Festspill i sølvkampen – slo Fjellhammer med 16 mål – Drammen

Festspill i sølvkampen – slo Fjellhammer med 16 mål

DHK leverte festspill mot Fjellhammer, vant med 16 mål, og da var det ikke rart at stemningen var høy da de ble hedret med sølvmedaljene etter kampslutt.

En etter en ble spillere og støtteapparat ropt opp på den lille scenen og fikk sølvmedaljene rundt halsen. Før kaptein Gøran Sørheim fikk den store pokalen som det synlige beviset på årets andreplass i eliteserien.
Så var det bare å slippe jubelen løs.
-Det er ordentlig deilig å stå her med sølvet rundt halsen og pokalen i hendene. Vi har levert en stor sesong, og bortsett fra et par glipper har vi ikke minst vært stabile. Men fortsatt er det mye å spille om, sesongen er langt fra over, minner Gøran Sørheim om.
Sluttspillet starter etter påske med kvartfinalene, og før vi skriver mai måned skal også semifinalene i europacupen mot Nærbø være unnagjort.

Alle sølvvinnerne fra årets eliteserie. Foto Roy Johnsen.


Kapteinen var i spillehumør mot Fjellhammer, scoret seks mål, leverte syv målgivende, og skal ha kjempekred for sitt forsvarsspill. Fjellhammerspillerne traff bra før pause, men etter pause slapp Gøran og flere andre seg enda lenger fram i forsvar, gjorde Fjellhammer-spillerne, snappet og kontret.
-Vi fikk det til å henge mer sammen etter pause, fikk med Andre i mål, og det kunne faktisk blitt flere enn de 40 målene vi tross alt scoret. For vi spilte glimrende angrepshåndsball, mener Sørheim.

Gøran Sørheim hadde ikke noe lyst å ta i mot sølvmedaljer etter å ha tapt, og gikk foran med et spillehumør som dro med seg de andre til en 40-24-seier over Fjellhammer. Foto Roy Johnsen.

Trener Kristian Kjelling innrømmet etter kampslutt at 16-målsseier var i overkant av hva han kunne forvente i en slik kamp. Fjellhammer hadde kunnet forberede seg til kampen i ti dager, mens DHK hadde en fellestrening tirsdag ettermiddag etter europacupspill den siste drøye uken.
-Jeg er litt imponert over dem nå. Både i denne kampen og sesongen sett under ett. Ut fra forutsetningene våre er denne sølvmedaljen god som gull, mener Kjelling.
-Jeg ble nesten overrasket over hvor bra det ble mot Fjellhammer, legger han til.
Det som Kjelling mener ligger i bunnen for årets sølvmedaljer, er den stabiliteten laget har vist mot de gode lagene. Elverum ble fulgt til døren både i serie- og cupspillet.
-Vi har tatt noen virkelig store skalper på bortebane , og det er derfor vi tar sølvmedaljene med såpass stor margin, mener treneren. Og tenker på solide borteseire over lag som Runar, ØIF Arendal og Nærbø.
Foran siste serierunde, mot Elverum på bortebanen lørdag, er det seks poeng fra DHK og ned til Runar på bronseplassen.

August Baskår Pedersen viser seg fra sin beste side for tiden. Han var stor i bortekampen mot sveitsiske Suhr Aarau søndag, og han fulgte opp med en kjempegod kamp mot Fjellhammer. Han kontret inn de to første målene i kampen, og satte med det standarden for det som skulle komme. Foto Roy Johnsen.

DHK hadde veldig god kontroll mot Fjellhammer, og lenge var det bare venstrehendte Alexander Mitrovic som hindret en enda større ledelse enn de fire målene DHK hadde til pause.
Men etter pause, da DHK kom enda mer offensivt var det stopp for ham også.
-Vi ble for flate, og de traff bra. I pausen fikk vi justert oss litt lenger fra i forsvar, og det endte jo opp med at vi avsluttet kampen med en kjempeomgang. Gøran var fantastisk, og da Andrè i mål fikk mer hjelp enn det Sander gjorde i første omgang, kunne vi løpe mye de siste 30 minuttene, sier Kjelling.
Andrè Bergsholm Kristensen, som kom inn for Sander Drange Heieren, leverte 16 redninger på 26 skudd.
– Det var en kamp der vi laget nok mål, men der vi ble utfordret litt defensivt før pause. Da vi fikk orden på det, leverte spillerne en veldig god kamp. Og det bare tre dager etter at vi var høyt oppe etter europacupseieren på bortebanen. Rett og slett imponerende, mener Kjelling.

Andrè Bergsholm Kristensen overtok i mål for Sander Drange Heieren etter 23 minutters spill, og hadde mange og gode redninger. 16 totalt på 26 skudd. Foto Roy Johnsen

Hengekamp
DHK – Fjellhammer var en hengekamp fra serierunde 25, mens 26. og siste serierunde spilles lørdag kl. 18.15.
Gull (Elverum) og sølv (DHK) er fordelt, og det er klart at Bergen og Tønsberg rykker ned. Ellers er det enten Sandefjord eller Haslum som rykker direkte ned sammen med de to. Begge har 16 poeng.
Halden er i øyeblikket på den siste sluttspillplassen med 23 poeng, men utfordres av Kristiansand med deres 22 poeng. Og det blir kamp om bronsemedaljene. Runar er i front med sine 33 poeng, men jaktes av Kolstad på plassen bak med 32 poeng.
Slik spilles den siste serierunden lørdag, alle med kampstart 18.15.: Elverum-DHK, Bergen – Nærbø, Sandefjord – Halden, Haslum-Runar, Kristiansand – ØIF Arendal, Tønsberg – Fjellhammer, Kolstad-Bækkelaget.

Fakta:

Drammen HK – Fjellhammer 40-24 (19-15)
Drammenshallen – 467 tilskuere.
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads D. Fremstad.
DHK: Sander Drange Heieren og Andre Bergsholm Kristensen – August Baskår Pedersen 6, August Olsen Storbugt 2 , Hermann Gabriel Vildalen 7 , Viktor Petersen Norberg 3, Espen Gommerud Våg 3, Gøran Sørheim 6 , Oskar Olafsson 3, Ola Hoftun Lillelien 4, Markus Foslund Niva 2, David Kalvø Valderhaug 1, Theodor Sjøgren 3.
Toppscorer Fjellhammer: Alexander Mitrovic 5.