Viktor med ti mål- Gøran med ni da DHK vant med 15 – Drammen

Viktor med ti mål- Gøran med ni da DHK vant med 15

Viktor Petersen Norberg og Gøran Sørheim scoret 19 av DHKs 40 mål da DHK slo Haslum med 15 mål på bortebane søndag kveld.

Haslum fikk lov til å lede noen minutter i starten da lagene bare byttet mål. Verken forsvars- eller målvaktspillet var noe å skryte av hos noen av lagene, og det var helt tydelig at det laget som fikk orden på det, ville ta med seg poengene.
Det ble DHK.
-Alle stemplet inn og det var profesjonelt levert over hele linjen. Faktisk var pausepraten den største utfordringen denne gangen. Vi har opplevd tidligere at vi har ledet halvveis med sek-syv mål, for så å gi bort initiativet rett etter pause. Det jobbet vi for å unngå denne gangen, og vi slapp oss ikke ned i det hele tatt, sier trener Kristian Kjelling.
-Da vi også fikk justert avstandene og rettet opp forsvarsspillet, og vi fikk noen målvaktsredninger, så løp vi fra dem, oppsummerer han.

Forsvarsspillet er nøkkelen til mye av DHKs fremganger, og ingen skal ta fra dem at de la mye i det da de slo Haslum med hele 15 mål søndag kveld. Foto Roy Johnsen.

Selv om ikke målvaktsspillet kom opp på det nivået man nå er bortskjemt med i DHK, ble forsvarsspillet bedre og bedre utover i kampen. Og da Gøran Sørheim gikk foran både med sitt fotrappe og ballvinnende spill foran eget mål, i i tillegg til at han valgte ut de største Haslum-spillerne og taklet dem så de kjente det, ja da kunne DHK løpe inn det ene målet etter det andre.
Sørheim tok med seg energien forsvarsspillet ga, og storspilte i den andre enden av banen også.
Ni mål på ti forsøk ble det på ham denne kvelden i Bærum.
– Det er ikke så ofte det har blitt slike sifre i kamper mot Haslum, men vi klarte å gjennomføre en god kamp. Litt rusk her og der, men da vi fikk orden på forsvarsspillet, så fikk vi også de nødvendige redningene av Andreas (Björkman-Myhr). Og med tryggheten bakover og redninger, fikk vi også mer ro på alt det andre vi gjorde slik at vi kunne dra i fra, forteller Gøran.

Gøran Sørheim var virkelig i fyr og flammer mot Haslum. Det gnistret i forsvarsspillet, og i angrep traff han på ni av ti skuddforsøk. I tillegg hadde han seks målgivende pasninger. Foto Roy Johnsen

En annen som virkelig bidro til at DHK dro i fra, var Viktor Petersen Norberg. Ti mål på tolv forsøk lar seg absolutt høre. Tydelig at det også gjorde godt å ta med seg en seks spillemål og Norges beste- tittel fra en av rekruttkampene mot Sverige nylig.
– Jeg kan jo ikke annet enn å være fornøyd med dette. Nå kommer Haslum med et veldig ungt lag denne sesongen, og de hang godt med en stund. Men så fort de slapp seg ned, og vi fikk på plass mer og mer av spillet vårt, så dro vi klart i fra. 40 mål i en eliteseriekamp er bra uansett motstand, mener Viktor.
Han slet lenge med en vond venstre skulder i fjor, og spilte ikke vårsesongen, og meningen var at han skulle operere den i sommer. Det ble ikke noe av, for Viktor var fink til å trene, og skulderen ble gradvis bedre og bedre gjennom våren og sommeren. Nå kjenner han ikke noe til skaden i det hele tatt.
-Nå vet man jo aldri hvordan det ville slått ut, men jeg er glad for at det ikke ble noe av operasjonen. Nå kjennes det som det aldri var noe galt med skulderen, sier han.

Haslums Vegard Tennfjord forsøker å stjele drakten til Viktor Petersen Norberg, men han lot seg ikke så lett stoppe. Ti spillemål på tolv forsøk er det virkelig klasse over. Foto Roy Johnsen.

Vi har en stund nå varslet om at motstanderne må begynne å holde et lite øye til Ola Romsaas, og mot gamleklubben gjorde han det han alltid har vært best til. Komme på gode oppspill, eller selv sette en solid finte, før han har dundret ballen i mål fra distanse. Søndag kveld ble det fem mål på seks forsøk.
-Jeg tar rollen som jokeren i dette DHK-laget, og det gir jo en deilig følelse å treffe som jeg gjorde i dag. Jeg følte jeg var i nærheten av noe mot Bodø i cup-kampen torsdag, og jeg hadde noe av samme følelsen i dag. Men foreløpig er det bare sånn delvis, for jeg er jo nesten uten kamptrening. Derfor er det digg det jeg opplever nå, mener Ola.
-Og så gjorde det ikke noe å slå Haslum her på min gamle hjemmebane, legger han til.

Det var flere Hasluim-spillere som ville ha seg en DHK-drakt som et minne denne kvelden, og her er det Henrik Bielenberg som forsøker å nappe til seg drakten til Ola Romsaas. Ola beholdt drakten på, og scoret fem mål på seks forsøk på sin gamle hjemmebane. Foto Roy Johnsen.

Kristian Rammel hadde også en digg kveld i Nadderud Arena. Veldig god på streken etter pause (fem mål), og han vokste seg større og større i midtforsvaret jo lenger kampen varte. Og så scoret han DHKs mål nummer 40.
Og den observante leser vil huske fra NM-kampen torsdag mot Bodø, at den spilleren som scorer mål nummer 40 i en kamp, han må bidra med en kasse leskende drikke på neste lagsfest. Torsdag var det Markus Foslund Nivå som gjorde det. Niva som fikk direkte rødt kort rødt kort mot Haslum etter det som så ut som en uforskyldt hendelse i forsvar.

Her scorer Kristian Rammel sitt mål nummer fem for kvelden, og lagets mål nummer 40, og for det ble han belønnet med oppdraget å stille med en kasse leskende drikke på neste lagsfest. Foto Roy Johnsen.

Kampfakta eliteserien:
Haslum – Drammen HK
25-40 (13-20)
Nadderud Arena – 418 tilskuere.
Dommere: Charlotte Husomanovic og Jovana Dasic.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen og Andreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel 5, Kristoffer Raastad-Hoel 2 , Sindre Aho 2, Ola Romsaas 5, August Olsen Storbugt, Viktor Petersen Norberg 10, Markus Foslund Niva 3, Gøran Sørheim 9, Espen Gommerud Våg, Oskar Olafsson, Ola Hoftun Lillelien, Ole-Henry Dahl 3.
Toppscorer Haslum: Martin H. Hovda 5.

Øvrige eliteserieresultater: Kolstad -Elverum 26-24 (spilt lørdag), Sandnes – Fjellhammer 27-31 , Kristiansand – Nærbø 27-24, Bækkelaget – Halden 34-34, Runar – ØIF Arendal 29-25.