Kjelling roper ut et lite varsku – Drammen

Kjelling roper ut et lite varsku

DHK-trener Kristian Kjelling advarer både mot enkeltspillere og laget som helhet foran møtet med sveitsiske Suhr Aarau i søndagens kvartfinaler i EHF European Cup.

-Den sveitsiske ligaen kan konkurrere på lønninger, og på dem måte kan de trekke til seg gode utlendinger. Spillerne er enten helproffe eller semiproffe, og det er ingen tvil om at vi møter et veldig solid lag. På mange måter har de et komplett lag hvor det fysiske spillet og innsatsen alltid er der, forklarer Kjelling.
DHK slipper unna møtet med den 202 centimeter høye strekspilleren Martin Slaninka som ble utestengt i to kamper i den forrige e-cuprunden. Videoklippene viser at han klapper til en motspiller i bakhodet.

Forberedelsene er det ikke noe å si på. Kristian Kjelling analyserer på video, viser klipp og tegner og forteller hvordan DHK skal være best mulig forberedt på møtet med sveitsiske Suhr Aarau på hjemmebanen søndag. Foto Roy Johnsen.

Men den store stjernen, Manuel Zehnder med nummer åtte på ryggen er med, og han kan stille i stand problemer for et hvert forsvar og målvakter. I forrige runde sendte han nesten egenhendig Suhr Aarau videre til kvartfinalen etter henholdsvis tolv mål hjemme og ti mål borte mot tsjekkiske Karvin da sveitserne vant 57-51 sammenlagt.
-Det er en gruppe solide håndballspillere som kommer til Drammenshallen, og så krydrer de det hele med spillere som Zehnder, sier Kjelling.

Ennå ikke tapt
Mens DHK tapte hjemmekampen for Dukla Praha i slutten av november, har Surh Aarau ennå til gode å tape i årets EHF European Cup, og har klart å hale i land seire i veldig jevne kamper. Både hjemme og borte. Så langt har de ennå ikke vunnet enkeltkamper med mer enn fire mål, og jevnest har det vært i et par bortekamper der de har vunnet med to mål.
De startet seriespillet i Sveits litt tregt, og lå lenge på en 8. plass. Men en sterk start på 2022-delen av sesongen har ført dem opp på 4. plass. Denne uken fikk de også en seier på walk over over sterke Pfadi Winterthur fordi de ikke kunne stille lag på grunn av koronasmitte i laget.
-Det er tydelig å se at det er litt fyr i teltet på hjemmekampene deres, så det blir spennende å avslutte med en bortekamp denne gangen også.
Kjelling er litt spent på hvordan det slår ut når laget har hatt spillefri på grunn av landslagspausen siden de slo ØIF Arendal for 14 dager siden.
-Vanligvis er vi som best når vi spiller tett med kamper, og kan både forbedre oss og justere oss inn når kampene kommer hver tredje-fjerde dag. På den annen side har vi kunnet trene godt, og vi er skadefrie og spillesugne, lover DHK-treneren.

Nærbø og rumenske CS Minaur Baia Mare er allerede videre til semifinalene etter at deres russiske og hviterussiske motstandere ble utestengt fra europacupspillet. Vinneren i DHKs kamp møter Nærbø. Baia Mare får sin semifinalemotstander fra oppgjøret Alingsås HK -Talent tym Plzenskeho kraje fra Tsjekkia.

DHK spiller bortekampen mot Suhr Aarau søndag 3. april klokken 16.00.