Steintøff seriestart for DHK – Drammen

Steintøff seriestart for DHK

DHK tapte for seks eliteseriekolleger i serie og sluttspill forrige sesong. De samme er motstandere i seks av de syv første serieomgangene når neste sesong kastes i gang i slutten av august.

I tur og orden møter DHK Fjellhammer borte (31.8), ØIF Arendal hjemme (13.9), Halden borte (18.9), Elverum borte (2.10), Kolstad hjemme (8.10) og Runar hjemme (2.11) i løpet av de syv første serierundene. Alle lag de tapte for, enten i serie eller sluttspill, i sesongen som ble avsluttet i begynnelsen av juni.
Først i serierunde nummer seks, borte mot Haslum 23.10, møter de et lag de ikke tapte for i fjor.
– Det er en tøff start, og vi får virkelig en pekepinn på nivået den kommende sesongen. Vi kjenner alle til hvordan de aller beste har styrket seg foran neste sesongen, men også lag som Fjellhammer har tatt grep, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

Kristian Kjelling skal forberede laget på det som kan bli både en lang og en hard sesong. Foto Roy Johnsen

19. juli får han også vite om DHK må ut i 1. kvalifiserende runde til EHF European League, europacupen laget er kvalifisert for den kommende sesongen. Den kvalikrunden spilles som hjemme og bortekamp 27. august og 3. september. Kommer DHK, som de håper og tror, inn i andre kvalifiserende runde, spilles de kampene på to tirsdager, 27.september og 4. oktober.
Da er sjansene store for å møte et virkelig storlag som ikke et kvalifisert for mesterligaspill. Vinneren i runde 2-kvaliken kommer med i gruppespillet i European League, og spiller der ti kamper fra 25. oktober til 28. februar. Og da er hele januar spillefri.
– Det er et beinhardt, spesielt med den smale spillertroppen vi har. Men alle ønsker å spille e-cup, og vi skal i hvert fal ikke gjøre det til et problem om vi kvalifiserer oss, sier Kjelling.

Om seriestarten synes hard, blir det også en interessant serieavslutning der DHK i tur og orden møter Nærbø (b), Kolstad (b), Elverum (h), før det settes sluttstrek etter møtene med Halden (h), Runar (b) 0g Haslum (h). Den siste 2. april.
Det Kjelling ikke er så fornøyd med, er at det skal spilles seriehåndball i romjulen denne sesongen. DHK møter ØIF Arendal på bortebane 28. desember.

Håndballforbundet tar i bruk romjulen til seriespill denne sesongen, og 28. desember møter August Olsen Storbugt og Oskar Olafsson Arendal på bortebane. Foto Roy Johnsen

Se hele serieoppsettet her: https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=410392#allmatches

DHK deltar selvfølgelig også i årets NM, med runder 7.9 (2.runde) , 25.9, 20.10 og 27.11. Med nyvinning Final 8 i Arendal som avslutningen. Semifinalene og finalene i NM både for kvinner og menn slås sammen, og legges til en langhelg i månedsskiftet februar/mars. Dermed er cupfinaler i romjula historie. Denne sesongens cupfinaler ble spilt i Oslo 14. mai. Fra 2022/2023-sesongen endres konseptet til Final8 , og dette er kampene som skal spilles:

  • Semifinaler, bronsefinale og finale for kvinner
  • Semifinaler, bronsefinale og finale for menn
  • Finaler for menn junior og kvinner junior