-Nytt tap i morgen? Tanken har ikke streifet oss – Drammen

-Nytt tap i morgen? Tanken har ikke streifet oss

For DHK er det enkelt og greit: Seier over ØIF Arendal fredag kveld, og de er fortsatt med i sluttspillet. Tap, og de kan ta sommerferie.

-Vi snakket om det foran torsdagens trening at det å tape tre kamper på rad for ØIF Arendal, den tanken har aldri streifet oss i det hele tatt. Vi er forberedt på at dette går til fem kamper, forteller målvakten Andrè Bergsholm Kristensen.
Han får raskt følge av en sprudlende opplagt målvaktkollega Sander Drange Heieren.
– Tanken har ikke streifet meg heller, og jeg må jo bare få sagt at jeg ikke er spesielt lysten på at denne tredje semifinalen skal bli min siste kamp for DHK, sier Sander.
Han flytter til Danmark og Holstebro neste sesong.
-Det er bare for gutta foran oss å sette en knallforsvar, så skal Andrè og jeg ordne resten, lover Sander.

Det er mye fleip om tommelen opp og alle sånne klisjeer når målvaktene Andrè Bergsholm Kristensen (t.v.) og Sander Drange Heieren ser ei kameralinse rette mot dem. Men humøret foran den tredje semifinalen er det ikke noe å si på. Foto Roy Johnsen.

Trener Kristian Kjelling har alltid vært klar på at han liker et tett kampprogram, men han innrømmer at elleve dagene siden det forrige semifinalemøtet mellom DHK og ØIF Arendal har kommet godt med.
– Spillerne hadde vært hardt presset over lang tid med europacupspill på toppen av sluttspillet i serien, de merket det fysiske og mentale kjøret, og i tillegg hadde vi skader på Hermann (Gabriel Vildalen) og Viktor (Petersen Norberg) forrige gang, sier Kjelling.

Trener Kristian Kjelling har gjort det han kan for å forberede spillerne godt på det tredje semifinalen mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen

Han er rask til å poengtere at alle i DHK vet hva som gjelder på hjemmebane fredag kveld, og at alle selvfølgelig er innstilt på å gå all in fra første sekund.
-Taper vi, er ferdig med sesongen. Vinner vi får vi en ny sjanse i Arendal mandag. Derfor kommer alle til å legge igjen hjertet sitt i det som skal skje på banen fredag. Det er alt eller ingen ting som gjelder, sier DHK-treneren.
ØIF Arendal-trener Luka Panza forteller til klubbens hjemmesider at hovedbudskapet i garderoben etter cupfinaletapet for Elverum lørdag kveld var Drammen, Drammen og Drammen.
– Vi har ikke noe valg. Vi kan kun konsentrere oss om å det vi kan få gjort noe med. Nå er det denne kampen og det er kun den vi må ha fokus på. Vi har gjennom hele uka konsentrert oss godt på trening. Det blir en tett kamp mot et lag som må vinne. Som sagt må vi spille vår beste kampen for sesongen for å vinne, fastslo Luka Panza.

Gøran Sørheim var en av mange DHK-spillere som sprudlet på lagets siste trening foran fredagens semifinaleoppgjør mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen.

Elverum er allerede klar for sluttspillfinalen etter å ha vunnet tre strake semifinaler over Nærbø.

Den tredje semifinalen mellom DHK og ØIF Arendal har kampstart 19.15 i Drammenshallen, og kan du ikke se den live i hallen, kan du følge den på håndballforbundets hjemmesider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7558814

TV2 sender kampen direkte på sine sportskanaler.