Skal ikke undervurdere Nøtterøy – Drammen

Skal ikke undervurdere Nøtterøy

Kristian Kjelling stoler på at spillerne er profesjonelle nok til ikke å undervurdere et lag som har tapt åtte kamper på rad når Tønsberg Nøtterøy er motstander på bortebanel ikke onsdag kveld.

-Vi har vært flinke til å takle onsdagskamper mellom to europacupkamper tidligere, og jeg stoler på at spillerne gjør jobben profesjonelt og ordentlig. Det ligger noen faremomenter der i undervurdering og at de kan komme med veldig lav skuldre, men dette skal vi håndtere, mener Kristian Kjelling.
Fra helgen er August Baskår Pedersen på bedringens vei etter sin koronasmitte, og han trente mandag ettermiddag. Espen Gommerud Våg, som var syk inn mot europacupkampen søndag, mens som spilte litt, trente også for fullt mandag.

Nøtterøy spilte fysisk da de tapte 39-23 i Drammenshallen i oktober, og for August Olsen Storbugt ble den en kort kamp. Han kom aldri på banen i andre omgang etter denne nedrivingen med store hodesmerter som følge i første omgang. Foto Roy Johnsen

DHK er allerede sølvvinnere, de vant hjemmekampen i europacupen søndag, og de tar med seg to mål i pluss til bortekampen i Sveits søndag. Før det venter altså lag nummer 13, Tønsberg Nøtterøy, på bortebane onsdag kveld.
Nøtterøy som måtte fristille spillerne i vinter etter at det kom for dagene at drift og inntekter ikke sto i forhold til hverandre, og ubetalte regninger bare ramlet ut av skapene. Et tosifret antall spillere valgte å forlate klubben midt i sesongen, og det har selvfølgelig fått sportslige konsekvenser. De har faktisk stilt til eliteseriekamp på hjemmebane kun med ti spillere tilgjengelig.


DHK slo Nøtterøy 39-23 i begynnelsen av oktober, mens laget hadde to uavgjorte kamper mot Halden og Nærbø på slutten av 2021. Men det var også starten på en åtte kamper lang rekke med tap. De har sluppet inn over 40 mål mot Kolstad, Bergen og ØIF Arendal, mens det har vært knepne tap for Runar og Haslum. Uansett, fasit er åtte kamper på rad uten poeng.
Det plasserer dem nest nederst med ti poeng, med Bergen bak seg på ni. Opp til Haslum og Sandefjord er det seks poeng, og selv om det er en liten teori for å holde seg, er den ikke realistisk. Tre seire i de gjenstående kampene sender dem opp på 16 poeng, men innbyrdes sliter de mot de to lagene ved poenglikhet. Nøtterøy har tapt to ganger for Haslum, mens det er likt mot Sandefjord. Begge lag vant sine hjemmekamper 32-30.
Nøtterøy avslutter mot Bækkelaget og Fjellhammer, i tillegg til kveldens kamp mot DHK, mens Sandefjord har igjen Runar og Halden.

Kampstart er 18.30.

Reiser du ikke til Nøtterøy, kan du følge kampen live her: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380498

Du kan også se kampen live på Direktesport (krever abonnement): Nøtterøy Håndball – Drammen (direktesport.no)