Dropper treningsleir i Danmark – møter Haslum for åttende gang på under et år – Drammen

Dropper treningsleir i Danmark – møter Haslum for åttende gang på under et år

Pandemi og restriksjoner gjør at DHK-planene justeres fra dag til dag. Nå er det klart at det ikke blir treningsleir i Danmark, og trener Kristian Kjelling skal ekspertkommentere EM fra studio i Oslo.

-Januar blir ikke helt som planlagt, men vi gjør det beste ut av det, og har ingen problemer med å justere oss inn i forhold til endringene i samfunnet for øvrig, sier Kristian Kjelling.
Han skulle selv reiste til Slovakia og Ungarn for å være ekspertkommentator under EM i håndball for herrer. For så å ta med seg eget lag til Danmark etter mesterskapet for å trene og spille treningskamper mot danske klubblag. Nå blir det kommentering fra studio i Oslo, og treningskamper på norsk jord.
-Alle gledet seg til å spille mot noen andre enn de norske eliteserielagene som vi møter ukentlig fra Skjærgårdslekene i begynnelsen av august, gjennom treningskamper og seriespill gjennom høsten. Men den rådende smittesituasjonen generelt, og i Danmark spesielt, gjør at dette nå er helt uaktuelt. Og det har vi ingen problemer med å forholde oss til. Det viktige nå er å være lojale til alle tiltak og forholde oss til pålegg og råd slik at vi kan gjennomføre sesongen som planlagt, mener Kjelling.

Flere av de unge, lokale spillerne trener Kristian Kjelling hadde hentet inn for å gjennomføre håndballøkter denne uke gjorde en kjempejobb, mens andre han trakk fram fra ermet var mer som rundingsbøyer å regne. Foto Roy Johnsen.


Så da blir det treningskamper mot Haslum 21.januar, Follo (ikke datofestet) og Runar 27. januar før serien forhåpentligvis kan starte opp igjen med hjemmemøtet mot Nærbø 3. februar.
Apropos Haslum, så møtte DHK dem hele syv ganger i treningskamper, seriekamper og NM i 2021. Og vant alle syv.

Kun seks A-spillere på trening
Men før de avtalte treningskampene venter en periode der den fysiske treninger vil ha hovedfokus.
-Tester vi har gjennomført så langt etter jule- og nyttårspausen viser at spillerne har vært veldig flinke. Nå skal vi prioritere den fysiske treningen enda en stund før vi går over i en fase der vi skal forme spillet vårt igjen inn mot den andre delen av sesongen.
Å forme spillet hadde ikke vært så enkelt i starten av januar heller, for denne uken har det vært flere spillere fra samarbeidsklubbene IL. ROS og HK 72 Sande, i tillegg til innslag fra Konnerud, enn det har vært ordinære DHK-spillere. Kun seks spillere av har vært tilgjengelig for Kjelling. Det har vært Oskar Olafsson, Ola Hoftun Lillelien, August Storbugt Olsen, Kristoffer Raastad-Hoel, David Kalvø Valderhaug og Gøran Sørheim. Resten er på landslagssamlinger med A-eller rekruttlandslaget. I tillegg har et par spillere ikke vært tilgjengelige av andre årsaker nå i starten av det nye året.

Ingen angst
Kristian Kjelling har fjorårets amputerte sesong grunnet koronaepidemien friskt i minne, men han frykter ingen gjentakelse av den. Da kom serien aldri i gang igjen etter nyttår, og status ble gjort opp og tabellen satt etter de siste kampene i desember. Og så var det et strengt treningsregime gjennom våren som ga verdens lengste oppkjøring til sesongstarten i slutten august.
På slutten av 2021 har det riktig nok vært tomme tribuner, men ingen kamper i herreserien er blitt utsatt på grunn av smitte blant eliteserielagene.
-Jeg har ingen søvnløse netter eller frykt for en gjentakelse av fjorårets tidlige sesongavslutning. Vi skal nok være forberedt på at noe smitte kan påvirke våren, men vi har god tid på oss til å gjennomføre serien under trygge og kontrollerte forhold, mener Kjelling.
Klubben skal også ut i europacupspill mot russiske Krasnodar i den andre halvdelen av februar.

Kristian Kjelling instruerer Andreas Oustorp (med ryggen til) , Henrik Hartz Hagen og Gøran Sørheim på DHK-trening denne uken. Foto Roy Johnsen

Kartlegger ny målvakt
Januar med sine herremesterskap, det være seg EM eller VM, er også tiden der klubbene kartlegger spillermarkedet for de kommende sesongene. Så også for Kjelling. Det er han allerede godt i gang med.
-På mange måter er det en kontinuerlig prosess, men den intensiveres i januar. Nå har vi kun Sander (Drange Heieren) på utgående kontrakt, så det ligger i kortene at vi kikker etter en ny målvakt. Økonomien er som den er, så vi vil nok gjøre som vi har gjort de siste årene og lete blant unge, talentfulle norske spillere for å finne makkeren til Andrè (Bergsholm Kristensen) neste sesong, forteller Kjelling.
Og så er han forberedt på at det kan komme bud fra mer resurssterke klubber på kontraktsfestede spillere som har hatt en god DHK-sesong så langt. Slik det skjedde da Alexander Ørjevik Westby ble hentet til svenske Sävehof midt i sin kontraktsperiode i DHK etter forrige sesong.
Og spillere som har markert seg er det jo blitt noen av etter en flott høstsesong av DHK med sølvplass i serien, semifinaletap for Elverum i NM og europacupavansement etter en bragd i bortekampen i Praha i begynnelsen av desember.