-Blir rart uten publikum – Drammen

-Blir rart uten publikum

Espen Gommerud Våg synes det blir rart igjen å spille seriekamp uten publikum i Drammenshallen. DHK møter Bækkelaget med tomme tribuner.-Det blir jo helt annerledes, og nok føles litt som en treningskamp i starten, sier Espen.

-Rart, og litt trist. Publikum vil alltid være med på å gi oss den lille ekstra energien vi trenger i kamper vi bør vinne. Nå må vi skape den energien helt på egenhånd, sier Espen Gommerud Våg.
Han er rask til å legge til at det er DHK-spillerne som lag blitt veldig flinke til gjennom høsten. Et veldig tett kampprogram, med serie-, NM-, og europacupkamper har gitt mange vonde og slitne kropper. Og tidvis også slitne hoder.
-Det har vært, og vil være en mental greie nå frem til vi får VM-pausen i januar. Og på det området har vi vært veldig flinke. Og så har vi vel aldri fått sjansen til å tenke så mye på at kropper og hoder er slitne, og at det har vært vondt både her og der, for vi har hele tiden vært nødt til å forberede oss til neste kamp om tre dager, forklarer Espen.

Her er mye av nøkkelen til at DHK slipper inn færrest mål i eliteserien, midtforsvaret med Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg. I bortekampen mot Bækkelaget spilte også Andrè Bergsholm Kristensen (Bak) en stor kamp. Foto Roy Johnsen

Mange med håndballkompetanse mener DHK har Norges beste målvaktspar i Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen. Og andre igjen mener DHKs midtforsvar med Oskar Olafsson og Gommerud Våg, med innhopp også av Hermann Gabriel Vildalen, er Norges beste.
-Vi er heldig som har Sander og Andrè bak oss. Det gir en god trygghet. Når det er sagt så mener jeg også at vi nå har et kollektivt forsvarsspill på et ekstremt høyt nivå. Vi har utviklet det mye bare siden forrige sesong, og de offensive innslagene har gitt oss en dynamisk dimensjon som gjør at våre motstandere vil ha vanskelig for å forutsi hva vi egentlig kommer med defensivt, mener Gommerud Våg.

Han har vært en av hjørnesteinene i DHKs forsvar sammen med Olafsson i mange år nå, men etter at han også tok steget opp som førstevalget til trener Kristian Kjelling på streken i angrep, er arbeidsbelastningen blitt atskillig høyere for ham.
-Noen ganger savner jeg den tiden da jeg kunne løpe ut og bytte etter ferdigspilt forsvar, for så å få puste ut noen sekunder på benken. Men nei, da, det er kjempemorsomt å få være med og bidra i begge endre av banen. I tillegg krever kontrings- og ankomstspillet vårt mye. For meg har det vært morsomt å vise at jeg duger begge veier, sier Espen.

Espen Gommerud Våg scoret tre mål fra streken da DHK slo BSK 31-28 på bortebane i slutten av oktober. Og i en kamp der BSKs målvakt Nikolai Wiig var en av banens beste aktører. Foto Roy Johnsen.

Trener Kristian Kjelling er veldig klar på at den flott høsten laget har hatt med semifinale I NM, andreplass i serien så langt og avansement i europacupen, ennå ikke er fullført. Lørdag venter Bækkelaget på hjemmebane, mens bortekampen mot Haslum tirsdag avslutter en lang høst før eliteserien tar spillepause til begynnelsen av februar.
-Vi kom oss veldig godt gjennom perioden med mange kamper og mange skader denne høsten. Spillerne elsker å spille kamper, og det gjør jeg som trener også. Den kamprytmen vi har vært inne i, med kamper søndag onsdag, søndag, onsdag i uker etter hverandre har gjort oss bare bedre og bedre. Men det tapper veldig både fysisk og mentalt, og vi ser fram til å kunne legge inn en ny grunntreningsperiode i landslagspausen i januar, sier Kjelling.
-Men først skal vi gjøre unna de to siste kampene, legger han til.

Kjelling legger ikke skjul på at Bækkelaget ofte har vært en utfordrende motstander for laget hans. Så også i bortekampen 22. september da DHK til slutt vant 31-28.
-Alle kamper mot BSK er tøffe. Vi gjorde mye dårlig i den kampen, og ble litt overrasket av spillere vi ikke hadde sett så mye til tidligere. Heldigvis sto Andrè (Bergsholm Kristensen) en kjempekamp i mål i en kamp som ble vanskelig for oss. De har en veldig god bakspillerrekke, og treneren deres er alltid veldig godt forberedt, sier Kjelling om kollegaen Jørgen Laug.

Slik spilles resten av serierunden, alle kamper lørdag:
Halden-Tønsberg Nøtterøy, Nærbø-Fjellhammer, Runar-Kolstad, Kristiansand-Haslum, Elverum-Sandefjord.

Du kan følge DHK-BSK live på håndballforbundets sider: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380435

Eller du kan se den live på Direktesport, krever abonnement: https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqva3f