DHKs femte strake seier – knuste Nærbø med 13 mål – Drammen

DHKs femte strake seier – knuste Nærbø med 13 mål

Når Drammen vinner med 13 mål på det de selv mener er en av eliteserien vanskeligste bortebaner for dem, bekrefter det bare at både selvtilliten og formen er der den skal være. 38-26 over Nærbø er rett og slett imponerende.

DHK hadde aldri tapt for Nærbø i eliteserien, og denne gangen var de lenger unna et nederlag enn i noen kamp de har møtt jærbuene.
-Juniorlag mot seniorlag, mente ekspertkommentator Bent Svele da Gøran Sørheim scoret sitt sjette mål etter pause i løpet av andre omgangs tolv første minutter. Da ledet Drammen HK 29-17, og DHK var på vei mot sin femte strake serieseier.
– Jeg er veldig stolt av gutta. Det var to lag som slurvet litt i førsteomgang på grunn av det høye tempoet, men vi snakket om å unngå balltap i angrep, og så få orden på returløpene våre, og da ble det en flott andreomgang, sier trener Kristian Kjelling
DHK ledet bare med fire mål til pause, 18-14, men da Sander Drange Heieren bare brettet ut hele den store kroppen sin, og tok skudd etter skudd fra start av andre omgang, forsvant hjemmelaget bare ut av kampen. Tolv redninger etter pause, og 18 totalt, bare viser hvilket målvaktspar trener Kristian Kjelling disponer. For det er bare noen dager siden makker Andrè Bergsholm Kristensen ble kåret til banens beste borte mot Haslum.

Det var egentlig bare en liten periode før pause der DHK-spillerne skjøt hjemmemålvakten Vegard Bakke Øien god, at det var spennende. Da scoret Nærbø fire ganger på rad etter en effektiv time out, og reduserte til 11-9. Da svarte Kjelling med en like god time out, og DHK vant den neste perioden 4-1.
Etter en førsteomgang preget av mange feil og bomskudd fra begge lag, ledet DHK altså 18-14.

Gøran Sørheim scoret åtte mål før han satte seg på benken og bare koste seg mens resten av laget cruiset inn til en 13-målsserier over Nærbø. Foto Roy Johnsen

Kort prosess
Men så gjorde de bare kort prosess med hjemmelaget fra start etter pause, og leverte et flott kollektivt angrepsspill, og Nærbø fant aldri ordentlig ut av DHKs offensive, ballvinnende forsvarsspill. Og fant de en åpning, så sto Sander der, da.
Det fikk Nærbø-trener Heine Jensen til å riste litt på hodet da det hele var over.
-De spilte oss ut av hallen, og de ga oss aldri noen sjanse til å komme inn i kampen igjen etter pause, sa han til TV2.
For DHK spilte dem skikkelig ut av hallen.
Gøran Sørheim sto fram og scoret seks mål på de tolv første minuttene etter pause da DHK rykket fra 18-14 til 29-17.
I kjent stil tonet han ned egen prestasjon, og løftet fram medspillerne.
– Det var fantastisk gode prestasjoner av hele laget som gjorde at jeg fikk så gode arbeidsbetingelser etter pause. Men vi var godt forberedt, og vi leverte en ordentlig god kamp. Og igjen så har vi med målvaktene vår denne gang også, og denne gangen var det Sander som var ekstremt god, sier Gøran Sørheim.
Gode var også Ola Hoftun Lillelien som igjen skapte uro med sitt offensive forsvarsspill og sugende kontringer. Fem mål ble det på ham. På motsatt kant hadde August Baskår Pedersen noen virkelig flotte mål i etablert angrep, og fra høyrebacken prikket Viktor Petersen Norberg inn syv spillemål.
Hermann Gabriel Vildalen fikk bare registrert to mål, men han hadde vel sikkert dusinet fullt med målgivende pasninger.

Sander Drange Heieren har absolutt grunn til å være fornøyd med den andre omgangen han leverte borte mot Nærbø. Da hadde han tolv redninger på 24 skudd. Foto: Sindre A. Aho.

Ny variant
Apropos god forberedt, DHK fryktet litt Nærbøs offensive, nærmest mann mot mann-spill, og gjorde vel en vri som er litt uvanlig. Kjelling beordret Drange Heieren ut på benken for å spille syv mot seks i angrep. Ikke uvanlig i dagens håndball, men Kjelling lot den syvende spillerne bare entre banen, for så å bevege seg litt inn på Nærbøs banehalvdel. Ofte var det Sindre Aho som gjorde den jobben i starten, og noen ganger tok han også aktivt del i angrepsspillet. Nærbø-spillerne våget derfor aldri ta fram sitt kanskje beste forsvarsvåpen, og DHK løste det de kom med med flott, kollektivt angrepsspill. De ga altså 39 mål til slutt.
– Vi gjorde en variant av syv mot seks de aldri fant ut av, og da slapp vi å møte det spillet de tok fram da de hentet inn ni mål mot oss her i forrige sesong, forklarer Kjelling.
DHK ledet med 15 mål på det meste, men hjemmelaget fikk lov til å redusere litt på slutten.
– Det var en naturlig konsekvens av at vi ledet med 15, mener DHK-treneren.

Den femte serieseieren på rad løftet DHK opp på sølvplass etter syv spilte kamper, men både Runar og ØIF Arendal kan gå forbi med seire i helgens seriekamper. Like oppsiktsvekkende som DHKs storseier på Jæren, er nok Haslums ettmålstap hjemme for nyopprykkede Kristiansand. Sørlendingene ledet hele det siste kvarteret men aldri med mer enn ett mål. Haslum hadde ballen til slutt, men Bilai Aziz skjøt utenfor fra streken med 18 sekunder igjen å spille.

Kampfakta:
Nærbø – Drammen HK 26-39 (14-18)

Nye Loen
Dommere: Magnus M. Nygren og Andreas D. Borge.
DHK: Sander Drange Heieren (sto 60 minutter) og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel 2, August Baskår Pedersen 4, Sindre A.Aho 1, Hermann Gabriel Vildalen 2, Ola Romsaas, David Kalvø Valderhaug, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 7, Markus Niva, Gøran Sørheim 8, Espen Gommerud Våg 2, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 5.
Toppscorer Nærbø: Tord Haugseng 5.