Så var håndballskolen i gang – Drammen

Så var håndballskolen i gang

Endelig var det skoleferie, men for 88 gutter og jenter var det rett tilbake på skole. Waterguards håndballskole i Drammenshallen.

-Dette er Drammen Håndballklubbs tradisjonelle tilbud om håndballaktivitet i skoleferien. Et breddetilbud uansett ferdighet og nivå, men innenfor aldersgruppene åtte til 16 år, forteller Kristian Kjelling.
Han er faglig ansvarlig, og har med seg alle A-lagsspillerne som instruktører.
-Vi er innom alle spillets faser og fasetter, men i bunnen ligger det at det skal være gøy og sosialt, og spillerne skal føle at de får med seg noe faglig ballast som de kan ta med seg hjem og trene mer på i klubbene sine, fortsetter Kjelling.

Det var full jubel fra første dag på håndballskolen. Alle foto Roy Johnsen.

DHK-treneren har lang erfaring med å arrangere håndballskole om sommeren, og opplever faktisk at gutter han har hatt på håndballskole har utviklet seg til å bli A-lagsspillere i DHK.
-Opplevelsene er likevel det viktigste i denne fasen av det som kan være starten på en håndballkarriere, og på en slik skole der spillerne samhandler på mange plan, også utenfor banen, blir man kjent med veldig mange, og man kan få venner for livet.

DHK-spillerne som er instruktører på skolen får ansvaret for hver sine grupper delt inn etter alder, og legger opp øktene ut fra hva som er temaet for økten. Veldig mange av spillerne har både fersk og lang erfaring som trenere for aldersbestemte lag i Drammens-området, ved siden av den erfaringen de tar med seg som toppidrettsutøvere.
-Selv om de selv driver toppidrett, så vet de hvordan de skal forholde seg til trening av barn og unge på dette nivået, forsikrer Kristian Kjelling.

Skolen starte mandag og avsluttes torsdag. Noen har valgt å overnatte på Scandic Hotell Ambassadør mens de er med på Waterguard håndballskole. Det er to håndballøkter hver dag avbrutt bare av lunsj i kantinen i hallen, og med påfyll av frukt litt ut på ettermiddagen. Og middag når treningsdagen er over. Det er mulighet for å besøke skateparken i byen, det er lagt opp til bowling og diskotek og det er fellstunder og muligheter for å koble av med annet enn håndball.
– Som jeg sa så er dette også en fin mulighet til å samle på gode opplevelser, og det tror jeg mange får med seg i bagasjen hjem, sier Kjelling.

Kristian Kjelling holdt også et kort foredrag den første skoledagen, og fortalte om veien hans fram til proffspill i 15 år i utlandet og over 200 landskamper for A- , junior- og ungdomslandslagene.
-Hver sommer da jeg var på deres alder dro jeg opp på grusbanen på Norges Idrettshøgskole. Der samlet jeg sammen steiner i en trillebår. Steinene kastet jeg så langt jeg kunne, så samlet jeg dem opp, og kastet dem tilbake igjen. Gang på gang, fortalte Kjelling.

Waterguard håndballskole er for spillere i alderen åtte til 16 år, uansett ferdighetsnivå. Alle foto Roy Johnsen