Viktor og Andrè gleder seg – Sindre med et lite varsku – Drammen

Viktor og Andrè gleder seg – Sindre med et lite varsku

Tre DHK-spillere reiser til bortekamp mot Sandefjord med blandede følelser. To fordi de møter gamleklubben, og sistemann med nabooppgjørene som gammel Runar-spiller friskt i minne.

Onsdag kveld er det bortekamp mot Sandefjord i Jotunhallen. Et Sandefjord-lag som kjemper for å overleve i eliteserien. For Viktor Petersen Norberg og Andrè Bergsholm Kristensen som gamle Sandefjord-spillere, blir det litt spesielt. De føler at de skal hjem igjen, og gleder seg til det.
-Jeg gleder meg veldig til å komme hjem. Jeg har jo tilbragt mange timer i Jotunhallen, og kjenner fortsatt mange både i og rundt klubben, forteller Andrè.
Han har tidligere vært tilbake i hallen som ØIF Arendal-spiller.

Som gammel Runar-spiller var Sindre Aho (t.h.) litt nølende til å stille opp sammen med de to tidligere Sandefjord-spillerne Andrè Bergsholm Kristensen (t.v.) og Viktor Petersen Norberg i en sak som omhandlet DHKs møte med hans tidligere naboklubb i Sandefjord. Foto Roy Johnsen

Håper på litt buing
Viktor fikk en følelse med det å komme tilbake i fremmed drakt forrige sesong, hans første i DHK-drakten.
– Det er en fin klubb, og jeg trivdes veldig godt. Jeg utviklet meg bra der under dyktige trenere og medspillere. Nå med publikum tilbake håper jeg jo på litt buing, det er inspirerende, og hjelper alltid på motivasjonen, ler Viktor.
Begge er enige om at DHK på papiret er et bedre lag enn årets Sandefjord-utgave. Tabellen lyver ikke. DHK er nummer to, Sandefjord nummer 13, og nest sist med sine ni poeng. I helgen tapte de 30-26 for Haslum i en viktig bunnkamp.
Da de møttes i Drammenshallen 20.oktober til sesongens første seriemøte, vant DHK 30-23. August Baskår Pedersen ble toppscorer for DHK med sine fem mål i den kampen.

Sindre Aho får onsdag kveld et nytt møte med Håkon Økern, liungen som spiller på Sandefjord. Her fra høstens oppgjør i Drammenshallen. Foto Roy Johnsen.

Sindre Aho på sin side har ikke de samme følelsene når han skal ta turen til Jotunhallen. Som tidligere Runar-spiller ligger det mye historikk i det å møte naboklubben. Det preger ham også som DHK-spiller. Han scoret fire mål i oppgjøret i Drammenshallen.
Han vil helst snakke i vi-form foran returkampen.

Ingen undervurdering
– Vi skal i hvert fall ikke gå i fella, og undervurdere dem. Det er bare å se på tabellen, så skjønner man hvor enkelt det kan være. Vi skal forberede oss som vi gjør mot en hvilken som helst annen motstander, men vi en jo et bedre lag enn dem. Det er bare å lese tabellen, sier Aho.
Og snakker om viktigheten av rett innstilling og innsats.
– Er vi der, er vi vanskelig å slå, mener han.
Og kommer med et lite varsku.
– Greit nok at vi hadde veldig god kontroll i hjemmekampen, men mot et topplag som oss kan de komme med senkede skuldre og bare slippe seg løs. Vi kan ikke tillate oss å gå på noen blemmer mot antatt svakere lag. Runar jager bak oss, og de går nok ikke på noen smeller utover, spår Sindre Aho.

Strekspilleren August Olsen Storbugt er ikke med på denne kampen heller grunnet koronakarantene, men er ventet klar til lørdagens europacupkamp mot russiske Krasnodar. Den spilles i Drammenshallen klokken 16.00.

Kampen i Jotunhallen har kampstart 18.30, og kan følges på håndballforbundets liveoppdateringer: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380456

Eller du kan se den på Direktesport (krever abonnement): https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqvbWJ