Gjorde seg ikke bort i rekruttkampene – Drammen

Gjorde seg ikke bort i rekruttkampene

Opplevelsene står i kø for Viktor Petersen Norberg og Sindre Aho. Akkurat hjemkommet fra landslagsoppdrag i Sverige, så NM-kamp hjemme mot Bodø torsdag , før det er serieoppgjør mot Haslum til helgen.

Både Viktor Petersen Norberg og Sindre Aho kom tilbake fra en treningsuke og to kamper mot Sverige med rekruttlandslaget med gode opplevelser i bagasjen.
Norge vant den første kampen til rekruttlandslaget mot det svenskene kaller sitt ligalandslag 37-36, mens svenskene fikk revansje dagen etter med seier 32-30. Norges seiersmål i den første kampen kom for øvrig to sekunder før slutt.
Det ble en håndfull mål til sammen på både Viktor og Sindre i de to kampene.
-Det ble litt mange mål i den første kampene, og begge lag strammet nok litt inn på det defensive i den andre kampen, forteller Viktor.
Han har vært med på de siste rekruttsamlingene, mens det var den første aktiviteten på dette nivået for Sindre.

Viktor Petersen Norberg (t.v.) og Sindre Aho tilbake på DHK-trening etter en uke i Sverige med rekruttlandslaget. Foto Roy Johnsen.

– Jeg kjente jo flere fra spill på de aldersbestemte landslagene, og mange møter vi jo ukentlig i den hjemlige serien. Men det var også morsomt å få noen referanser fra de spillerne våre som nå spiller utenlands, mener Sindre.
Han hadde en samtale med landslagstrener Geir Erlandsen, tidligere DHK-spiller han også, etter samlingen, og han fikk noen gode tilbakemeldinger med seg på veien hjem.
-Han virket fornøyd med det han hadde sett, mener Sindre.
I den første landskampen var flere tidligere DHK-spillere viktige bidragsytere til at det ble 37 norske mål. Thomas Boilesen scoret seks mål, Aksel Horgen fire og August Baskår Pedersen 2. I tillegg til at både Viktor og Sindre scoret fire hver.
Ellers merket rekruttspillerne at nytilsatt A-landslagstrener Jonas Wille nok hadde vært med på å sette sitt preg på det spillet rekruttene forsøkte seg på i Kungsbacka-hallen de to kampdagene.
-Det ble bragt inn noe nytt, så det virket som Wille ønsker å sette sitt preg på det. Fint det, for da er jo de som tar steget videre opp på A-laget kjent med både prinsipper og hva som venter der, mener Viktor.

Trener Kristian Kjelling har alltid forventninger til hvordan spillerne skal fremstå i kamper der laget hans er store favoritter. Som mot torsdagens NM-motstander Bodø i Drammenshallen. Foto Roy Johnsen

Både Viktor og de andre DHK-spillerne, og trener Kristian Kjelling, er mer usikre på hva som venter dem i Drammenshallen torsdag kveld når 2. divisjonslaget Bodø kommer for å spille åttendelsfinale i NM. Det tildigere storlaget, som blant annet spilte NM-finale mot DHK så sent som i romjulen 2017 (DHK vant 28-23), har siden tilbragt noen sesonger uten å få så stor oppmerksomhet for sine prestasjoner. De kvalifiserte seg for åttendelsfinalen ved å slå 2. divisjonslaget Kolbotn 35-28 på hjemmebane. I serien har de kun rukket å spille èn kamp, det var bortekampen mot Herulf fra Moss i serieåpningen. En kamp de for øvrig vant hele 41-16. Lagets andre kamp, hjemme mot Oslo-laget Linderud /Linje 5, ble utsatt fordi flyet til Linderud ble kansellert på kampdagen.

Trener Kjelling har alltid forventninger om at spillerne hans opptrer profesjonelt når de møter lag der de er store favoritter, og at de er fokuserte og til stede der og da når det skjer.
Vanligvis bruker han video fra motstanderens siste kamper for å forberede spillerne på det som venter, men det eneste som har vært tilgjengelig har vært Bodøs NM-kamp mot Kolbotn. Og ut fra det er det litt vanskelig å si hvordan de vil fremstå når det er elitemotstand som venter på den andre banehalvdelen.
For Kjelling passer det likevel fint med en slik kamp etter landslagssamling og mye fysisk trening for de hjemmeværende spillerne.
-Det kan bli godt å få en gjennomkjøring med mye løping inn mot søndagens seriekamp borte mot Haslum, mener Kjelling.
Bodø-trener for andre året, er tidligere Haslum-trener Stein Stockfleth, som kombinere jobben på Norges Toppidrettsgymnas i Bodø med trenerjobben i BHK.

Kampstart torsdag er 18.00.