Møter Kolstad for fjerde gang – nå i NM-kvartfinalen – Drammen

Møter Kolstad for fjerde gang – nå i NM-kvartfinalen

DHK møter Kolstad for fjerde gang denne sesongen når lagene møtes i NM-kvartfinalen 27. november.

-Det var verst tenkelig trekning for oss, og det kan vel i så måte kalles en ræva trekning, sier trener Kristian Kjelling.
-Ekstra kjipt var det at det også ble bortekamp, for det har vært stor interesse for de to kampene vi har møtt dem i Drammenshallen, og spillerne har gitt klart uttrykk for at det har vært inspirerende, legger han til.

Hjemmekampen i serien, da Kolstad til slutt vant 30-29, er en av de beste DHK-prestasjonene så langt denne sesongen. Nå møtes lagene for fjerde gangen denne sesongen, nå i kvartfinalen i NM i slutten av november. Foto Roy Johnsen.

Da de fire første lagene var trukket ut av bollen på forbundskontoret fredag ettermiddag, var det en mulighet for at DHK kunne stå igjen med både Elverum og Kolstad som kvartfinalemotstander. Så ble det altså trønderne. Enda en gang, og fortsatt er vi bare to måneder inn i sesongen. To europacupmøter og en seriekamp i Drammenshallen har alle gitt Kolstad-seire. Den sist med knappest mulig margin da Kolstad scoret vinnermålet på et syvmeterkast på overtid etter en dramatisk avslutning på kampen.
-Vi er vel ikke blitt blåst av banen i noen av kampene mot dem, selv om det til slutt ble noen mål i returkampen i europacupen hjemme. Men da måtte vi gamble litt for å prøve å ta dem igjen, og det slo ikke bra ut. Men vi var nærme i bortekampen i europacupen, og vi tok enda et steg nærmere dem i seriekampen hjemme, forklarer Kjelling.
Han mener Kolstad er det formsterkeste laget i eliteserien akkurat nå.


Slik ble trekningen av kvartfinalene: Runar-ØIF Arendal, Fjellhammer-Kristiansand, Nærbø-Elverum og Kolstad-Drammen HK.
Kampen spilles 27 november, og de fire kvartfinalevinnerne går til Final8-spillet i Arendal der både semifinalene og finalene i herre- og kvinneklassen spilles 24.-26. februar.

Slik ønsker trener Kristian Kjelling at stemningen skal være søndag kveld også. At han og målvaktstrener Mads Fjelddalen kan gratulere hverandre med en ny seier. Foto Roy Johnsen.

Det er en stund til, både kvartfinalene og sluttspillet i NM, og aller først nå venter seriekamp på bortebane mot Haslum søndag. Haslum som er nummer elleve på tabellen i øyeblikket, etter fire tap og en seier så langt i serien. Seieren kom til alt overmål borte mot Nærbø, et lag de så tapte for i NM. Tapene i serien er kommet mot Fjellhammer, ØIF Arendal, Bækkelaget og ØIF Arendal.
Forrige sesong berget de plassen etter kvalifiseringsspill.


– Haslum har et ungt lag denne sesongen, men vi skal huske at oppgjørene mot Haslum alltid har vært spesielle kamper. Tidligere har vi jo opplevd at spillerne kjenner hverandre veldig godt, og noen bodde faktisk sammen, forteller Trener Kjelling.
Han lover at det aldri vil være snakk om noen undervurdering fra DHK sin side, og at laget hans trenger like mye poengene som det bunnlaget Haslum gjør. DHK har tapt de to siste seriekampene, mot Elverum og Kolstad, og er i øyeblikket nummer fem etter en veldig god start på sesongen.
-Vi trenger en serieseier igjen vi også, og må være påskrudd i Nadderud Arena søndag, sier Kjelling.

Kampstart er 18.00.