Endelig skal det spilles kamper igjen – Drammen

Endelig skal det spilles kamper igjen

Endelig skal DHK få spille kamp igjen. Det blir også en fin anledning for Hermann Gabriel Vildalen å bli litt mer kjent med nye og gamle lagkamerater.

Myndighetene har åpnet for at toppidretter som håndball igjen kan spille treningskamper, og lørdag 5.juni og torsdag 10. juni møter DHK naboen Haslum i to møter. Den første i Nadderud Arena, og den andre i ROS Arena.

DHK hadde egentlig avtalt å møte Kolstad og Elverum på disse datoene, men Norges Håndballforbund anbefaler fortsatt ikke reiser over store avstander for å avvikle treningskamper. Så da ble det kortreiste aktiviteter mot naboene i nord og sør. For DHK har også avtalt treningskamp mot Runar senere i juni.

-Det blir kamper der jeg vil la alle få spilletid, og hvor resultatene ikke betyr all verden. Vi skal passe på kroppene til spillerne, og ellers glede oss over at vi nå skal matche oss mot noen andre ansikter enn dem vi ser på trening hver eneste dag, sier trener trener Kristian Kjelling.

Hermann Gabriel Vildalen har ikke spilt kamp siden i desember, og er ivrig på å vise seg fram med nygamle lagkamerater i treningskamper mot Haslum lørdag og torsdag. Foto Roy Johnsen

Av nysigneringene er det kantspilleren Markus Niva, målvakten Andre Bergsholm Kristensen og bakspilleren Hermann Gabriell Vildalen som vil spille disse kampene.
Strekspilleren August Olsen Storbugt fra Halden er først spilleklar fra 1. juli, og kantspilleren August Baskår Pedersen er ennå ikke ferdigspilt i danske Bjerringbro-Silkeborg.

Hermann G.Vildalen gleder seg.
– Enormt! Jeg har ikke spilt kamp siden i desember, og siden vi var permiterte den siste perioden i ØIF Arendal har jeg heller ikke trent så mye håndball. Jeg ønsker selvfølgelig å gjøre en god kamp, men det viktigste blir det å komme inn i DHK-spillet igjen, kjenne på systemene og selvfølgelig spille med gutta igjen, sier Hermann.

DHK spilte den siste seriekampen forrige sesong 18.desember, men rakk tre treningskamper mot Runar, Haslum og Fold i januar og februar før all kampaktivitet ble stoppet.

De er historie nå, og Sindre Aho ser bare fremover og gleder seg over at det endelig blir muligheter for å konkurrere mot andre lag og spillere igjen.
– Vi konkurrerer jo internt på trening hver dag, men det skal bli veldig gøy å spille kamp igjen. Vi har trent godt hele veien, og jeg frykter ingen overtenning selv om vi nå slipper løs i kamp igjen, lover Aho.

Sindre Aho kan fortelle at DHK-spillerne har vært veldig flinke til å trene i den lange kampfrie perioden siden sist de spilte. Det var helt tilbake i februar. Her fra e nav styrketreningene i forrige uke. Foto Roy Johnsen

Selv om Runar og Haslum er lag de kjenner godt og møter oftere enn lag som Kolstad og Elverum i treningskamper, velger Aho å tenke sånn at det viktigste er å få spilt kamper i denne vanskelig perioden.
– Det blir uansett bra motstand, og nå er det bare å glede seg, sier han.