Mobiliserer foran semifinalen mot Elverum – Drammen

Mobiliserer foran semifinalen mot Elverum

Arrangementsansvarlig Trond Heieren tror på stinn brakke når DHK og Elverum torsdag kveld skal spille om retten til å kjempe om Kongepokal i Oslo Spektrum 29. desember.

-Det blir det største arrangementet for oss siden kronekampen i 2018, da 2015 tilskuere kom for å se oss møte ØIF Arendal i seriekamp. Denne gangen kjører vi ut tribuner på alle fire sidene, og jeg vil ikke bli overrasket om vi tipper over 2000 tilskuere denne gangen også, sier Trond Heieren, arrangementsansvarlig i Drammen Håndballklubb.

Trond Heieren (t.v.) er arrangementsansvarlig i DHK, og som oftest makker med Tommy Svendsrud oppe i speakerbua i Drammenshallen. Foto privat.

Det er blant annet meldt tre busser fra Elverum i tillegg til de som kjører egen bil, eller som bor mer sentralt på Østlandet.
-Vi har også fått veldig bra respons på salget av lagsbillettene, og med litt mobilisering de siste dagene så kan det se ut som vi kan nærme oss tilskuertallet vi hadde mot Arendal. Den gangen var det jo også gratis inngang, og det er det jo ikke nå, sier Heieren.

Nytt denne gangen er det at gymsalen i tilknytning til Drammenshallen vil bli tatt i bruk som VIP-lokale, der det vil bli servert varm mat og med muligheter for å kjøpe drikke. På grunn av det siste vil det være 18-årsgrense i gymsalen.
Kafeteriaen, som normalt er blitt benyttet til trakteringen av VIP-gjestene, vil denne gangen være åpen for alle. Dermed vil det ikke være noe salg inne i hallen som det har vært så langt denne sesongen.

DHK vil ha rundt 50 frivillige i aksjon, både til rigging av arenaen og for å veilede og passe på i hallen.
– Dette er en selvgående gjeng som alle kjenner oppgavene sine, forteller Heieren. Han har vært plaget med sykdom en periode, men håper å være til stede i hallen.
-Nå mistet jeg Sanders A-landslagsdebut i Trondheim helgen, og er ikke så lysten på å gå glipp av høstens andre høydepunkt, sier han.

Et av Strømsgodsets jentelag vil løpe inn sammen med DHK, mens det er SIFs G10-12 år som vil være flaggbærere og som vil løpe inn med Elverum.

Serieåpningen mot nettopp Elverum i Drammenshallen i slutten av august ble en fysisk batalje. Her er det August Olsen Storbugt som blir tatt i mot av Elverum-forsvaret i kampen gjestene vant med ett mål. Foto Roy Johnsen.

Da lagene møttes i serieåpningen, nettopp i Drammenshallen, vant Elverum til slutt 34-33 etter at DHK hadde ledet med fire mål flere ganger. Først med fem minutter igjen å spille fikk Elverum kontakt på stillingen 30-30, mens vinnermålet til Dominik Mathe kom seks sekunder før sluttsignalet lød.

Kampstart denne gangen er 19.15.

I den andre semifinalen møtes Fjellhammer og ØIF Arendal i Lørenskoghallen. Den kampen spilles også torsdag kveld, med kampstart 18.30.