-Jeg er klar hvis sjansen byr seg igjen – Drammen

-Jeg er klar hvis sjansen byr seg igjen

Sander Drange Heieren hadde et flott innhopp med to strafferedninger mot Russland lørdag, men er forberedt på at det kan bli tribunesliting resten av europamesterskaper. I kveld er Torbjørn Sittrup Bergerud tilbake på laget mot Litauen.

-Jeg må bare sørge for å være klar dersom situasjonen tilsier det. Det er ikke så mye annet jeg kan gjøre, sier Sander på telefon fra slovakiske Kosice der det norske laget tilbringer første del av EM.
Et mesterskap som så langt har gitt seier over Slovakia og tap for Russland.
Så vil kveldens kamp mot Litauen avgjøre om de forsetter videre til hovedrunden i Bratislava med nye kamper 20.1, 21.1, 23.1 og 25. 1. Går det som mange håper, henger Norge med til sluttspillhelgen i Budapest helt i slutten av januar.

Det er slik det norske håndballpublikummet er blitt kjent med Sander Drange Heieren. Nå rakk han å presentere seg for et større publikum under EM i Slovakia. Foto Roy Johnsen

Sander Drange Heieren hadde et flott innhopp da han spilte andre omgang mot Nederland i turneringen i Trondheim før EM, og han kom inn og reddet to syvmeterkast mot Russland lørdag.
-Jeg tenkte ikke så mye da jeg fikk beskjed om at jeg skulle inn på syvmeterkastet. Det var bare snakk om å redde skuddet. Vi hadde jo sett litt video av dem, og jeg hadde registrert hvor de to som tok fleste syvmeterkast hos dem hadde sine favoritthjørner, forteller han.
DHK-trener Kristian Kjelling er ekspertkommentator hos TV-rettighetshaverne Viasat, og la ikke noe imellom
da han ble ble utfordret på å presentere målvakten sin da det ble klart at førstemålvakt Torbjørn Sittrup Bergerud ikke ville spille etter to hodetreffer, og at han ble erstattet med Drange Heieren til kampen mot Russland.
Kjelling var ikke overrasket over roen og offensiviteten til målvakten sin etter de to redningene.
-Sander har tatt alle nivåene han er blitt presentert for. Han er jo god, fastslår Kjelling.

Bortsett fra det korte innhoppet mot Russland er det blitt trening og enda mer trening på Sander etter at landslaget ble samlet til de siste EM-forberedelsene 2. januar.
– Det er morsomt med landslagssamlinger og det er morsomt med mesterskap. Det gir mange fine opplevelser og gir bra med erfaring. Men det skal bli spennende å se hvordan det er på slutten hvis vi fortsatt er med. Da vil vi har vært av gårde nesten en måned, forteller Sander.
En måned med dager stort sett bestående av to treningsøkter, avbrutt av mat (pasta, kylling eller fisk), restitusjon, søvn og sosiale aktiviteter. Og daglige telefoner hjem til kjæresten Stine Haakenstad på Harestua.
-Det blir mange like dager, men vi er flinke til å benytte oss av rekreasjonsrommet vårt på hotellet der vi har storskjerm, bordtennisbord og Playstation, forteller DHK-målvakten.

Daglige telefoner hjem til kjæresten Stine Haakenstad hjelper når du skal være borte en måned med landslagsaktivitet. Foto Roy Johnsen.

Laget er underlagt strenge koronarestriksjoner under EM, og spillerne er blitt testet annen hver dag siden de møttes 2. januar. I Kosice bor de i samme etasje på hotellet som de to andre gruppemotstanderne Russland og Litauen.
Spillerne holder seg litt informert om resten av mesterskapet som spilles i andre byer i de to arrangementslandene Slovakia og Ungarn gjennom kamper på storskjerm på lagets kampfrie kvelder. Vinner Norge over Litauen mandag kveld, venter en hovedrunde med nasjoner som Spania, Tyskland, Polen og kanskje Sverige.
Fra den andre halvdelen av mesterskapet er Danmark, Island og Frankrike allerede klare for hovedrunden.