Jevnt, tett og spennende, men ØIF fikk sin revansje – Drammen

Jevnt, tett og spennende, men ØIF fikk sin revansje

Da Drammen vant klart i Drammenshallen bare for noen uker siden, var det ØIF Arendal som hadde mannefall underveis. I Sør Amfi i Arendal onsdag kveld var det DHK som mistet Ola Romsaas og August Olsen Storbugt før kampen var halvspilt. De to så andre omgang fra tribunen med en vond skulder og et vondt lår. Senere måtte Oskar Olafsson konsentrere seg om forsvarsspill med en vond rygg, og da måtte DHK stå med bakspillertrioen Sindre Aho, Gøran Sørheim og Viktor Petersen Norberg i angrep etter angrep.
På banen gjorde de som sto igjen en heroisk innsats, men sett under ett var de 60 minuttene preget av for mange tekniske feil og skuddbom fra DHKs side. Hjemmelagets målvakt Kristijan Jurisic kom også best ut av duellen med DHKs to målvakter, og dermed vant ØIF 28-26.

Ole-Henry Dahl ble DHKs toppscorer på bortebane mot ØIF Arendal. Dahl scoret fire spillemål og tre mål på syvmeterkast. Her fra hjemmekampen mot ØIF i september. Foto Roy Johnsen.

-Det var vel ikke vår beste kamp så langt i år. Til det ble det altfor mange tekniske feil i en avgjørende periode. Vi er tynt besatt i utgangspunktet, og ble jo enda tynnere da først Ola og August måtte takke for seg, og så Oskar med ryggproblemer, forteller trener Kristian Kjelling.

Han hadde ikke noe å utsette på innsatsen denne gangen heller, og DHK var lenge gode mot de antatt beste spillerne til ØIF Arendal. Strekspilleren Frederik Bøhrm gikk målløs av banen, mens kaptein Magnus Søndenås eneste mål kom først da det gjensto snaue fire minutter. Sentrale Mario Matic ble holdt nede på fire mål.
-Vi var veldig solide mot dem, mener DHK-treneren.
Så vil sikkert ØIF Arendal trekker fram at de holdt Gøran Sørheim unna mål til det var spilt 48 minutter. Da svarte han riktig nok med tre mål på rappen, men det ble for lenge mellom hvert DHK-mål i avslutningen av kampen. ØIF – trener Heine Jensen mente da også at deres forsvarsspill de ti siste minuttene avgjorde den jevne, tette og spennende kampen.

Kristian Rammel ble utvist med fem minutter igjen å spille, og da benyttet ØIF Arendal sjansen til å stikke fra med to mål i den perioden. Det klarte aldri DHK ta igjen. Her fra hjemmekampen i september. Foto Roy Johnsen.

-Jeg vil nå si at det var utvisningen av Kristian (Rammel) med fem minutter igjen å spille, i tillegg
til en merkelig brøytavgjørelse på Markus (Foslund Niva) rett etter som var med på å avgjøre dette, mener Kjelling.
Da sto det 25-25 da Rammel måtte sette seg på benken, og da han kom inn igjen var det 27-25 til ØIF Arendal. Ole-Henry Dahl reduserte så til 27-26, mens Andrè Bergsholm Kristensen hadde en av sine fem redninger. Men en ny teknisk feil ble fulgt av 28-26 – målet til ØIF, og poengene ble igjen i Arendal.
-Vi var veldig gode i det etablerte forsvarsspillet vårt, men de mange tekniske feilene gjorde at de kunne kontre, og denne kvelden løp de på absolutt alt. De så vi ble tynne etter hvert, og vi gikk rett og slett tomme på slutten, mener Kjelling.
-Kort oppsummert stemte det ikke helt, og vi hadde en dårlig dag, sier treneren.