Henter Sverige-proff til DHK – Drammen

Henter Sverige-proff til DHK

DHK-trener Kristian Kjelling har gjort et lite kupp de siste dagene, og torsdag kan han presentere bakspilleren Trym Korperud Johnsen som ny DHK-spiller.
-Trym er en spennende unggutt, og en duellspiller av høy klasse. Jeg snakket lenge med ham før han til slutt valgte spill i Sverige, og har holdt litt oversikt over ham siden. Da han havnet på tribunen der nede, så jeg en mulighet til å hente ham, og med litt hjelp fra flere, så fikk vi til en avtale, forteller Kjelling.
Korperud Johnsen kommer til DHK på en utlånsavtale ut sesongen, og stiller på sin første trening fredag. Går alt det håndballbyråkratiske i orden, er han spilleklar til onsdagens hjemmekamp mot Runar.

Trym Korperud Johnsen (t.v.) i en kamp mot DHK i Skjærgårdslekene i fjor sommer. Nå blir han lagkamerat med Viktor >Petersen Norberg og Hermann Gabriel Vildalen. Foto Roy Johnsen.

Korperud Johnsen forlot Bækkelaget etter forrige sesong, og skrev under en treårskontrakt med svenske IFK Kristianstad. Da var Jonas Wille fortsatt trener i klubben. Han hadde en plan med 23-åringen. Wille ble imidlertid norsk landslagstrener, og klubben hentet den tidligere DHK-spilleren Stian Tønnesen inn som ny trener. Og i hans opplevelse av hvordan håndball skal spilles, passet rett og slett ikke Korperud Johnsen inn. Han har ikke vært med i spillertroppen så langt i høst, og det passer dårlig for en ambisiøs unggutt som fikk sin debut på det norske herrelandslaget med to mål mot Danmark 17. mars i år. Så sent som for snaue to uker siden herjet han på det norske rekruttlandslaget. Mot nettopp Sverige.
Etter det dhk.no erfarer er hovedårsaken til at han nå velger DHK mangelen på tillit og spilletid i IFK Kristianstad kombinert med at han ønsket å trene og spille under Kristian Kjelling.


IFK Kristianstad er serieleder i den svenske eliteserien med syv strake seire under Tønnesens ledelse. Til klubbens egen hjemmeside sier klubbsjef Jesper Larsson at det er leit når ting ikke blir som man tenkte seg, men at de har opplevd Trym som seriøs og profesjonell under samtalene forut for utlånsavtalen.
-Trym trenger spilletid, men akkurat nå har han spillere foran seg i køen i kampen om spilletid. Men vi har store forventninger til at han kommer enda sterkere tilbake, og at han på sikt blir en bærende spiller hos oss, sier Larsson.
Trener Stian Tønnesen på sin side sier at det passet veldig bra med Drammen akkurat nå på grunn av deres skadesituasjon på bakspillere.
-Nå får Trym vise seg fram i Norge noen måneder, og så får vi vurdere situasjonen. Dette er bra for Trym akkurat nå, og for IFK på sikt, sier Tønnesen.
Trym selv sier til IFKs hjemmeside at når situasjonen er som den er, er han kjempeglad for at IFK ga ham denne muligheten. Og han ser fram mot å komme tilbake bedre enn noen sinne.
Det høres jo bra ut for DHK, da!

Trym hadde tilbud både fra andre svenske og flere danske klubber da det ble åpenbar at han ikke var med i Stian Tønnesens planer, men i følge hans far Erik sa han at nå var det tid for endelig å komme til Kjelling. Spilleren selv var på vei hjem fra Sverige onsdag kveld, og skal ha meldt hjem at han gledet seg sykt til å komme til Drammen, og kunne bidra i laget resten av sesongen.

Forfatteren av denne saken gjør oppmerksom på at det er en familierelasjon på farssiden mellom skribenten og Trym Korperud Johnsen. Men DHKs medieavdeling er ikke så stor at det bare var å sette noen andre på jobben, så derfor er det en Johnsen som har skrevet om en Korperud Johnsen.