Gult lys blinker – må ta tilbake hjemmefordelen – Drammen

Gult lys blinker – må ta tilbake hjemmefordelen

Klarer DHK å hente tilbake hjemmefordelen i semifinalerekken ved å vinne borte mot ØIF Arendal i kveld?

Både DHK eller ØIF Arendal vet det meste om hverandres spillere og spill, og dermed står det ofte på utførelse og prestasjon. I den første semifinalen i Drammenshallen fredag fikk ØIF mer ut av sitt lag enn det Kristian Kjelling gjorde av sitt mannskap.
Og dermed leder de 1-0 i best av fem kamper, og kan med ny seier i kveld ta over hjemmefordelen. Kjelling har benyttet helgen til to treningsøkter, og håper nok at han har fått mer orden på det etablerte angrepsspillet. Det var verken godt mot Nærbø i den siste semifinalen i europacupen, eller i den første semifinalen i sluttspillet. I tillegg var ØIF veldig gode til å utnytte DHKs bytte av spillere i forsvar og angrep, og de tok så raske avkast etter DHK-scoringer, at hjemmelaget altfor sjelden fikk glede seg lenge over egne, gode prestasjoner i angrep. Spesielt Mario Matic var god i det spillet.
-Kvelden vil jo vise hva vi har klart å få på plass igjen. Men punkt èn har vært å få orden på avtalene vi har når det gjelder bytte forsvar-angrep. Det har vi hatt steinkontroll på gjennom hele sesongen, men vi løste det ekstremt dårlig fredag. Og det ble vi hardt straffet for, mener Kjelling.

Sindre Aho scoret tre mål i tillegg til å ha seks målgivende pasninger, men fem skuddbom og fire tekniske feil gjør at han kommer ut i break even på statistikken. Men tall viser ikke den duellviljen og innsatsen han la for dagen mot et voksent ØIF Arendal-forsvar. Foto Roy Johnsen.

Færre avslutninger
14 skuddbom og tolv tekniske feil var fasiten fredag kveld. Det bød ØIF på mange spillevendinger og kontringer. I tillegg kom faktisk DHK til atskillig færre avslutninger mot mål enn det ØIF gjorde. DHK stoppet på 44 skudd, mens ØIF avfyrte 55. Og det påtagelige er at DHK kom til færre og færre avslutninger jo lenger kampen varte. Forskjellen på de to lagene var syv flere ØIF -avslutninger på mål de siste 30 minuttene.
Gøran Sørheim spilte ikke fredagens kamp, og det gjorde at belastningen enda tøffere på de få bakspillerne Kjelling tross alt disponerer. Det ble det også tatt hensyn til gjennom helgens treninger.
-Det var lav intensitet og taktiske gjennomganger begge dager, forteller DHK-treneren.
Sparebanken Sør Amfi er en av bortebanene hvor DHK faktisk ofte har kommet bra fra det, og i ØIF -leiren advarer alle på innsiden at ikke noe blir tatt for gitt selv om det ble bortegevinst i det første oppgjøret.
Til klubbens egen hjemmeside sier Jørg William Fiala Gjermundnes :
– Jeg tror vi kommer til å se et helt annet Drammen-lag i Sparebanken Sør Amfi. Kjelling har nok funnet på et eller annet lurt og trykket på noen knapper i løpet av helga. Vi møter nok et Drammen på høygir. Vi må opp på et enda høyere nivå enn vi klarte på fredag for å vinne .

Kampstart er 19.15, og kampen sendes direkte på TV 2 Sport 2.

Du kan også følge den liver på forbundets sider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7558812