Knapp seier på Færøyene – Aho avgjorde – Drammen

Knapp seier på Færøyene – Aho avgjorde

Sindre Aho scoret fem av de åtte siste DHK - målene da laget sleit seg til en 24-22-seier over færøyiske H71.

DHK ledet 1-0 og 10-9, men fram til det gjensto ti minutter var det hjemmelaget H71 som førte 2.rundekampen i europacupen. Men da tok trener Kristian Kjelling time out, og resten av omgangen maktet laget å sette opp Sindre Aho i gode en mot en-situasjoner, og Aho svarte på tilliten.
Han scoret like godt fem av sine åtte mål i kampen i løpet av kampens åtte siste minutter.
Og dermed snudd DHK kampen til seier 24-22.
Men den seieren satt langt inne.
– Det var helt bevisst å sette opp Aho i de situasjonene. Han var den eneste av bakspillerne som fungerte bra gjennom hele kampen. For her var det mange som leverte under pari, mener Kjelling.

Sindre Aho (foran i midten) ledet an da DHK sikret seg en 24-22 – seier i den første kampen mot H71 fra Færøyene. Foto Leif Ole Engen, DHK.

For hjemmelaget kom med en fantastisk innsats i sitt forsvarsspill, samtidig som DHK skjøt målvakten Pauli Jacobsen til sitt lags beste spiller denne lørdagskveld. 17 redninger ble de på ham. At DHK brukte 15 minutter på å score sitt mål nummer to, var bemerkelsesverdig. 1-0 kom etter 34 sekunder ved Viktor Petersen Norberg, og samme mann reduserte til 5-2 etter 15 minutter og 30 sekunder. 16 bomskudd den første halvtimen forteller også sitt. I angrep tok H71-spillerne tiden til hjelp, og de våget seg vel ikke på en eneste kontring denne kvelden.
Nå stakk ikke DHK av gårde på så mange kontringer heller, og det til tross for greit forsvarsspill gjennom hele kampen, og mange Andrè Bergsholm Kristensen – redninger før pause. Det ble med noen kjappe mål etter avkast og et par i ankomstfasen.
Andrè, som bokførte hele 18 redninger, fikk for øvrig et skudd rett i ansiktet med 17 minutter igjen å spille, og måtte overlate målet til Sander Drange Heieren. Han rakk å redde fem av elleve skudd.
– Vi har hatt to seriekamper nå mot Haslum og Nærbø som har kostet oss mye, og det var ikke like mye energi i spillet vårt denne gangen, sier Kjelling.
– Vi sleit oss igjennom til seier i en bortekamp i europacupen, mener DHK-treneren.Han delte uten noen klapp på skuldrene til Oskar Olafsson for hans forsvarsspill og til målvakten Andrè Bergsholm Kristensen. Han mente også at Viktor Petersen Norbergs førsteomgang var grei. Selv om høyrebacken brukte 15 skudd for å score sine syv mål. Men ingen i H71-forsvarert kunne hvile når Viktor sto der, for han prøvde og prøvde.
– Det var nesten rart å se på hvor mange skuddbom vi hadde. 26 telte vi opp til slutt, kan Kjelling fortelle.
H71 ledet med fire mål på det meste, og hadde 16-14 med kvarteret igjen å spille. Da beordret Kjelling Gøran Sørheim fram som høyeste spiller i et offensivt forsvar, og det fant ikke hjemmelaget ordentlig ut av. Fra 14-16 gikk DHK til 21-18 etter blant annet noen frekke ankomstvarianter med August Olsen Storbugt og Oskar Olafsson.
Og så var det Sindre Aho,da. Da DHK virkelig trengte en matchvinner, fant han lukene det var så vanskelig å finne de første 52 minuttene.
-Noen individuelle prestasjoner var vel i kortform den største beholdningen i denne bortekampen, mener Kristian Kjelling.
Ola Hoftun Lillelien ble sendt hjem med omgangssyke etter Nærbø-kampen, mens Hermann Gabriel Vildalen fikk hvile hele kampen på grunn av litt irritasjon i det ene kneet etter Nærbø-kampen.
Returkampen spilles i Drammenshallen søndag 24. oktober klokken 15.00.

Andrè Bergsholm Kristensen reddet 18 skudd før han måtte gå va banen etter et skudd rett i ansiktet. Foto Leif Ole Engen, DHK..

Bækkelaget, som spiller i den samme europacupen som DHK, vant sin bortekamp 38-34 over østerrikske Fivers.