Hermann jakter toppscorertittelen – Drammen

Hermann jakter toppscorertittelen

Hermann Gabriel kan sikre seg toppscorertittelen i eliteserien med normal uttelling i dagens bortekamp mot Elverum. Årets siste seriekamp.

To åpenbare spørsmål popper opp foran siste serierunde i herrenes eliteserie: Vil DHK stoppe Elverums seiersrekke i seriespillet? 25 kamper og 25 seire er fasiten så langt for dagens motstander.
Og vil Hermann Gabriel Vildalen bli toppscorer i eliteserien? Det første er det bare DHK som kan gjøre med i en kamp som ikke vil endre på noen ting på tabellen. Gullet går til Elverum, sølvet er allerede delt ut i Drammen.
-To poeng fra eller til spiller ingen rolle. Det som betyr noe for oss i en slik kamper at vi gjennomfører den solid og profesjonelt, sier trener Kristian Kjelling.
-For Elverum betyr det nok mer å gå ubeseiret gjennom serien, og ikke snuble i den aller siste seriekampen for sesongen, legger han til.

Hermann Gabriel Vildalen rager høyest, også på eliteseriens toppscorerlista med en kamp igjen å spille, borte mot Elverum i kveld. Foto Roy Johnsen

Tapt med ett mål to ganger
Så ligger det selvfølgelig mye prestisje i et oppgjør mellom Norges to beste lag denne sesongen. Og det er vel ingen i DHK som ikke ønsker seg skalpen på årets mest suverene herrelag i Norge denne sesongen. DHK tapte kampen som åpnet årets seriespill med ett mål (34-33) i Drammenshallen, og de tapte semifinalen i NM samme sted noen måneder senere, også det med ett mål (32-31).
Men for Hermann Gabriel Vildalen ligger det også en liten bonus. Foran sesongens 60 siste serieminutter topper han toppscorerlisten med sine 163 mål. Bak ham deler Runars Christoffer Rambo og Gabriel Setterblom fra Kolstad andreplassen med 157 mål. Leverer Vildalen på normalen, 6,8 mål per kamp, mot Elverum, er sjansen for å stå igjen som toppscorer stor. For Rambo har også et snitt på 6,8 mål per kamp, mens Setterblom scorer marginalt litt færre, 6,4 mål i snitt.

Bronsekamp
Gull (Elverum) og sølv (DHK) er som skrevet allerede fordelt, og det er klart at Bergen og Tønsberg rykker ned. Ellers er det enten Sandefjord eller Haslum som rykker direkte ned sammen med de to. Begge har 16 poeng.
Halden er i øyeblikket på den siste sluttspillplassen med 23 poeng, men utfordres av Kristiansand med deres 22 poeng. Og det blir kamp om bronsemedaljene. Runar er i front med sine 33 poeng, men jaktes av Kolstad på plassen bak med 32 poeng.
Slik spilles den siste serierunden lørdag, alle med kampstart 18.15.: Elverum-DHK, Bergen – Nærbø, Sandefjord – Halden, Haslum-Runar, Kristiansand – ØIF Arendal, Tønsberg – Fjellhammer, Kolstad-Bækkelaget.

Elverum-DHK sendes direkte på TV2 Sport 1 med kampstart 18.15.

Du kan også følge den live på forbundets nettsider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380512