Trym er spilleklar mot Runar – Drammen

Trym er spilleklar mot Runar

Mandag ettermiddag fikk Trym Korperud Johnsen e-mailen fra Sverige om at han var spilleklar for Drammen Håndballklubb.
-Jeg har ringt ned hver dag til IFK Kristianstad for å høre når papirene var i orden fra deres side, og mandag fikk jeg beskjeden om at alt var på plass, og jeg var spilleklar for DHK, forteller Trym.
Han legger ikke skjul på at han har gledet seg veldig til å komme under Kristian Kjellings vinger.
-Da jeg skjønte at det gikk mot en løsning, at jeg kunne komme til DHK på utlån, klarte jeg ikke slutte å smile.
Trener Kristian Kjelling har allerede fått et godt inntrykk av unggutten og hva han står for.
-Det er en veldigfin gutt, og har vært påskrudd fra første trening. Han vil lære, er ivrig, og tar ting vi holder på med veldig raskt. Selvfølgelig vil han trenge tid, det er jo en stund siden han spilte ordentlig kamp, sier Kjelling.

Trym K. Johnsen hadde sin første trening med laget fredag, og naturlig nok opplever han at mye er nytt. Men han har ikke følelsen av å komme til en helt ny klubb, for han har spilt og trent med både Markus Foslund Niva og Kristian Rammel i Bækkelaget, og han kjenner mange av DHK-spillerne gjennom spill på rekruttlandslaget.
-Det var ikke så store overgangen å komme til DHK. Jeg både kjenner, og har gode relasjoner til veldig mange av spillerne. Og Sindre (Aho) ble jeg veldig godt kjent med under landslagsuken i Sverige nå nylig. Vi pratet mye sammen om det som ventet, forteller Trym.
Også tilnærmingen til det spillet trener Kristian Kjelling ønsker at laget skal spille, passer ham veldig godt. En dyktig duellspiller som han er.
-Selv om det har vært veldig mye nytt på veldig kort tid, har det både vært fint og lærerikt. Og Kjellings måte å spille håndball på, med et veldig spansk preg over det hele både i forsvar og i angrep, passer meg perfekt, mener han.
Selv om Trym ikke har spilt kamp siden 9. september med sin svenske klubb, føler han at han er veldig klar til onsdagens kamp mot Runar. Etter kun tre treninger med sitt nye lag.
-Det vil nok ta litt tid før jeg er inne i alt, og før timingen sitter, men selv om jeg ikke har spilt så mye i IFK, har jeg hatt en veldig god treningshverdag. Så det jeg mangler er rett og slett spilletid på banen.
Med noen sesonger i Bækkelaget før han reiste til Sverige i sommer, er heller ikke et møte med Runar noe ukjent for bakspilleren. Til alt overmål venter det også et møte med noen gamle lagkamerater fra tiden i BSK når kampen kastes i gang i Drammenshallen onsdag klokken 18.15.
-Jeg både kjenner Runar som lag veldig godt, og jeg har gode venner på laget. For min del er det kjempefint å få brynt seg mot et robust og voksent Runar-lag i den første kampen, mener Trym.
Voksent er et ord trener Kjelling også bruker om onsdagens eliteseriemotstander.
– Et veldig solid lag med voksne gutter. Deres førsteoppstilling er en av eliteseriens beste, og de har et forsvarsspill det er vanskelig å trenge gjennom. Dette blir tøft, mener Kjelling.

Runar er nummer to på tabellen etter fem seire og ett tap på sine seks første kamper. DHK er nummer med fire seire og tre tap.
Øvrige seriekamper onsdag: Nærbø-Bækkelaget og ØIF Arendal – Sandnes.
Kampstart DHK-Runar er onsdag klokken 18.15.