Kjelling kikker ikke på tabellen – ennå – Drammen

Kjelling kikker ikke på tabellen – ennå

DHK-trener Kristian Kjelling får med seg det meste som foregår i haller med norske eliteserielag. Men spør du ham om tabellen etter seks runder, blir han svar skylding.

Kristian Kjelling hadde god kontroll på at ØIF Arendal, onsdagens motstander på bortebane, har trøblet litt i seriestarten. Men at de står med fem poeng på åttendeplassen etter seks serierunder, det visste han ikke.
-Lagene som er ventet der oppe i toppen har en tendens til å være der når det skal telles opp til slutt. At Arendal har avgitt fem poeng allerede er ikke så overraskende. De ble jo ikke bedre enn nummer seks i serien i fjor med hele ti tap, men spilte både cupfinale og sluttspillfinale, minner Kjelling om.
-Det er nok mer overraskende at Elverum har tapt tre av seks kamper så langt i år, legger han til.
DHKs solide borteseier over Haslum søndag sendte dem opp på 3. plassen på bedre målforskjell en Kristiansand.

Vegard Saua (t.v.) og Kristian Kjelling under tirsdagens videogjennomgang av motstander ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen

DHK møtte ØIF Arendal seks ganger i fjorårets sesong, og lagene vant tre kamper hver. DHK vant begge seriekampene og en av semifinalene i sluttspillet. I hjemmekampen i årets seriespill vant DHK 32-26. Da skal det nevnes at Arendal hadde et mannefall gjennom kampen, og var langt fra å avslutte kampen med de spillerne som startet kampen. Men DHK var også gode i den kampen, og har også vært gode i de to jevne tapene for Elverum (borte) og Kolstad (hjemme).
-Jeg tror fortsatt at det er fem lag som vil kjempe om medaljene, sier Kjelling.
Og tenker på Kolstad, Elverum, Drammen, Runar og ØIF Arendal.
-Vår viktigste jobb blir å være jevne og gode mot lagene som i utgangspunktet ikke vil være der oppe blant de fem. Det er ikke noe som er så irriterende når sluttstreken skal settes for sesongen, å tenke tilbake på de poengene du kastet bort mot antatt svakere motstand. Topplagene vil slå hverandre innimellom, og da gjelder det ikke å kaste bort poeng underveis. DHKs to tap så langt har kommet mot Elverum og Kolstad.
– Det så helt mørkt ut da vi startet med to tap i fjor, men vi var flinke til nettopp å styre unna de dumme tapene og vi gikk ikke på de store smellene. Og derfor vant vi sølvmedaljene, sier DHK-treneren.
Han har også vært med på DHK-sesonger der laget startet med fem strake seire, og alt så ut til å gå rett til himmels. Men det gjorde det ikke.

Her er eliteserietabellen etter seks serierunder:
1. Kolstad 12 poeng
2. Runar 10
3. DHK 8
4. Kristiansand 8
5. Halden 6
6. Elverum 6
7. Fjellhammer 6
8. ØIF Arendal 5
9. Bækkelaget 5
10. Nærbø 2
11. Haslum 2
12. Sandnes 2

-Det mange glemmer, er å se på terminlisten, og ta med i betraktning hvilke lag som har møttes så langt. Nå er vi seks kamper inn i sesongen, og mange vil kanskje være overrasket over at Kristiansand ligger på fjerdeplass. De tapte hele 39-26 for Runar, og de også til gode å møte Kolstad, Elverum, ØIF Arendal og oss.
Litt overraskende for mange, men ikke mer enn at Kjelling kun hever ett av øyenbrynene en aning, er det at Nærbø så langt står med fem tap av seks mulige, og er nummer ti på tabellen. På best målforskjell blant de desiderte bunnlagene (Haslum og Sandnes). De har tapt for Kolstad, Elverum, Runar, Haslum og Kristiansand, men har slått Sandnes i et nabooppgjør på sørvesten. Oppturen kom i NM-seieren over Haslum nå nylig.
– Jeg tror de selv er litt overrasket over starten. Vi som vurderte og analyserte Nærbø som motstander i fjor, så hvor viktig Andreas Haugseng var, og det ser nok de i Nærbø også nå, sier Kjelling om toppscoreren som valgte Elverum foran denne sesongen.

August Olsen Storbugt er en flittig målscorer for DHK fra sin strekposisjon, men har også vokst fram som en viktig forsvarsspiller. Her i kamp mot ØIF Arendals Dragos Hantaru i lagenes første møte denne sesongen. Onsdag møtes de igjen i Arendal. Foto Roy Johnsen.

Kjelling som har nok med å forberede laget på to vanskelige motstandere i løpet av en uke. Onsdag er det som skrevet ØIF Arendal borte, før Runar kommer til Drammenshallen onsdag 2. november.
-Arendal har hentet flere spillere, de har ny trener, men spiller likevel på mye av den samme måten. Runar, som vi slo borte, men tapte for hjemme i fjor, har hatt kontinuitet og de har fortsatt et veldig godt lag. Det vil si de har åtte-ni spillere som bærer laget, mens juniorene sitter på benken. De spiller voksenhåndball, mener Kjelling.

ØIF Arendal – Drammen HK har kampstart onsdag klokken 19.15, og vises direkte på en av TV 2s sportskanaler.