Kjelling blir i DHK – Wille landslagssjef – Drammen

Kjelling blir i DHK – Wille landslagssjef

Kristian Kjelling fortsetter som DHK-trener.

DHK-trener Kristian Kjelling bekreftet overfor flere medier onsdag morgen at han har fått beskjed fra Norges Håndballforbund at han ikke få jobben som norsk landslagstrener på herresiden.
NRK meldte klokken halv ni at de hadde kilder på at Kristianstad-trener Jonas Wille hadde fått jobben, og senere fulgte TV2 opp med at Kjelling bekreftet forbundets nei til ham.
Håndballforbundet har ikke bekreftet NRKs opplysninger om at det er Wille som blir tilbudt jobben.
Uansett, nei til Kjelling betyr at han forholder seg til kontrakten han har med DHK, en kontrakt som varer til 2025.
– Jeg kan bekrefte at jeg har fått beskjed om at jeg ikke får jobben. Utover det har jeg ikke noen kommentar om prosessen, sa Kjelling til TV 2.
– Alle trenere har en drøm om å trene landet sitt, men det er slett ikke noe problem at jeg ikke får jobben nå. Jeg har det kjempebra i Drammen og har kontrakt til 2025, og ser veldig positivt på fremtiden. Det kommer på plass en ny administrasjon, det er nylig valgt et helt nytt styre, og med årets sportslige resultater, er alt dette med på å gi en giv, sier Kjelling til dhk.no.
DHK tok sølv i serien, de kom til semifinalen i NM, de kom til semifinalen i europacupen, og de kom til semifinalen i sluttspillet.
Litt av en sesong, med andre ord.

Kristian Kjelling har hele veien vist et stort engasjement i jobben som DHK-trener. Det skal han nå fortsette med, for tirsdag fikk han nei til jobben som landslagstrener for det norske herrelaget. Foto Roy Johnsen.

DHK-spiller Sindre Aho er veldig fornøyd med at Kjelling fortsetter i klubben.
-Det er veldig bra for klubben, for oss spillerne, for våre samarbeidspartnere i næringslivet og alle andre rundt klubben, mener Aho.
Han mener det var avgjørende for hans egen utvikling som spiller at Kjelling fortsetter.
– Så føler jeg med ham i at det nok er kjipt å få et nei på en slik jobb. Han hadde fortjent et ja, for han er mer enn god nok for den type jobb, mener Aho.

Sindre Aho (t.h.) er kjempefornøyd med at Kristian Kjelling fortsetter som DHK-trener. Foto Roy Johnsen

Jonas Wille er fra Halden og trener i dag det svenske laget Kristianstad. Han har tidligere vært trener for blant andre Halden topphåndball, Midtjylland i Danmark og Skövde i Sverige. I tillegg var han assistent for avtroppende landslagssjef Christian Berge i en kortere periode. Wille var blant annet med i EM sist vinter.

Prosessen med å ansette ny landslagssjef etter Christian Berge har pågått siden mars. Det har vært flere kandidater til jobben, deriblant Kjelling. Også Børge Lund, Michael Apelgren og Nicolej Krickau har vært nevnt som aktuelle for jobben, skriver NTB.