er, la han ikke skjul på at det var deilig å slå klå et lag fra hjembyen.

Fotrappe og spillerintelligente Gøran Sørheim leste Runar-angrepet, og var kjapt frampå og forstyrret og reiv og sleit i gjestenes sentrale bakspillertrio. Her er det rutinerte Kenny Boysen han har fått et godt tak på. Foto Roy Johnsen.

Lagene byttet bare mål i starten, helt til DHK virkelig begynte å plage Runars bakspillere med sitt aggressive og offensive forsvarsspill. Rutinerte spillere som Christoffer Rambo og Tobias Rivesjö var ikke komfortable med det, og Rambo ble tatt av av banen etter ett spillemål og en syvmeterscoring, mens Rivesjö forble målløs denne kvelden. På de seks første kampene sto Rambo med et gjennomsnitt på 8,5 mål per kamp, så her kan DHK-forsvarerne være fornøyd med prestasjonen.
-Vi lyktes med å forstyrre deres etablerte angrepsspill, og det ble noe stakkato over spillet deres som gjorde at vi vant baller, og Andrè reddet. Og vi kunne løpe, mener DHK-trener Kristian Kjelling.
Han så laget sitt dra fra til ledelse 12-6 etter knappe 20 minutter, men et målvaktbytte i Runar gjorde at kampen endret litt karakter. Anton Hellberg tok de fem første skuddene, og plutselig var det DHKs etablerte angrep som var urytmisk. Hellberg endte totalt på 21 redninger på 45 skudd.
-Da de tok innpå, og vi bare ledet 15-13 til pause, skjøt vi dårlig. Da det samme skjedde etter pause, da vi ledet med seks mål og de til slutt endte bare ett mål bak, så hadde vi en mengde gode avslutninger. Men de hadde god målvakt de også, og vi trodde kanskje seieren allerede var i boks, mener Kjelling.
Han mener seieren var helt avgjørende for at laget skal være med helt der oppe i toppen. DHK har så langt møtt Kolstad, Elverum og 2x ØIF Arendal i serien og tapt for alle tre. På plussiden kommer hjemmeseieren over ØIF.
-Derfor var det dødskult å slå et så godt lag som Runar. De kom jo som serietoere, minner Kjelling om.

Viktor Petersen Norberg ble DHKs toppscorer med seks mål mot Runar. Foto Roy Johnsen.

Viktor Petersen Norberg var gjennomgående veldig god, mens Gøran Sørheim og Ola Hoftun Lilleliens offensive forsvarsspill plaget veldig mange av Runar-spillerne.
-Bare så jeg ha sagt det, så smakte denne seieren veldig godt. Først og fremst fordi det var viktig etter at vi tapte for ØIF Arendal nå sist. Men også fordi fra min tid som Sandefjord-spiller så var Runar hele tiden best i byen. Derfor var det deilig å gå av banen som seierherre nå i kveld, sier Viktor.
Han mener nøkkelen var å løpe mye på Runar, og stå opp i alle dueller. Minuset var at laget kollektivt slapp seg ned litt i begge omgangene slik at Runar kortet innpå.
-Også skjøt vi Hellberg veldig god. Vi skal ikke bomme på så mange, gode sjanser som vi gjorde i denne kampen, mener Viktor.

27 sekunder brukte Trym Korperud Johnsen på å score sitt første mål i DHK-drakten. Foto Roy Johnsen

Trener Kjelling sendte som ventet debutanten Trym Korperud Johnsen innpå til sin debut i DHK-drakten, og han svarte med å score sitt første mål allerede etter 27 sekunder. Og da startet han i forsvar. Siden ble det to mål til på 23-åringen. Han var nok ivrig etter å vise seg fram i sin nye klubb, og i perioder ble det litt mye Trym. Kjelling valgte et spill som satte ham i mange en mot en-situasjoner, og Trym grep sjansen hver gang.
-Det var deilig å spille kamp igjen, men jeg følte meg litt rusten. Og kanskje ville jeg litt mye da spillet ble satt opp slik at jeg egentlig havnet i situasjoner jeg gjerne vil ha. Men det er deilig å være i gang, og jeg stortrives med laget. Og det var deilig å slå et Runar-lag der jeg har flere gamle lagkompiser fra Bækkelaget, innrømmer han.

DHK tok over andreplassen på tabellen på innbyrdes oppgjør foran Runar. Begge lagene har ti poeng. DHK etter åtte kamper, Runar etter syv. Kolstad er ubeseiret på toppen med 14 poeng, mens ØIF Arendal er nummer fire med ni poeng.
DHK møter Sandnes borte søndag 6. november, mens Kristiansand er neste motstander på hjemmebane, søndag 13. november.

Kampfakta, eliteserien:
Drammen HK- Runar 29-28 (15-13)

Drammenshallen – 1012 tilskuere.
Dommere: Are Johannessen og Tom Larsen.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen og Andreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel 1, Kristoffer Raastad-Hoel 2, Sindre Aho 3, August Olsen Storbugt, Viktor Petersen Norberg 6, Markus Foslund Niva, Gøran Sørheim 3, Espen Gommerud Våg 2, Oskar Olafsson, Ola Hoftun Lillelien 4, Ole-Henry Dahl 5.
Toppscorer Runar: Sander R. Myklebust 7.

Andre eliteserieresultater onsdag kveld: Nærbø- Bækkelaget 32-32, ØIF Arendal – Sandnes 33-30.